B3 радиатор на парно без климатик

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Re: Радиатор на парно B3 без климатик

Мнениеот ligustrum » Сря 18 ное 2009 1:41

чувал съм хубави отзиви и за валео :idea: иначе,мой приятел с ауди,ми разправяше,че оригиналното радиаторче го счупил да го разгледа отвътре(естествено след като се е сдухало де)и вътре в тръбите имало нещо като керамични спирали :lupeв магазина му обяснили,че така били оригиналните радиаторчета с цел по добро топлоотделяне,а при ментака който му продавали(30лв.)това нещо го няма :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 18 ное 2009 8:27

Не си прав.Отварял съм радиатор куче марка и си имаше спиралите,както и оригиналния.Единия им проблем е,че имат по-малко на брой тръбички със спирали от оригиналното (оригиналния беше мисля,че с 36 а другия с 22...по спомен) а втория им проблем е,че имат значително по-малко на брой напречни ламели,които дефакто топлоотдават към въздуха....така просто въздуха си минава значително по-бързо през радиатора и заради липсващите ламели не се отоплява достатъчно.Съответно оттам идва и разликата в теглото на двата радиатора - оригиналния е значително по-тежък от другия.
По повод Валео - да,бяха хубави преди години.Масово започват да грохват радиатори точно на Valeo за първоначално вграждане на Пасат В5 и В5.5 .Наскоро правиш В5.5 от 2004-та година (единствен собственик в БГ, с кристален антифриз) с пробито радиаторче на парното (Valeo) и то не при персовката пластмаса/метал,където издухват повечето а направо дупки по тръбите (алуминиеви са,да).Е това не можах да си го обесня ама...факт!

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 18 ное 2009 9:37

Аз съм доволен от нисенс защото нямам проблем досега с тях. За 17-те градуса - пробата я направих вечерта преди да издам колата когато навън беше не повече от 5-6 градуса.

vui4o.vili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vui4o.vili » Съб 28 ное 2009 14:58

Да кажа какво направих в крайна сметка.От 3дни съм вече с парно.Сложих някакво менте International от Коссер за 35лв.Клапите ги облепих първо с алуминиево тиксо,а после с паркетна подложка.Сега затварят идеално.Жилата ги обърках тотално кое за къде беше,но ще го преживеем някак.Важното е,че е топло-о-о-о!Всичко съм го правил на улицата/нямам гараж/и по малко всеки ден/работя на 2 места/.Благодаря на всички колеги,които са споделили как са се справили и особено на тези,които са приложили снимки!

bobykafe
Автомобил: VW Passat B3 1.6
Двигател:

Мнениеот bobykafe » Сря 02 дек 2009 21:19

Да споделя и моето приключение с пасатора... в неделя намерих време да сложа антифриза, че от април насам бях само с вода поради повреда във водната помпа /преди това бях с антифриз концентрат/, и нещо ме човъркаше един странен аромат от 2-3 дена на охладителна течност, та не налях само антифриз /пак/ а го разредих... вчера си катеря културно един баир без да се силя и спирам на едно магазинче... и като излизам от магазина, викам на колегата- 100 % вече съм сигурен, че ми е спукан радиатора на парното- виж как са запотени стъклата отвътре. И отварям колата... не само запотени ами турска баня беше вътре :) Пояснявам- турска баня е като сауна, но с по- ниска температура и 100% влажност. Та на въпроса конкретно- намирам цени за радиаторче за 20 лева... Много ясно, че е пълна ментарка, но кое не е? По- запознатите да споделят, че съм намерил гараж с оборудване за смяната му в събота, а в неделя съм дежурен на работа и няма как да заема гаража на хората цяла седмица. Новобранец съм във форума, а и в София съм скоро "ашладисан". Помагайте, че в момента съм с едно парче пластмасов маркуч от поливна инсталация вместо парно, в краката ми има локва антифриз, а стъклата не само се запотяват, ами и са леко мазни от изпаренията...

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Сря 02 дек 2009 23:53

кво да помагаме бе човек.Темата е една в целия форум(най-изчерпателната)аз благодарение на нея си го смених сам :deal потърси с търсачката и ще останеш предоволен,ако имаш елементарни технически умения.Успех :beer

bobykafe
Двигател:

Мнениеот bobykafe » Чет 03 дек 2009 12:19

моя грешка... писах мнението снощи на бира :oops:
Помагайте с избора на радиаторче- таблото съм го свалял 2 пъти досега- веднъж за радиаторче /сложих смотано и нищо не топлеше/ и веднъж за клапите.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Чет 03 дек 2009 14:31

Аз съм с Topran (навремето го купих за 30-35 кинта от Ауто+), не е връх на сладоледа, но работи вече 3 и нещо години.

п.п. Сваляне на таблото до три пъти не се брои за 'сваляне на таблото' въобще, колега, на четвъртия път може да се каже, че си го свалял, но с половин уста :) .

bobykafe
Двигател:

Мнениеот bobykafe » Чет 03 дек 2009 22:54

За утре ми е обещано оригинално немско за 80 лева с връзки... още не съм го виждал какво представлява, но изрично казах, ако е с алуминиеви тръби въобще да не ми го хвалят... иначе варианта е 40 лева за "някакво"... а денят Х се отложи за неделя.... ще разказвам после, че цялата седмица досега е супер каръшка...

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 04 дек 2009 0:56

Оригиалното,което е или Valeo или Behr/Hella струва 377лв.
Оттам нататък всичко е компромис.Днес попаднах на едно много интересно...марката му е Swag и изглжда много добре.Утре като сглобя колата на човека ще кажа и как топли.Иначе е доста по-добре направено от Internatoinal,Nissens,NRF,AVA,Topran...и ако съм пропуснал някое в класа до 50-тина лв включително и него.
Успех!

bobykafe
Двигател:

Мнениеот bobykafe » Пет 04 дек 2009 19:24

Не знам, помагай, че май ще взимам първото попаднало... онова "оригиналното" отпадна след разпадане на връзката с човека...
Искам колата ми да е топла! Дори ако се налага, ще я разпарчетосам два пъти, та да ги направя четири, та да покрия нормата на Emo

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 04 дек 2009 23:12

bobykafe написа:Не знам, помагай, че май ще взимам първото попаднало... онова "оригиналното" отпадна след разпадане на връзката с човека...
Искам колата ми да е топла! Дори ако се налага, ще я разпарчетосам два пъти, та да ги направя четири, та да покрия нормата на Emo

МОя съвет е да вземеш някое не много скъпо. Аз купувах за пасат Б3 от авто хелп за 28лв. Марката беше international radiators и върши перфектна работа. Като си ремонтираш и клапите няма как да не е топло :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 04 дек 2009 23:17

Гласувам за Nissens. Слагал съм на няколко коли и рекламация няма.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 04 дек 2009 23:21

за Swag-a нищо не успях да разбера...сложили са им го в някакъв сервиз и са го платили на цена от около 100-тина лв ама не знаят колко точно е.При 90 градуса на антифриза вътре постигна 87 :shock (при околона 7 градуса).
Обаче не е ясно какво и откъде е взето.Ще потърся да видим кой ги внася,продават ли се,не се ли продават и т.н.

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Съб 05 дек 2009 21:56

Winner25 написа:
bobykafe написа:Не знам, помагай, че май ще взимам първото попаднало... онова "оригиналното" отпадна след разпадане на връзката с човека...

МОя съвет е да вземеш някое не много скъпо. Аз купувах за пасат Б3 от авто хелп за 28лв. Марката беше international radiators и върши перфектна работа. Като си ремонтираш и клапите няма как да не е топло :)

послушай Winner25 :idea: и аз съм с такова от 28 кинта,и не се стои в колата на макс.Пасатите си имат добра вентилация и въобще добро парно като цяло.Важно е също така и клапите,даже доста важно де...успех

Върни се в “Passat”