Сьвет за голф 4

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ivdims
Автомобил:
Двигател:

Re: Сьвет за голф 4

Мнениеот ivdims » Вто 24 ное 2009 12:30

maxpayne написа:
ivdims написа:Ами колега како да ти кажа това че си попаднал на дъргел е отделен въпрос ама да ми кажеш че дизелите не ставали извинявай.Апък и плюс това ми кажи кога ще смениш маховик и турбина, то тряба да е баси боклука.
Инъче за любителите на бензина иска ма да кажа че аз сам от Шумен и до Варна отивам и се връщам със 10 литра нафта(100км отиване и 100км връщане) със скорост 120-140км колата ми е Голф 4 1.9ТДИ 110коня, бензинова кола долу горе с тези параметри на двигателя щте изгори към 18 бензин айди нека след 5 години каране да ми се преебе маховика и турбината аз съм ги избил от гориво парите така че не понасям такива пошли коментари.

Аз с 1.6 двигателя ще дам 12-13 литра за тези 200км, как ги сметна 18 не знам. На полото (дизел, 2004г.), на което си карах курсовете едната дюза само струва ~1000лв. А то е с 4. Не че трябва да ти се развали, една приятелка търкаля същото поло дизел вече 8 години като досега е сменила някакви лагери само освен консумативите, ама можеш ли да си сигурен как я е карал предишния собственик?

Ами как ще си сигурен и за бензина ве то е същата работа и аз имам един приятел дето си взе голф 4 бензин и како ли вече не му прави даже и двигателя отваря всичко е късмет

Потребителски аватар
ivdims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivdims » Вто 24 ное 2009 12:36

Haralampi написа:
ivdims написа:...

Математиката ти куца сериозно ;)
:applause:

А на тебе умник како да ти напиша кажи ми бензинка 2000 кибика която да гори под 8 извън градско за в града няма ко да приказваме разход м/у 12 и 14 на 100 най малко ко ми се прайте на умници карал съм и бензин и газ и нафта.Вчера си вдигнали капака на колата и много зехте да разбрате ей за тва мразя такива форуми със сякакви разбирачи.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 24 ное 2009 12:52

ivdims написа:Ами как ще си сигурен и за бензина ве то е същата работа и аз имам един приятел дето си взе голф 4 бензин и како ли вече не му прави даже и двигателя отваря всичко е късмет

Затова има едни основни принципи, които са измислени за съвсем други неща, но могат да се приложат и тук съвсем спокойно според мен. Ако за даден модел бензиновата кола ще е по-евтина за поддръжка от дизеловата (и за двете коли не знаем много за състоянието) е по-разумно да изберем тази, която ще ни излезе по-евтина за поддръжка. С уговорката, че колата ще прави някакъв разумен годишен пробег разбира се, ако ще се кара по 60 000км там сметките се променят.

Това не изключва в някакъв частен случай да попаднеш на страхотен дизел или на пълен боклук бензин. Става дума за принципи при взимането на решения.

Поне аз приложих това на практика като си взимах моята Г4 :mrgreen:

Потребителски аватар
ivdims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivdims » Вто 24 ное 2009 15:43

maxpayne написа:
ivdims написа:Ами как ще си сигурен и за бензина ве то е същата работа и аз имам един приятел дето си взе голф 4 бензин и како ли вече не му прави даже и двигателя отваря всичко е късмет

Затова има едни основни принципи, които са измислени за съвсем други неща, но могат да се приложат и тук съвсем спокойно според мен. Ако за даден модел бензиновата кола ще е по-евтина за поддръжка от дизеловата (и за двете коли не знаем много за състоянието) е по-разумно да изберем тази, която ще ни излезе по-евтина за поддръжка. С уговорката, че колата ще прави някакъв разумен годишен пробег разбира се, ако ще се кара по 60 000км там сметките се променят.

Това не изключва в някакъв частен случай да попаднеш на страхотен дизел или на пълен боклук бензин. Става дума за принципи при взимането на решения.

Поне аз приложих това на практика като си взимах моята Г4 :mrgreen:

:да: Прав си съгласявам се, пък и в крайна сметка всеки си знае карайте си колите със здраве и дано да няма проблеми.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 24 ное 2009 17:22

ivdims написа:

А на тебе умник како да ти напиша кажи ми бензинка 2000 кибика която да гори под 8 извън градско за в града няма ко да приказваме разход м/у 12 и 14 на 100 най малко ко ми се прайте на умници карал съм и бензин и газ и нафта.Вчера си вдигнали капака на колата и много зехте да разбрате ей за тва мразя такива форуми със сякакви разбирачи.

Тракай си там със здраве и не философствай, че нищо умно още не си казал.

Тия неща, с които се опитваш да откриеш америка, отдавна са изкоментирани до болка, оборени и изяснени.
Но пък един куп народ разчита на такива като теб, така че в този смисъл си полезен за кръговрата на парите ;)

P.s. Като мразиш такива форуми, засядай на кафенце на "главната" в Шумен и мирувай.

Иначе maxpayne е напълно прав ;) И на теория и на практика е точно така... :да:

Потребителски аватар
ivdims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivdims » Вто 24 ное 2009 17:48

Тия неща, с които се опитваш да откриеш америка, отдавна са изкоментирани до болка, оборени и изяснени.

Ами да за ко ми се прайш тогава на отворен всички карат дизел щото е икономичен най-общо казано, ти си ми тръгнал да откриващ топлата вода и да ми навиваш на к.ра калчища.
Аз нямам нищо против бензинивите коли и някой работи дето ги казваш са верни ама да ми кажеш че дизела не става ами немога да те разбера и да се саглася.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Вто 24 ное 2009 20:13

Моето доста крайно мнение е, че за напред ще карам само коли с принудително пълнене, което за Г4 ще рече или GTI или TDI , повече атмосферка не ми се кара, с редки изключения, които така и така не мога да си позволя........

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Вто 24 ное 2009 23:06

ivdims гледам пресен си у форума и отсега ти гарантирам че маховика ти е разпилян :lol: а турбината и управлението й също са ти под въпрос.един съвет от мен--бягай да четеш дизел форума че утре като ти забий или притресе кенефа и като пуснеш тема там да не се чудиш що ти я заключват----щото е нормално за милионници :lol: :lol: а на дизел-любителите-нападатели искам да кажа че--колата ми не е била дръгел или нещо подобно---беше си ауди а3-избирано измежду 100 такива с разбиращи хора.просто да дадеш камара пари и после да ходиш да прайш----нестава.и мога да твърдя че за в момента специално на тди-мотор разбирам мнооого повече от повечето "майстори" :lol: :lol: неволята учи.опитах се да кажа нещо но....явно има тарикати дето с "дръгелите"си мислят че света им е в краката а не се замислят че тоя дръгел е ИЗХВЪРЛЕН НА БОКЛУКА от италианец или германец :wink: ами то тряяя са мисли....а на нас българите тоя глагол.....нещо.....се грешно го прилагаме :cry: :lol: :lol:

Потребителски аватар
ivdims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivdims » Сря 25 ное 2009 10:25

SACHO7803 написа:ivdims гледам пресен си у форума и отсега ти гарантирам че маховика ти е разпилян :lol: а турбината и управлението й също са ти под въпрос.един съвет от мен--бягай да четеш дизел форума че утре като ти забий или притресе кенефа и като пуснеш тема там да не се чудиш що ти я заключват----щото е нормално за милионници :lol: :lol: а на дизел-любителите-нападатели искам да кажа че--колата ми не е била дръгел или нещо подобно---беше си ауди а3-избирано измежду 100 такива с разбиращи хора.просто да дадеш камара пари и после да ходиш да прайш----нестава.и мога да твърдя че за в момента специално на тди-мотор разбирам мнооого повече от повечето "майстори" :lol: :lol: неволята учи.опитах се да кажа нещо но....явно има тарикати дето с "дръгелите"си мислят че света им е в краката а не се замислят че тоя дръгел е ИЗХВЪРЛЕН НА БОКЛУКА от италианец или германец :wink: ами то тряяя са мисли....а на нас българите тоя глагол.....нещо.....се грешно го прилагаме :cry: :lol: :lol:

Айде още един велик разбирател и как тъй разбра че маховика ми е разпилян и че турбината ми е под въпрос незнам май наистина много си патил от дъргели човече много си наплашен.
И едно нещо искам да ви попитам всички "антидизели" сега значи моята кола на всички останали са им преебани турбините и маховиците и никой не трябва да си купува дизел заради ваще предрасъдаци тъй ли???
Ако трябва да бъда честен незнам как ми турбината нито маховика и се надявам наистина да са добре, но не мога да се съглася че е задължително да са преебани немога брат извинявай ама...аман от разбиратели

Потребителски аватар
ivdims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivdims » Сря 25 ное 2009 10:35

И спирам вече да пиша в тая тема че много ми стана пък и да не викам дявола,че незнам дали наистина няма да имам и аз проблеми за напред ама случва се както писах и по нагоре всичко е късмет ако си попаднал на хубав автомобил ще си го караш без проблеми ако си е дъргел пиеш една студена вода и това е за съжаление такъв е риска със старите коли и тряба да го поемем инъче само ще гледаме как хората карат апък ние ще се чудим ама сега дали ще ми се преебе турбото ако я купя тас кола и т.н.
Пожелавам и на haralampi и на sacho 7803 безаварийно каране и нищо лично за това е темата да поспорим и да обсъдим нещата.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 25 ное 2009 16:54

абе да ви кажа честно аз препинателните знаци ги изпускам ,ама ако погледнете колко правописни грешки имате....направо НЕ знам

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Сря 25 ное 2009 22:59

не искам да споря както и да се заяждам с никой-просто пиша с реални факти.имам много приятели и хипер много познати които карат коли VAG.да...всичко 10-годишно е боклук но разликата в "слабите места" на дизел-бензин е огромна.няма късмет и прстотии......дали иван ша смени и лагерите а твойте ще са здрави но за сметка на това съединитела ти ще е за смяна--все тая.нов пасат 2.0дизел на приятел на 48 600км хвърли глава още гаранционен и хората му казаха че било нормално.на комшията полото-нооооовоооо на 54км и на 2 дни изхвърли маслото 1.4дизел----оказа се семерина.и още мноооого примери...........а на колегата дето му казах да чете дизел форума.........нека го прочете и тогава да ми спори че кенефа му е здрав и да не ме мисли мен щото аз карам нова кола на 4 месеца и не ми пука кво ще стане щото знам че е нова и ми е спокойно и ми излиза по евтино отколкото да си купя кола за 10 000лв и после да мисля кво ще й се счупи.а има едно голяяяяямо преимущество--НЕРВИ--мисля че от това по-скъпо няма.спирам с писанките щото няяяяма как да излезеш на глава с остроумници.а не ми се говори за баш тарикатит дето си купуват ....примерно 4 годишен голф5 :lol: ееееее това вече е извращение щото тоя голф за 5 години е навъртял история по интересна от на дядовците ни жигулитата

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Чет 26 ное 2009 9:57

SACHO7803 написа:не искам да споря както и да се заяждам с никой-просто пиша с реални факти.имам много приятели и хипер много познати които карат коли VAG.......................................................
Хубо ся ,няма смисъл да пишеш пет пъти едно и също .Разбрахме вече,че всички сме се преебали с дърти ВАГ коли.Няма смисъл и да обиждаш колегите на селски тарикати ,стари коли и т.н. .Мисля, няма смисъл да ти обяснявам защо повечето не карат нови коли.Само да ни обясниш кое е главната причина за преебавката,че караме ВАГ автомобили или ,че караме стари автомобили дето се развалят.Най-важното е да ни помогнеш като обясниш каква кола да си купим,която няма никога да се развали,виждам,че ти си намерил колата,която никога не се разваля и няма да се развали и оттук нататък си обречен да караш неразрушима кола mhihi
П.П. Не може да не ти е направило впечатление,че като цяло хората не се оплакват чак толкова много нито тук ,нито в ауди форума,така ,че такива генерални изводи от на жена ти колата и там още две три-пет ми се струват пресилени.То и аз мога да ти разкажа страшни случки с всякви други автомобили,вкючително и с такива за по 100 хил.лв.чисто нови на по 30 хил.км.,но е излишно смятам и това нищо не доказва.Карай със здраве новата кола и дано да случиш този път,че познавам доста хора с нови коли/различни от ВАГ представи си/ дето седят по два месеца в сервиза,а през това време лизинга върви и бая нервни ми се видят,като хем плащат новата,хем бичат със старата си кола или с коли назаем от познати . :wink:

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Чет 26 ное 2009 20:41

Що се нервите с тоя комплексар?

Добре че е Интернет, да има къде да изпускат парата откачалките.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Чет 26 ное 2009 21:57

mufin написа:Що се нервите с тоя комплексар?

Добре че е Интернет, да има къде да изпускат парата откачалките.
да прав си...влизам във форума ей така просто да изпускам"парата" :lol: :lol: съжалявам че с постовете си засегнах доста хора.мога да пиша до утре за проблемите на фв..за новите и старите коли...за дизела и бензина и т.н-т.явно отрицателните ми мнения не се приемат тук а те са просто съвет щото аз не съм карал само един голф а доста ваг-чета минаха през ръцете ми и се чудех до скоро защо всички монтйорчета и майсторчета казваха.....""само немска кола и то фв""а извода е че са най-просто устроени и на "умните"майстори им са любими :lol: сори момчета не се сърдете.не обиждам никого с нищо-просто изразявам мнение. :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”