Голф 3 ABF-запалва и веднага изгасва
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голф 3 ABF-запалва и веднага изгасва
Здравейте колеги,имам следния проблем.Когато запаля колата тя веднага изгасва,не успявам даже да я изфорсирам.Проблема го прави само когато е топла и то не всеки път.Не ми се е случвало това да стане когато е студена.Днеска 10 мин се мъча да я запаля и тя само си гасне,и в един момент си запали.След това няма никакъв проблем върви си без да прекасва и т.н.Колата се кара само на бензин.Преди го имах същия проблем само че тогава освен това прекасваше по време на работа и се оказа че е от датчика за оборотите смених го и всичко се оправи,но от 2 дена се появи пак проблема с паленето.Колата я имам от 1 година близо 35 000км и през това време са сменяни:свещи,капачна на делкото,палец,бобина и датчик за оборотите.Ако някой е имал същия проблем или може да ми помогне с нещо ще бъда много благодарен
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 ABF-запалва и веднага изгасва
пали и за секунда гасне - имобилайзер,може би ,пробвай с другия ключ ако имаш такъв/оригинален/!! 

- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
бобина !!!
- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
overapac написа:пали и за секунда гасне - имобилайзер,може би ,пробвай с другия ключ ако имаш такъв/оригинален/!!
Ако ти гасне на секундата след палването-имобилайзера!При мене така беше,ходих на ключар и ми смени някаква антена на имобилайзера, която улавя сигнала от ключа и се оправи колата от тогава.
Последна промяна от plamingo на Сря 25 ное 2009 23:02, променено общо 1 път.
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имобилаизер нямам.като взех колата беше с някаква италианска аларма която беше махната и на нейно място сложиха друга.
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
anndroo написа:бобина !!!
Бобината е сменяна.Не вярва за близо година пак да е свършила.Предишния път като се наложи да се смени тогава колата отказа на цяло да пали,а сега само на моменти не иска да пали.
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
А чип в ключа имаш ли? Колегите имат в предвид този имобилайзер който е с чипа на ключа не от алармата.
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
egoist_ok написа:А чип в ключа имаш ли? Колегите имат в предвид този имобилайзер който е с чипа на ключа не от алармата.
Не нямам колега.С два нормални ключа съм
- egoist_ok
shveda_ написа:egoist_ok написа:А чип в ключа имаш ли? Колегите имат в предвид този имобилайзер който е с чипа на ключа не от алармата.
Защото като гледам годината на колата /която си обявил на профила/ се съмнявам да е обикновенни ключове - затова попитах за чип в ключа.
Диагностика правил ли си и? Ти само бобината ли смени или комплект с комутатора?
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
egoist_ok написа:shveda_ написа:egoist_ok написа:А чип в ключа имаш ли? Колегите имат в предвид този имобилайзер който е с чипа на ключа не от алармата.
Защото като гледам годината на колата /която си обявил на профила/ се съмнявам да е обикновенни ключове - затова попитах за чип в ключа.
Диагностика правил ли си и? Ти само бобината ли смени или комплект с комутатора?
Ами поне на външен вид изглеждат обикновенни.Диагностика ще правя другата седмица сигурно,колкото до бобината до колкото знам е сменяна само нея.
- egoist_ok
ключът разглабя ли се? а помпата чува ли се да бръмчи като не иска да запали? извинявай за въпроса - знаеш ли какво представлява чипа в ключа?
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
egoist_ok написа:ключът разглабя ли се? а помпата чува ли се да бръмчи като не иска да запали? извинявай за въпроса - знаеш ли какво представлява чипа в ключа?
Ами помпата я чувам как бръмчи.Отностно ключа,сега го отворих вътре има едно черничко,ама незнам дали това е чип или не.Ако е от този емобилаизер няма ли проблема да го прави постоянно.Когато колата ми е студена никога не го е правила този проблем,а когато е топла го прави по някога не всеки път.
- egoist_ok
да това черничкото е имобилайзера.
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може ли от него да е проблема?
- egoist_ok
shveda_ написа:Може ли от него да е проблема?
принзнаците който описваш са типично за проблем с имобилайзера, ама проблема не е в "това малкото черничкото" ами в колата - най добре виж диагностиката какво ще покаже
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”