Тransporter Т3 от 1.6TD на 1.9D
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Re: vw transporter 1.6td-1.9d

- valsanik
- Автомобил: T3 MULTIVAN+CARAVELLE 16 C-87+91
- Двигател: 1.6 TD JX +2.1 MV-Petrol+LPG
Ivaile написа::applause: Честито!!!!!!!!!!!!Баш за Димитровден си готов!
Е,аз не съм го планирал.Даже правих опит да го докарам към Софето миналата неделя...Важното е че стана.
- valsanik
Здравейте,след малко затишие,да пораздвижим малко темата.
Буса вече е в София,прехода мина нормално въпреки моите опасения.Като изключим разбитата предница,всичко друго е добре.А,ще се наложи май да взимам нов акумулатор,щото тоя дето е с него е заминал. Незнам дали е за хвалене,ама баирите при тунелите на АМ Хемус ги качи на 4 предавка.При това ,че беше и бая натоварен.Е,вярно ,изкачването беше с 80-90 км,ма то и аз повече не съм го гонил.
А,ето и първото му каране с новия мотор:
http://vbox7.com/play:a9f902f3
Това е на път за София:
http://vbox7.com/play:4a4e6864
http://vbox7.com/play:54b7e231
Буса вече е в София,прехода мина нормално въпреки моите опасения.Като изключим разбитата предница,всичко друго е добре.А,ще се наложи май да взимам нов акумулатор,щото тоя дето е с него е заминал. Незнам дали е за хвалене,ама баирите при тунелите на АМ Хемус ги качи на 4 предавка.При това ,че беше и бая натоварен.Е,вярно ,изкачването беше с 80-90 км,ма то и аз повече не съм го гонил.
А,ето и първото му каране с новия мотор:
http://vbox7.com/play:a9f902f3
Това е на път за София:
http://vbox7.com/play:4a4e6864
http://vbox7.com/play:54b7e231
- valsanik
Лошо.
От както съм го докарал в София,не съм го карал,но го палих няколко пъти.Последния път ми направи впечатление ,че не свети лампата за маслото.Оказа се извадило се кабелче от датчика.До тук добре ,но след закачането ,въпросната лампа пък не иска да изгасне.Ами сега?Първоначално помислих ,че датчика се
и го смених,но ефекта беше пак същия.Направих един експеримент,откачих кабелчето на помпата,та да не запали,и завъртях на стартер с риск да олея с масло,щото бях МАХНАЛ датчика,и.....нищо.Няма масло в главата.Сега се ориентирам към сваляне на картера,за да видя какво е положението с маслената помпа.Казаха ми да отвия масления филтър,да го източа от маслото и пак да го сложа и да пробвам.Ако се напълни с масло,което се съмнявам,да търся проблема м/у филтъра и главата.Т.е.запушване на главна маслена м-ла.Но аз мисля ,че проблема е в маслената помпа.Можеби скъсан привод????Незнам.Ако някой има някаква идея нека да сподели,че хич не ми се сваля картера.

- Ivaile

- valsanik
Значи,днес източих филтъра от маслото,монтирах го на мястото му и запалих и подкачи масло.лампата изгасна както си му е редът.Изгасих го и пробвах пак и се получи същия проблем.Вече не подкачваше масло.Източих пак филтъра и този път не напълни филтъра.Следва сваляне на картера.А за времето....буса влезе в гаражната клетка,така че ще съм на завет.
- valsanik
Сагата продължава......След всички опити накрая колкото и да не ми се искаше,свалих картера.В употреба влезе пак познатата стълбичка ,която я използвам да разкача ДВГто от скоростната кутия.
Така е по лесно развиването на болчетата откъм скоростната кутия.Разбира се преди това източих маслото.
След свалянето на картера,свалих и маслената помпа,и проблема лъсна,байпасния клапан беше отворен.Причината,стружки и парчета силикон.Които са минали ПОКРАЙ цедката щото някой е бърникал там.
По голяма беля беше байпасния клапан.Първо пружината беше нещо рязана ,после,вмесно капачката на клапана,някаква шайба и накрая по корпуса серия от дупки,които явно са служели за нагласяне на налягането посредством един ПИРОН.Утре ще кача снимки на това чудо на технологията.Дано няма някой германец защото може да ни я открадне.Технология та де....
Та след като видях това нещо се орентирах към закупуване на нова маслена помпа.Първо пробвах за второ у-ба.Обявиха ми цена-80 лв.В един магазин в квартала намерих за 92лв нова ама Турска.Германска била 240лв нова.Накрая чрез един приятел,на когото много му благодаря,намерих Датска помпа за 90лв.Дано да е хубава,щото я взех.
Утре предстои монтирането,след това смятам да направя една промивка на ДВГто с турбинно масло,което си взех от службата.После ще налея 10W40 т.е. полусинтетика.
Дано всичко е наред с мотора.
Така е по лесно развиването на болчетата откъм скоростната кутия.Разбира се преди това източих маслото.
След свалянето на картера,свалих и маслената помпа,и проблема лъсна,байпасния клапан беше отворен.Причината,стружки и парчета силикон.Които са минали ПОКРАЙ цедката щото някой е бърникал там.
По голяма беля беше байпасния клапан.Първо пружината беше нещо рязана ,после,вмесно капачката на клапана,някаква шайба и накрая по корпуса серия от дупки,които явно са служели за нагласяне на налягането посредством един ПИРОН.Утре ще кача снимки на това чудо на технологията.Дано няма някой германец защото може да ни я открадне.Технология та де....
Та след като видях това нещо се орентирах към закупуване на нова маслена помпа.Първо пробвах за второ у-ба.Обявиха ми цена-80 лв.В един магазин в квартала намерих за 92лв нова ама Турска.Германска била 240лв нова.Накрая чрез един приятел,на когото много му благодаря,намерих Датска помпа за 90лв.Дано да е хубава,щото я взех.
Утре предстои монтирането,след това смятам да направя една промивка на ДВГто с турбинно масло,което си взех от службата.После ще налея 10W40 т.е. полусинтетика.
Дано всичко е наред с мотора.
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
10В40 ще му дойде малко "тънко" според мен.Огледай се за 15В40, по добре ще е за двигателя, който не е първа младост 

- valsanik
PACH написа:10В40 ще му дойде малко "тънко" според мен.Огледай се за 15В40, по добре ще е за двигателя, който не е първа младост
Доставчика ми каза ,че е на около 56000км.Свален от почти нова Шкода Фелиция.
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
valsanik написа:PACH написа:10В40 ще му дойде малко "тънко" според мен.Огледай се за 15В40, по добре ще е за двигателя, който не е първа младост
Доставчика ми каза ,че е на около 56000км.Свален от почти нова Шкода Фелиция.
Дано

- Ivaile

- valsanik
Помпето е от стария мотор.Т.е. от 1.6 цата.Тази която е от този не става щото е друг смукател.А този клапан е на смукатела.
Както и да е....Ето малко снимки които обещах: Рязаната пружина: Пълния комплект на "майстора на помпата" начин на определяне на налягането.Ако искаш по високо,преместваш пирона на друга дупка.
Както и да е....Ето малко снимки които обещах: Рязаната пружина: Пълния комплект на "майстора на помпата" начин на определяне на налягането.Ако искаш по високо,преместваш пирона на друга дупка.
Последна промяна от valsanik на Съб 21 авг 2010 20:57, променено общо 1 път.
- valsanik
Ето новата помпа:
Картера измит и почистен от всички гадости: Силикона който съм използвал: Малко масалце преди монтаж: ...и вече монтирана..- valsanik
Монтирах картера.И като събирах ДВГто със скоросната кутия стана белята.Човек като бърза ,винаги греши.При завиването на последния болт не прецених силата и прасссс.......
Слава богу намерих точния човек,на когото много му благодаря,който ме заведе при друг точен човек,който взе присърце работата.
Резултата:
Накрая стана.Сега си качва масълце и мърка като котенце.
Дано да няма вече такива простотии.
Слава богу намерих точния човек,на когото много му благодаря,който ме заведе при друг точен човек,който взе присърце работата.
Резултата:
Накрая стана.Сега си качва масълце и мърка като котенце.
Дано да няма вече такива простотии.
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
Калпазанин, яя отиди си купи един динамометричен ключ за 25 лв. и стягай на килограми 
Помпата изглежда супер, дано излезе читава.Има ли някакви надписи на производител на нея ? Отлят номер по фолксваген ?

Помпата изглежда супер, дано излезе читава.Има ли някакви надписи на производител на нея ? Отлят номер по фолксваген ?