Лампа масло Голф 3 1.6 мн
-
- Автомобил:
- Двигател:
Лампа масло Голф 3 1.6 мн
лампата на маслото свети от време навреме зумера пищи от каде да почна някои патил ли е,по голям проблем мойе ли да стане ? 

- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Re: Лампа масло Голф 3 1.6 мн
viewtopic.php?f=5&t=100095 виж четвъртият пост.
- sharo_83
- Автомобил:
- Двигател:
Смени си датчиците за високо и ниско налягане на маслото и всичко ще се оправи 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
С какво масло караш-10 или 15 на 40 ? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- turbogazara5
- Автомобил:
- Двигател:
мьслото ти е по гъсто трябва ти 10w40 и след това тарси проблем в системата за ранно предупреждение 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не е до това дали е 15W40 или 10.
По-скоро или има проблем с датчика за високо налягане, или с износването на мотора, или самото масло е с кофти характеристики.
В смисъл- има масла с вискозитет 15W40, които няма да правят мизерии при средно-читав мотор.
Има и масла, на чиито опаковки пише 10W40 и мизериите ще си ги правят...
Кога се случва да премигне маслото? След каране на по-високи обороти и по баир ли?
По-скоро или има проблем с датчика за високо налягане, или с износването на мотора, или самото масло е с кофти характеристики.
В смисъл- има масла с вискозитет 15W40, които няма да правят мизерии при средно-читав мотор.
Има и масла, на чиито опаковки пише 10W40 и мизериите ще си ги правят...
Кога се случва да премигне маслото? След каране на по-високи обороти и по баир ли?
- golfar81
- Автомобил:
- Двигател:
дали е тва проблема или самата помпа отдоло от кадето поема са е набила с боклуци и немойе да ка4ва и зумера да свири
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Дали има проблем с маслото или с датчиците може да стане ясно с мерене на налягането..може и със смяна на датчиците..поне не са скъпи. Предимството на меренето е,че може да се види с колко точно е по-ниско налягането и да се съди за проблема - дали заради кофти масло,дали заради маслена помпа или съответно някаква причина за падане на налягането в системата.
Точно поради същата причина днес дадохма една торба пари за манометри за налягане на масло...понеже без да се мери само може да се гадае за проблема.
Пробвай със смяна на датчиците и ако остане проблем със смяна на маслото с Motul.Ако пак има проблема трябва да се премери налягането на маслото и да се търси проблема.
Успех!
Точно поради същата причина днес дадохма една торба пари за манометри за налягане на масло...понеже без да се мери само може да се гадае за проблема.
Пробвай със смяна на датчиците и ако остане проблем със смяна на маслото с Motul.Ако пак има проблема трябва да се премери налягането на маслото и да се търси проблема.
Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
направо утре зимам и 2-та дачика сменям ги и ако нестане ще измеря налягането а колкото до това дали ми свети лампата на маслото когато тругна да искачжам баир това ми се случва сяка седмица за пътя за копитото и постоянно свети !
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Колега не искам да теплаша но когато на стария ми голф 1,6 75к.с. лампата за маслото ми светна майстора каза,че налягането на маслото е по-малко от нормалното и трябвало да се шлайфа коляновия вал,което ми струваше около 800лв.Това преди 3 години.Но дано при теб е нещо по-малко
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Galov-8607 написа:...а колкото до това дали ми свети лампата на маслото когато тругна да искачжам баир това ми се случва сяка седмица за пътя за копитото и постоянно свети !
Предполагам - датчиците ти ще се окажат наред, за разлика от маслото.
Все пак- преди да се смени маслото с читаво такова, от друго място- всичко е само предположения!
Бих ти препоръчал да звъннеш на колегата: viewtopic.php?f=48&t=158576
Нито един лош отзив в АУДИ-форума, а тъй като и аз си взех масло от него- единственото, което мога да кажа е

- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
при мен е горе долу същият проблем само че не ми свети лампата а пищи зумера , но това става много рядко, но дразни , и аз ли трябва дамисля за основен ремот? 

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте. Бих искал да се посъветвам с вас относно един проблем с голфа 1.6 AFT.
Няколко пъти вече светва лампата на маслото в движение и колата забива нос за 1-2 секунди, след което лампата изгасва, а колата отново почва да ускорява.
Маслото си е в нормите, не ми премигва когато паля сутрин, не пищи зумера. Също забелязах, че когато светна лампата, оборотите се сринаха почти до нула, а колата се движеше на скорост. Затова си мисля за някакъв електронен проблем или някакъв датчик, който има връзка с това забиване, светване на лампата и сриване стрелката на оборотомера.
Някакви идеи колеги?
Няколко пъти вече светва лампата на маслото в движение и колата забива нос за 1-2 секунди, след което лампата изгасва, а колата отново почва да ускорява.
Маслото си е в нормите, не ми премигва когато паля сутрин, не пищи зумера. Също забелязах, че когато светна лампата, оборотите се сринаха почти до нула, а колата се движеше на скорост. Затова си мисля за някакъв електронен проблем или някакъв датчик, който има връзка с това забиване, светване на лампата и сриване стрелката на оборотомера.
Някакви идеи колеги?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”