Здравейте,
имам следния проблем, когато запаля колата /Голф 3, 1.4, бензин/ започва едно тракане. Когато загрее спира, ако се натисне съединителя отново спира, като подам газ отново не се чува. Има ли някой представа каква може да е причината? казаха ми че е от маслото докато загрее колата, други от автоматичният смукач и така... ако имате идеи насреща съм за обсъждане!
Голф - тракане
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Re: Голф - тракане
Изключи варянта със "автоматичния смукач" ти си с моно инжекция и нямаш автоматичен смукач, дори да имаш ... той не трака
Въпросното тракане може да от маслото ти, ама няма логика като натиснеш съединителя да спира.
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
И аз го имам същия проблем, но като загрее и въпросното тракене спира.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами като натиснеш съединителя спира да се върти първичния вал на скоростната кутия...сътветно по-скоро проблема е в нея отколкото по двигателя.И там има масло по принцип.Ама те пък имат свойстовото като загреят да тракат повече отколкото на студено...
-
sash1980
- Автомобил:
- Двигател:
бих казал че щом когато натиснеш саединителят и спира тракането това е само лагерът на саединителят в всеки един сервиз ще го потвърдят
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Aксеален лагер колега, сменяш и ще се оправи. Но е добре да видиш и съединителя при смяната на лагера. Но не е проблем и да не го сменяш веднага. Аз карах така 2 години и нямах проблем но тракането е кофти.
-
sash1980
- Автомобил:
- Двигател:
може и две години а може и да закъсаш на пат както аз и затовати казах че е лагер
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Колко горе-долу струва този аксиален лагер ?
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Гледам,че се заражда поредния спор по въпрос който е дискутиран в няколко теми.Но явно няма кой да ги прочете.Ще ви кажа,че хора от форума много по-знаещи от мен са го казали:когато при натискане на съединителя се чуе шум наподобяващ тракане,тогава говорим за аксиален лагер на съединителя.А когато се чува тракане и при натискане на съединителя то спре,тогава е лагер на ск.кутия!Аз лично сменях аксиалния лагер на моя АБС,точно поради шума който чувах при натискане на съединителя.Лагера струваше 8 лв.и се намира в капака на 5-тата скорост на ск.кутия.Друг е въпроса колко ще кара лагер за 8 лв.Тук е момента да Благодаря на Ваското 1 за дадената ми от него информация!
balamata написа:Гледам,че се заражда поредния спор по въпрос който е дискутиран в няколко теми.Но явно няма кой да ги прочете.Ще ви кажа,че хора от форума много по-знаещи от мен са го казали:когато при натискане на съединителя се чуе шум наподобяващ тракане,тогава говорим за аксиален лагер на съединителя.А когато се чува тракане и при натискане на съединителя то спре,тогава е лагер на ск.кутия!Аз лично сменях аксиалния лагер на моя АБС,точно поради шума който чувах при натискане на съединителя.Лагера струваше 8 лв.и се намира в капака на 5-тата скорост на ск.кутия.Друг е въпроса колко ще кара лагер за 8 лв.Тук е момента да Благодаря на Ваското 1 за дадената ми от него информация!
Само да кажа, че тази логика има и изключения т.е. възможно е определени симптоми да отговарят и на други повреди по скоростната кутия. Така например при мен /Г3 1.8 ABS 93 г./ тракаше и то осезаемо при ненатиснат съединител и при натискане на педала на съединителя даже и донякъде спираше. Естествено това по гореспоменатата и общоприета логика сочеше лагер на първичен вал. Няколко месеца след като установих тракането /преди това знам че го нямаше/ в един слънчев и много студен януарски ден на отиващата си вече 2009 година
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Да,приятелю,разбира се,че всяко правило има и изключения!Но общоприетата логика е тази която изложих по-горе.Пак ще кажа,че при моя аксиален лагер се чуваше не отчетливо тракане като при лагер на ск.кутия,а по-скоро шум,който стихваше след 3-4 секунди.Докато при предния ми голф 1.4АБД,при ненатиснат съединител,се чуваше отчетливо тракане с еднаква честота,която се увеличава при подаване на газ.slav написа:balamata написа:Гледам,че се заражда поредния спор по въпрос който е дискутиран в няколко теми.Но явно няма кой да ги прочете.Ще ви кажа,че хора от форума много по-знаещи от мен са го казали:когато при натискане на съединителя се чуе шум наподобяващ тракане,тогава говорим за аксиален лагер на съединителя.А когато се чува тракане и при натискане на съединителя то спре,тогава е лагер на ск.кутия!Аз лично сменях аксиалния лагер на моя АБС,точно поради шума който чувах при натискане на съединителя.Лагера струваше 8 лв.и се намира в капака на 5-тата скорост на ск.кутия.Друг е въпроса колко ще кара лагер за 8 лв.Тук е момента да Благодаря на Ваското 1 за дадената ми от него информация!
Само да кажа, че тази логика има и изключения т.е. възможно е определени симптоми да отговарят и на други повреди по скоростната кутия. Така например при мен /Г3 1.8 ABS 93 г./ тракаше и то осезаемо при ненатиснат съединител и при натискане на педала на съединителя даже и донякъде спираше. Естествено това по гореспоменатата и общоприета логика сочеше лагер на първичен вал. Няколко месеца след като установих тракането /преди това знам че го нямаше/ в един слънчев и много студен януарски ден на отиващата си вече 2009 годинана едно кръстовище при потегляне и превключване от първа на втора педала на съединителя потъна и останах там. Оказа се спукан палеца който натиска пръчката в скоростната кутия и се намира непосредствено зад зелената капачка. Друг е въпроса, че заради "майстори" /ама нали и те трябва да преживяват/свалихме скоростната кутия та покрай това смених и съединителя. Значи палеца беше спукан точно на шлиците които влизат в оста и според мен вече е имал луфт и затова е потраквал като не е бил натиснат от вибрациите на мотора, а може и спукан да е поизкарал известно време преди да превърти върху оста защото е от доста твърд метал. Факт е че след смяната потракването напълно изчезна, а преди това при ослушването което падна се чуваше точно откъм края на скоростната кутия.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”