Съвет за VW Passat 2.0

Техническа и сервизна информация за Passat
Xpu100
Автомобил:
Двигател:

Съвет за VW Passat 2.0

Мнениеот Xpu100 » Пет 27 ное 2009 15:20

Здравейте, колеги, днес ходих да гледам един Пасат B5.5 ( 2001 г., седан) - от приятел на мой приятел. Много ми хареса : Син , с хром елементите , 17-ки лети джанти на много добри зимни гуми и още едни лети джанти пак 17-ки, вътре с климатроник, черна кожа с велур, трилъчевия волан, огледало с аббленда, подгряване на седалките, сервизна книжка. Колата е на 59 000 км :o и изглежда на толкова. Двигателят е 2.0 Бензин 115 конски сили. Има каско до 10.2010г.
Сега да споделя все пак какви са ми въпросите.
Отзиви за този двигател?
Каква според вас трябва да е цената?

п.п. Нарочно не казвам на каква цена ми я предлагат , за да видя на каква според вас трябва да бъде. Ще следя темата с интерес и се надявам компетентните по този тип да ми обърнат внимание .
Благодаря!

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за VW Passat 2.0

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 27 ное 2009 16:43

какви са буквите на мотора ?

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пет 27 ное 2009 16:48

59 000 е доста съмнителна работа за 8 годишна кола

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 27 ное 2009 16:50

Цената се определя от продавача. И обсъждането й става с него. предпоставки за формирането може да не са очебийни, но в никакъв случай не може купувач да налага цена.
Още повече че мога да ти кажа цена за най-големия гроб и ти да се подведеш и да изтървеш суперкола, само защото си мислиш че те лъжат.
Това по отношение на цената.
По отношение на мотора-здрав, износоустойчив, леееко слабее на това купе.
Ако нямаш амбиции-идеален.

Xpu100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xpu100 » Пет 27 ное 2009 17:58

vaskoto1, абсолютно си прав за всичко.
DoH_KuXoT, има само един мотор 2.0 и той е с код "AZM".

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Пет 27 ное 2009 20:30

-тези 59 000 км за 8 г. кола :roll: може и да са реални, зависи за какво я използвал собственика, ако с нея е джиткал напред-назад Силистра-Петрич. Умножи километрите по 10.
Ако е ходил само на "църква в неделя" са напълно реални.
Имай в предвид, че тези километражи са много лесни за магарясване VAG K+CAN COMMANDER и имаш на километража каквото иска да види клиента.Ако няма сервизна книжка надлежно попълнена и подпечатана (макар, че и тях започнаха да ги магарясват) всичко е ала-бала.
-освен това тия 17" гуми в един момент ще "свършат" и ще се наложи да си купуваш.Проверявал ли си скоро от колко започват цените ? Провери и ще видиш за каква сериозна сума става на въпрос.
-лично мое мнение, 85kW е слабичък за това купе, освен това имаш и още един ремък (климатик).
-имала каско :wink: .... чудесно ? Колко мислиш, че е каското за този колца ....? За В5,5 96kW/130HP 2.0 2003г между 800-1000лв зависи от града и дали имаш някакви отстъпки (лоялен клиент и т.н.)
-аз съм с горния мотор и смятам, че съм в "златната среда" не е малък (<100 коня) или прекалено голям (>150 коня).Нека не забравяме, че има и данък и той въобще не е малък са големите мотори.
Е нямам турбо и като натисна педала на газта не се набира от раз като изтребител, но пък нямам грижи за турбини-мурбини.Все пак времето когато се гонех с вятъра отмина :wink: така, че и този мотор ми е достатъчен.Важното е да ми гори малко и да има колкото се може по-малко повреди, че за този модел цените на частите са такива, че човек в един момент се пита колата ли му служи или той на колата.
Иди с човек който е запознат с модела и знае какво да гледа.Огледай всичко което може да се сетиш имай в предвид, че в този модел всичко е цифра - няма ефтини части.Закачете му диагностика и вижте има ли и какви грешки, ако няма никави грешки :wink: покарайте колата и пак я закачете. Ако нещо пропуснеш после ще си го плащаш от джоба.Гледай за набиващи се чисто нови "елементи" които ти правят "мъгла" и ти пречат да възприемеш реалността например :
-гуми (с таралежчетат още)
-стелки
-радио(касетофон)
разбира се ако ги има тези неща не значи, че продавача е некоректен и на всяка цена иска да ти продаде колата си .... но малко повече предпазливост не е излишна.
-Цената се определя между продавача-купувача.Аз може да искам и 15 000 лв. за тази колца ама като няма кой да ми ги даде ще слезна и по-надолу докато цената "срещне" правилният купувач.
Това обаче не значи изуване на гащите. mhihi
Успех

Върни се в “Passat”