Колеги, аз карам golf 3 с ABU 1.6 двигател. Колата е на метан - така си я купих. Когато я взех преди 2 години пишешер че е на 120 000 кмр както на всички коли на старо от тогава лично аз съм минал хад 60 000 км. Колата се кара нормалнов градско, а на на магистралата си поддържа 180км/час. Въпреки 4е наливам страшно скъпо масло MOTUL SINERGI 6100 полусинтетика 10W40 и не смятам да го сменя с по-евтино. Сменям го на всеки 7-8000 км, което при мен си е 2-3 месеца. не карам до 10000км защото не знам кво има в тубата, въпреки че е уж оригинална и колата грам не глътва. за по4ти 180те си хиляди км мотора не се чува дори та камоли да вибрира и тресе. Мисълта ми е, че една кола няма никво значение на колко хиляди км е ако вси4ките й консумативи се сменят адекватно и навреме. Тенниката се отплашта, когато човек си служи информирано с нея а не изцежда максимума без да полага и грижи. Някаде в темата прочетох 4е двигателя се хвърлял след 50000км (което ме провокира и да се включа)... не е вярно това
(освен ако не си някой пернишки циганин дето си мисли, че колата се кара само над 6000 оборота
) тогава просто се сменят ремаци, свещи, кабели и ако даде Господ - водна помпа. Това е!