Проблем с температура Г4!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с температура Г4!?

Мнениеот shpeki » Чет 26 ное 2009 17:25

Колегата преди мен е много прав. Просто термостата ти не може да затвори големия кръг, и като даваш газ водната помпа се върти по бързо ама при незатворен термостат леко преохлажда ако мога така да се изразя. И затова ти пада температурата. И според мен е термостат.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Чет 26 ное 2009 22:32

giotto написа:
tih написа:
giotto написа:Колега провери си термостата. Не мисля, че температурния датчик. Имах абсолютно същия проблем (1 към 1). И аз като теб мислех че е температурния датчик, не послушах един колега, смених го и сега си имам един резервен работещ. Датчика струваше 54 лв. оригинален. Термостата е проблема . Един съвет от мен - купи си оригинален термостат(струва около 60-70 лв. зависи откъде го купиш). Парите ще си ги избиеш многократно. Да не говорим пък за спестените нерви и разправии :wink: .

Малко няма логика, да е от термостата, все пак точно температурния датчик подава сигнал към уреда на таблото, ако сигнала не е коректен се вижда какво става, аз имам подобен проблем и сматям тая седмица да взема оригинален датчик, който ще е втори, защото когато ми направи тоя проблем, смених датчика с някаква *бана "хела" и след 2 дни отново започна същите номера :banghead:

Ами колега аз това казвам, че температурния датчик си подава правилен сигнал. Просто когато колата работи на място водата загрява и тъй като няма охлаждане на радиатора от въздушна струя, температурата си стои на 85-90 градуса, съответно датчика това и показва. Когато е в движение, тъй като термостата е блокирал в отворено или полуотворено положение, той не затваря, водата си върти през радиатора и особено сега когато е по-студеничко, температурата на водата много рязко и бързо пада, съответно датчика отново си показава правилно ;) Не казвам, че е изключено да е датчика, просто казвам, че по-вероятно е да е термостата. На един приятел датчика му е развален-какво става с показанието на температурата: стрелката стои постоянно в най-ниско ляво положение, само по някое време за около 2 мин. се вдига на 90 градуса и след това отново в най-ниско положение, т.е. няма средно положение от сорта на 30-40 или 50 градуса и постоянно да играе, или пък като спре да се вдигне на 80-90 градуса. На твое място не бих бързал да си купувам нов датчик, по-добре си провери термостата :да:

Признавам, има логика в думите ти, но сега ще ти кажа моя случай, сменял съм термостата, но тоя проблем със стрелката започна да го прави още със стария термостат и аз по твоята логика смених едновременно и термостат и темп.датчик и си реших проблема, НО точно за 2 дни, стрелката играе от 0 до 130 градуса буквално...постоянно, НО само когато ускоряавам, т.е. при подаване на газ, реалната температура ми я показва когато спра на място и изчакам 1мин. примерно и стрелката си застава на правилното място, тръгна ли, пак се почва с играта, когато позагрее го прави значително по-рядко, а през лятото когато беше топло, почти бях забравил за този проблем....

Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Мнениеот alex_7656 » Чет 26 ное 2009 22:55

Колега, на мен майстора, който ми смени въпросният датчик ми каза, че е хубаво да се изчистят грешките, ако е набило такива, преди смяната му.И в рамките на шегата- "сменяй го с маслото"- много слабо място е при Г 4.Успех !!!

Потребителски аватар
valio kita
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valio kita » Чет 26 ное 2009 23:00

И аз имах този проблем...първо смених датчика за температурата,но продължи да си пада тепературата когато карам(добре че джиткам из светофари и задръствания на софия иначе щтях да измръзна без парно) после се хванах и смених термостата и всичко заспа...стрелката закова 90 градуса

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Чет 26 ное 2009 23:00

Амиии няма грешки, нито преди, нито сега :roll:

ПС: Относно горния колега, колата я карам през ден(имам служебна), т.е. студува си в гаража, но събудя ли я, оставам я да поработи на място за 5мин. преди да я изкарам и буквално на 5-тата минута вече духа топло.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 27 ное 2009 2:20

Значи си за датчик колега :wink:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Съб 28 ное 2009 18:08

Проблема ми е решен, след хубаво почистване на буксите на датчика и на разширителния съд, подмяна и изолиране на съмнителни кабели, всичко е 6, лошото е че малко избързах и вчера си поръчах оригинален датчик, от който няма да имам нужда и ще го пусна да се продава, добре че поне се оказа доста по-евтин от цифрите които срещнах във форума.

ПС: мисля си, че стария датчик, като разбра че съм поръчал нов и ще го сменям, взе че се стресна и влезе в правия път mhihi

Потребителски аватар
botor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botor » Съб 28 ное 2009 21:14

и при мене таки си играеше стрелката нагоре надолу-нов даттчик за температурата(стария син-новия зелен) и всичко заспа на 90гр. 35лв италдезайн:)))

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 29 ное 2009 1:32

@tih, аз те съветвам да си го пазиш, понеже рано или късно ще имаш проблем. При мен имаше период, повече от месец не правише номера, докато накрая стана така, че стрелката остана в бялото около 40 градуса и въобще нещеше да се премести.

Щом си поръчал датчика и си прежалил парите го смени, да ти е мирна главата :). Не напразно старите шофьори казват, че това е най-важният уред :)

Последна промяна от morfei1 на Нед 29 ное 2009 3:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Нед 29 ное 2009 2:34

Наистина е важен уред и мен така са ме учили навремето, очите ми са все там, а относно датчика, 25лв. за оригинален не е някаква космическа сума, ще видим, може и да го запазя.

ПС: моя датчик е 2пина, т.е. с 2 крачета, което е много странно, защото за ALH по ЕТКА излиза 4пина, но това е др. тема :)

Потребителски аватар
botor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botor » Нед 29 ное 2009 10:26

няма как да е оригинален за 25лв. във фирма официален вносител VW ми искаха 58.60лв. но го купих от "проверен магазин". предложиха ми от друго място за 20лв но ми стана съмнително да е толкова евтин,така че търсих "златната среда"

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Нед 29 ное 2009 15:53

botor написа:няма как да е оригинален за 25лв. във фирма официален вносител VW ми искаха 58.60лв. но го купих от "проверен магазин". предложиха ми от друго място за 20лв но ми стана съмнително да е толкова евтин,така че търсих "златната среда"

Ами както казах, при мене има разминаване в инфото за датчика, по ЕТКА излиза един, а в действителност се оказа друг, дори имах съмнения, че ми е сменян кабела, защото на места беше изолиран със шведска лента, но кабела си е такъв, по номера на конкретния датчик ЕТКА казва - 191 919 369A Termal Switch 2pin 119C 20mm grey/white - air condit. - 25лв и някакви стотинки в представителството на VW в Добрич и 3дни срок за доставка, защото го нямат в наличност, ако те ме лъжат значи и аз лъжа, иначе цената за датчик като на другите колеги е такава каквато ти споменаваш, около 60лв.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”