Голф 3 гтй ,педала на съединителя засяда
Голф 3 гтй ,педала на съединителя засяда
Здравейте колеги.Искам да питам от какво може да е засядането на съединителя ми, когато отпусна съединителя той отделя и на празния ход засяда посредата и ако го бутна леко се чува щрак и се връща в изходна позиция ,от какво може да е това гледах отдоло под педала има само една пружина.Благодаря !
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 3 гтй ,педала на съединителя засяда
Жило на съединител 

fill написа:Жило на съединител
преди време ми сменяха съединителя ,и уж било саморегулиращо жилото ,каде да пипна за да видя дали ще се оправи ,че много не съм в час

аз съм с помпа и го правеше по същия начин. Тази голямата пружина се води серво - пружина. При натискане помага, като увеличава силата, след определен момент се обръща и действа като съпротивление, за да връща педала в изходна позиция. Всичко зависи от хода на жилото или пръта на помпата. При помпата се оправя като сложиш подложка под пръта, а на жилото можеш да подложиш една тънка шайба на вилката която задейства вилката с лагера , която притиска притискателния диск. Въпрос на 1-2 милиметра реглаж е цялата работа, предполагам си усетил че съвсем леко да подпреш педала отдолу и той се изстрелва в изходна позиция. Точно толкова трябва да му помогнеш ти със шайбичка. Иначе се получава, че свободния ход е повече и серво пружината не влиза във второто си действие (връщане в изходна позиция)
DoH_KuXoT написа:аз съм с помпа и го правеше по същия начин. Тази голямата пружина се води серво - пружина. При натискане помага, като увеличава силата, след определен момент се обръща и действа като съпротивление, за да връща педала в изходна позиция. Всичко зависи от хода на жилото или пръта на помпата. При помпата се оправя като сложиш подложка под пръта, а на жилото можеш да подложиш една тънка шайба на вилката която задейства вилката с лагера , която притиска притискателния диск. Въпрос на 1-2 милиметра реглаж е цялата работа, предполагам си усетил че съвсем леко да подпреш педала отдолу и той се изстрелва в изходна позиция. Точно толкова трябва да му помогнеш ти със шайбичка. Иначе се получава, че свободния ход е повече и серво пружината не влиза във второто си действие (връщане в изходна позиция)
Не съм майстор ,никога не съм сменял жило ,сам дали ще мога да го направя това ,или най-добре да си ида на майстор? Иначе да ,при леко подпиране отдолу той се изстрелва в изходна позиция .
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Ако го имаш това :

Го откачи.
Го откачи.
Pavcho2 написа:Ако го имаш това :
Го откачи.
много е малка снимката ,това кое ми се явява ,че немога да разбера нищо от тази снимка

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Metodi написа:Pavcho2 написа:Ако го имаш това :
Го откачи.
много е малка снимката ,това кое ми се явява ,че немога да разбера нищо от тази снимка
Тази скоба се намира на жилото на съединителя, близко до скоростната кутия. Трябва да е разкопчана скобата. При сваляне на жило се закачва. При тебе може и да я няма.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Това е жило е саморегулируемо само дето онази пластмаса от по-горната снимка е откачена.
Абе колеги, малко я изрових темата от архива, но преди да съм пуснал нова, за да не спамя форума бих искал да попитам първо тук.
Става дума за пасат B6, възможно ли е да е същата система на съединителя, понеже ми прави същия проблем, при отпускане на педала засяда до малко над "полусъединител" и после трябва леко да го бутна отдолу, и се връща веднага в горната позиция.
Четох по някакви чужди форуми и всички говорят за някакъв clutch master cylidner.
Закарах колата на сервиз и момчето ми каза, че според него е съединител, но се разбрахме да я види отново по-подробно, защото нямаше как да я видят отдолу в момента. Иначе като я карам на 3,4,5 скорост като настъпя рязко газта, веднага се усеща тягата и оборотите не се вдигат по-рязко от нормалното, което доколкото знам означава, че съединителят е добре, но не съм майстор, за да съм сигурен.
Разбрах, че има 2 помпички на съединителя - възможно ли е според вас някоя от тях да е сдала багажа ?
Поздрави
П.п Става въпрос за 2.0tdi bmp-мотор
Става дума за пасат B6, възможно ли е да е същата система на съединителя, понеже ми прави същия проблем, при отпускане на педала засяда до малко над "полусъединител" и после трябва леко да го бутна отдолу, и се връща веднага в горната позиция.
Четох по някакви чужди форуми и всички говорят за някакъв clutch master cylidner.
Закарах колата на сервиз и момчето ми каза, че според него е съединител, но се разбрахме да я види отново по-подробно, защото нямаше как да я видят отдолу в момента. Иначе като я карам на 3,4,5 скорост като настъпя рязко газта, веднага се усеща тягата и оборотите не се вдигат по-рязко от нормалното, което доколкото знам означава, че съединителят е добре, но не съм майстор, за да съм сигурен.
Разбрах, че има 2 помпички на съединителя - възможно ли е според вас някоя от тях да е сдала багажа ?
Поздрави
П.п Става въпрос за 2.0tdi bmp-мотор
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Тзи на педала се е напедалила.
Колеги ако някой може да даде по-адекварен отговор ще съм благодарен :)
Поздрави
Поздрави
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Ами нямаш голям избор, clutch master cylidner всъщност е педалската помпа.
Има клип в нета как се сменя, трябва да почнеш с нея.
Има клип в нета как се сменя, трябва да почнеш с нея.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Тзи на педала се е напедалила.
Извинявай, не съм видял, че не ми е излязло А!
.......
Тази на педала се е напедалила. - Помпата на педала е за смяна.

Благодаря за отговорите колеги, в събота ще я карам на сервиз и ще им кажа за това.
Поздрави
Поздрави
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”