Проблем с компютъра
Проблем с компютъра
Преди няколко месеца си купих Пасат комби,с 2 литров двигател,бензин.Всичко беше ок но преди време започна да не пали макар и загряла.просто гася,след време опитвам да запаля...и 5-6 пъти се налагаше да въртя на стартера докато запали.Онзи ден запали о работи на 200 оборота сума ти време.Закарах я на диагностика на ул. Козлодуй/до бишшата бирена фабрика има сервиз,само диагностики и ремонт правят момчетата/.И лошата новина е че маи компютъра дава изцяло грешни данни.Бихте ли ми препоръчали ако наистина е изгорял и е за смяна къде да търся втора ръка и колко горе долу може да струва един?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с компютъра
Първо направете диагноситка и на друго място.
Ако все пак е комп-а тогава не е лошо да кажеш коя точно година е колата и с какъв точно 2-литров двигател (първите 2 или 3 цифри или букви от номера на двигателя).Ако е от по-старите комп се намира лесно и не е много скъп.
Ако все пак е комп-а тогава не е лошо да кажеш коя точно година е колата и с какъв точно 2-литров двигател (първите 2 или 3 цифри или букви от номера на двигателя).Ако е от по-старите комп се намира лесно и не е много скъп.
Произведена е 1995г. двигателя е 2 литра както споменах 8 клапанов.Колкото до номера на компютъра-не съм го записал но тея дни ще го имам.
ето и малко повече подробности-компютъра е Сименс 5WP4154
код на дшигателя-ADY
номер на двигатреля 037906025
код на дшигателя-ADY
номер на двигатреля 037906025
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Bosch-овски за по-старите мотори се намират по 50-100лв без проблем.
За този - нямам си на идея честно казано
За този - нямам си на идея честно казано

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Е па пак са си по толкова 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.И лошата новина е че маи компютъра дава изцяло грешни данни.Бихте ли ми препоръчали ако наистина е изгорял и е за смяна къде да търся втора ръка и колко горе долу може да струва един?[/quote]
-------------------------------
Колега в скромния ми опит със сервизи и "майстори" около 15 год. знам нещичко за тях. Ако нещо не разбират им е виновно ECU-то(както в твоя случай) или марката в повечето.Не съм имал случай някой да каже не знам,или не му разбирам,компетентни са във всяко едно отношение-като бакшишите
.Какви кодове за грешки ти показа тяхната диагностика,или ти я правиха със пробна лампа ??? Не твърдя че нямаш проблем с компютъра,но не им вярвай на 100%.Когато(ако) ще купуваш друг компютър го прави с уговорка ако не е в него проблема да го върнеш.Искай кодовете за грешки от диагностиката,може да си ги провериш в аутода-та ако не,някой друг ще ти ги "декодира"
-------------------------------
Колега в скромния ми опит със сервизи и "майстори" около 15 год. знам нещичко за тях. Ако нещо не разбират им е виновно ECU-то(както в твоя случай) или марката в повечето.Не съм имал случай някой да каже не знам,или не му разбирам,компетентни са във всяко едно отношение-като бакшишите

- angelov.id
- Автомобил: turan
- Двигател: dizel 2007
uruk-hai написа:Преди няколко месеца си купих Пасат комби,с 2 литров двигател,бензин.Всичко беше ок но преди време започна да не пали макар и загряла.просто гася,след време опитвам да запаля...и 5-6 пъти се налагаше да въртя на стартера докато запали.Онзи ден запали о работи на 200 оборота сума ти време.Закарах я на диагностика на ул. Козлодуй/до бишшата бирена фабрика има сервиз,само диагностики и ремонт правят момчетата/.И лошата новина е че маи компютъра дава изцяло грешни данни.Бихте ли ми препоръчали ако наистина е изгорял и е за смяна къде да търся втора ръка и колко горе долу може да струва един?
Здравеи колега! И аз имам пасат 2000см3 115 кс.И на мен ми правеше същият проблем понякога съм стигал до изтущаване на акумулатора и неиска да пали, когато постои около 10 15 минути пали от раз

- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравей колега релетата,който трябва да провериш са две на брой.Първото реле е захранващо реле на бензиновата помпа,което е или с №80 или №167 и се намира на позиция №12 най долу в дясно в монтажния блок с релета и второто реле е реле №30,което се намира на горният ред на позиция №3 в монтажният блок с релета.Това реле №30 е захранващо реле не електроният блок за управление на двигателя.Обърни внимание на тези две релета,както ти е казал колегата по горе,като ти изгасне най добре ги свали и двете релета и ги разглоби и ги огледаи внимателно за лоши спойки и ако установиш такива ги презапой с поялника след това ги сглоби и сложи на мястото им и мисля,че всичко трябва да приключи успешно.При мен преди време реле №30 беше с нарушени спойки и колата ми гаснеше по време на движение и след това трябваше да изчакам известно време докато завартя на контакт за да запали свалих въпросното реле презапоих всички съмнителни споики и нещата се оправиха вече близо 2год. нямам никакъв проблем.Дано съм ти бил полезен и успех в разрешаването на проблема 

Колеги благодаря за предложенията,ще ги опитам.а и мисля да я закарам до сервиза на Никси,говорих с мишо и той предложи един два варианта които ми се струват логични.А и се чудя ако компютъта е свършил дали би работила толко добре колата/в моментите когато не прави по горе описания проблем/.
- jigsaw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Този сервиз да не е на ъгъла на Козлодуй и Дунав ,като входа е от към Дунав? Ако е същия сервиз БЯГАЙ далече от тия дебили там ,абсолютни малоумници.Заради тия и аз щях да купувам компютър за една бройка.
Да,на същото място е,там беше бирената фабрика на Козлодуй.Абе и аз май оставам с такова впечатление за тях.Ма човек така се учи...
- jigsaw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен беше проблема пружината на дебитомера, като резултат отваряше клапата на дебитомера много повече от колкото трябва за съответните обороти и тъпчеше много повече бензин и давеше колата.Ония разбирачи обаче от същия сервиз веднага изразиха компетентно мнение и ми казаха да си търся компютър.Един месец го търсих тоя компютър и добрече ненамерих, аз съм PB и се оказа, че е малко по екзотичен и само за моно намирах компютри.После отидох под моста Чавдар в сервиза на БОШ.Там момчетата пуснаха осцилоскоп, видяха колко е дълъг импулса на инжекторите и казаха, 99,9% пружина на дебитомер е проблема.Отвориха го натегнаха пружината малко и всичко заспа.За 1 час я направиха и си тръгнах.Колата ми седя точно месец и няколко дена при ония другите малоумници на Дунав.
Проблемът е решен-закарах колата при Мишо в Герман.Прецакан датчик за температурата е подавал погрешни данни към компютъра.Е,разбира се,ще покараме и ще видим но просто тези дни колата ми не е правила никакви проблеми.