Проблем с дебитомера
Проблем с дебитомера
Здр.имам следния проблем:колата ми(passat 1.8 20v 1999 бензин)прекасва и придарпва на моменти.Някой майстори ме посаветваха да си почистя дебитомера(дебитометар,незнам как е правилно да се каже)със специален спрей.Дръги ми казаха,че това не е много добра идея,че нямало такова нешто като почистване сас спрей и т.н. Някой имал ли е подобен проблем и как го е отстранил щте сам ви благодарен ако ми помогнете по някакав начин.Благодаря предварително!
Последна промяна от brabus на Чет 19 ное 2009 21:21, променено общо 1 път.
Причина: Колега, как да ти помогне няой като не казваш за каква кола говориш и за какъв мотор става въпрос?
Причина: Колега, как да ти помогне няой като не казваш за каква кола говориш и за какъв мотор става въпрос?
Re: Проблем с дебитомера
Твоя двигател е без турбо така ли ? Дай малко повече подробности кога точно придърпва - в ниските като малко подаваш газ, като си до ламарината или като я бримчиш ? На вагком проверил ли си какви грешки ти отчита ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съвсем наскоро имах въртел с дебитомера - VW PASSAT B5 1.6. (От техникумските си години помня, че "метър" се използва, когато преди това е мерна единица - амперметър, волтметър, омметър, ако не е мерна единица - "мер"; значи дебитомер). Това, което ми казаха в сервиз, беше, че няма никакви други признаци, освен че ще ми се повиши разходът в градско каране. Това при положение, че дебитомерът го нямаше никакъв.
Както и да е, после се оказа, че плъхове са прегризали кабела му на паркинга. (И смешно, и тъпо.) Не давам акъл (нов съм още във VW-тата), но се питам дали някаква повреда в дебитомера може да доведе до прекъсване и придърпване, след като при прегризан кабел нямаше такива ефекти. Въпреки че (кой знае), когато изобщо няма дебитомер, може и да не се появяват изявени външни ефекти.
Както и да е, после се оказа, че плъхове са прегризали кабела му на паркинга. (И смешно, и тъпо.) Не давам акъл (нов съм още във VW-тата), но се питам дали някаква повреда в дебитомера може да доведе до прекъсване и придърпване, след като при прегризан кабел нямаше такива ефекти. Въпреки че (кой знае), когато изобщо няма дебитомер, може и да не се появяват изявени външни ефекти.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Демек, ти току-що постави под крайно сериозно съмнение идеята за дебитомер в схемата на ДВГ-то с впръскване на гориво, така ли?
А сместа въздух/гориво как да се изчислява тогаз?
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
ChimeyJimmey написа:Демек, ти току-що постави под крайно сериозно съмнение идеята за дебитомер в схемата на ДВГ-то с впръскване на гориво, така ли?
По предварително записана някаква програма (авариен режим).
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Да, но тогава ще има забележими "изявени външни ефекти". 

- angelov.id
- Автомобил: turan
- Двигател: dizel 2007
krasen13 написа:Здр.имам следния проблем:колата ми(passat 1.8 20v 1999 бензин)прекасва и придарпва на моменти.Някой майстори ме посаветваха да си почистя дебитомера(дебитометар,незнам как е правилно да се каже)със специален спрей.Дръги ми казаха,че това не е много добра идея,че нямало такова нешто като почистване сас спрей и т.н. Някой имал ли е подобен проблем и как го е отстранил щте сам ви благодарен ако ми помогнете по някакав начин.Благодаря предварително!
Здравеи колега. Аз имах същият проблем карах близо година с откачена букса на дебитомера и преди 10 дни отидох при един маистор закачи колата на ел кона извади дебитомера сложиго под лупа и го напръска със спреи защото беше замърсен от това, че колата ми е гърмяла на газ.Изчисти ми грешките и сега съм много доволен. Пасат Б4 2000 см3 115 кс.
- MAPTO7007
- Автомобил: Golf IV 4MOTION
- Двигател: AZJ 2002
Здравей и от мен колега.
И аз моя го бях нещо позацапал или незнам точно и ми придръпваше и колата влизаше в авариен режим да не говорим че нямаше вървеж както трябва и гореше повечко ... свалих го и взех някакъв спрей на Вюрт пръснах го оттук от там оставих го да поизсъхне и го монтирах от тогава досега не съм имал проблеми.
И аз моя го бях нещо позацапал или незнам точно и ми придръпваше и колата влизаше в авариен режим да не говорим че нямаше вървеж както трябва и гореше повечко ... свалих го и взех някакъв спрей на Вюрт пръснах го оттук от там оставих го да поизсъхне и го монтирах от тогава досега не съм имал проблеми.
Благодаря на всички, които взеха отношение по моя проблем!За щастие днес реших проблема.Купих си някакъв спрей(специален бил - 15лв.)извадих датчика на дебитомера, напръсках го малко, изчаках да поизсъхне и хоп-чудо,колата върви като часовник(за сега)вече!По разни сервизчета ми казваха, че дебитомер не се чистел,било фина работа бла-бла.... или не сме чували за такав спрей.Искам да кажа на всички колеги с подобни проблеми-първо съберете колкото можете повече мнения за проблема преди да предприемете нещо,защото шарлатани и псевдо майстори колкото щеш!Благодаря на вс.още веднъж!За първи път се включвам във форум и виждам ,че има ефект!Всичко хубаво и карайте внимателно!
Последна промяна от gr_kanev на Пон 23 ное 2009 14:48, променено общо 1 път.
Причина: Какво имате против препинателните знаци и правописа изобщо ?
Причина: Какво имате против препинателните знаци и правописа изобщо ?
Колега, не искам да те обезкуражавам, ама веднъж стигнал ли си до чистене, скоро ще стигнеш и до смяна 

- djaksel
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, и мойта количка придръпва по същия_ начин. Мотора е 2E(b3), все още не_мога да разбера от какво е. Смених бензиновата помпа,комутатор-бобина,филтри, но не съм пробвал с дебитомера. Някой може ли да ми каже точно какъв е спрея за почистване и ако може точно в Пловдив от къде мога да си купя. Мерси предварително. Искам да питам и ако махна буксата на дебитомера дали мога да разбера дали е от него придръпването?
Последна промяна от gr_kanev на Сря 25 ное 2009 13:18, променено общо 1 път.
Причина: Какво имате против главните букви и препинателните знаци ?
Причина: Какво имате против главните букви и препинателните знаци ?
- angelov.id
- Автомобил: turan
- Двигател: dizel 2007
djaksel написа:колеги и мойта количка придръпва по същият начин мотора е 2E(b3) все още немога да разбера от кво е смених бензиновата помпа,комутатор-бубина,филтри но не съм пробвал с дебитомера някой може ли да ми каже точно какъв е спрея за почистване и ако може точно в пловдив от къде мога да си купя,мерси предварително,искам да питам и дали ако махна буксата на дебитомера дали мога да разбера дали е от него придръпването?
Здравей, колега! При мен когато ми правеше проблеми дебитомера прекъсваше на бензин, а на газ си работеше без проблем.При мен когато колата работи на бензин и откача буксата, двигателя започваше да си работи нормално, но с голям разход на гориво. Колкото до спрея - да не те лъжа, майстора, при когото ходих ми го напръска със спрей против ръжда - той е един зелен флакон със снимка на ръждиви болтове и гайки. Почисти си добре с бензин и клапата на инжекцията след това е желателно да ти се занулят грешките.
- djaksel
- Автомобил:
- Двигател:
само да кажа колеги че аз газ нямам,и когато откача буксата на дебитомера немога да запаля колата върти стартера но немога да запаля,моля помогнете,след като я сложа пак си пали без проблеми