Пали когато си иска на бензин

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Пали когато си иска на бензин

Мнениеот embi4a » Вто 27 окт 2009 16:05

От две седмици насам колата започна да се държи странно. Два или три пъти предимно сутрин като дам на контакт не чувам бензиновата помпа и релето и логично колата не иска да запали въпреки споменаването на всичките и роднини. Включвам на газ и след малко въртене си запалва. Така стигам до работа. А там сякаш проблем никога не е съществувал - пали си перфектно на бензин. Това ми го прави 3 пъти за около 10 дена. През останалото време няма никакви проблеми. Днес ходих на сервиз но момчетата я пробваха поне 20 пъти и тя си палеше безотказно. Отпратиха ме по живо, по здраво и ми казаха да отида като спре да работи напълно. Но мене хич не ме устройва да треперя дали ще стигна до работа или ще мъча на газ да паля при идващата зима. Някой сблъсквал ли се е с подобни проблеми като мене? Хем работи ама не точно както трябва. Когато карам на газ бензиновата помпа не работи и никога не съм я оставял под 20 лт бензин в резервоара. Винаги съм с почти резервоар на половина пълен. Ако някой е брал подобни ядове като мен ще се радвам да споделите опит с мен, че вече не знам какво да правя. Двигателя е с код AEX 1.4 60 кс.

Потребителски аватар
veselin111
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пали когато си иска на бензин

Мнениеот veselin111 » Сря 28 окт 2009 19:33

Аз имах подобен проблем и проблема се оказа в релето за бенз.помпа. Мисля че беше номер 167(от двата реда с релета, това което е най-долу вдясно). Смених го и сега нямам никакви проблеми - пробвах с почистване да си оправя старото реле ама не се получи подобрение. Купих го от Ауто+ към 12 лв беше. Успех! :)

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 29 окт 2009 8:52

Точно това реле майсторите разглобиха, когато ходих - пише на него 167. Казаха, че му нямало нищо, но единственното което направиха е да го разгледат за 15-20 секунди mhihi Така че на тяхната дума не вярвам особенно. Притеснявам се да не би ако в релето е проблема по някакъв начин да изпържа помпата.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 16 ное 2009 13:56

Колеги, помагайте - колата продължава да си прави същия номер. Забелязах, че помпата не я чувам по-често когато времето е хладно. Тези дни беше топло и нямах никакъв проблем. Но тази сутрин беше хладно и не благоволи да запали. Като стигнах до работа и вече си палеше. Оставих колата отново на майстори, при появилия се проблем, но те решили да ми изчистят само дросела та сега имам и проблеми с оборотите. Та и на майстори не мога да разчитам вече - как да разбера дали е помпата или нещо по токовете. Помагайте, че си е направо тото 6/49 дали ще тръгна за работа с колата или с автобус.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Сря 18 ное 2009 8:42

Хайде бе колеги - никой ли не знае как да изтествам дали проблема е в помпата или в електриката. Тази сутрин колата не запали, пробвах на газ но направи детонация и сега съм на работа с автобуса. Няма да се изненадам довечера всичко да и е наред и да си бачка. :banghead:

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Сря 18 ное 2009 20:34

Смени релето с някой колега за няколко дни! То отвън може да изглежда добре, но вътре да е нагоряло, пък и да го разглоби някой, пак няма да разбере ако си прави проблем само от време на време.
Вариант 2: Газаджията който е поставял газовото може да е спрял помпата чрез друго реле (свързано последователно) което също може да прави бели. Трябва да го намериш, и за по-сигурно го смени, то е евтино (2-3лв), или направо го махни.
Успех, и после пиши!

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Чет 19 ное 2009 14:30

Колега за 12 лева се чудиш и се майш иди си земи едно реле или както каза колега смени от някои колега за 2-3 дена после черпиш и готово :)Пък за паленето сутрин на газ аз от както съм с газ си я паля на газ сяка сътрин нито ми зъмръзва изпарител нито нищо и паля.. като дам няколко пъти контакт само докато изключи клапана които предполагам чуваш,но не прекаляваи да не я одавиш от газ.Само с това мога да ти помогна ако ваобще мога...

alex74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex74 » Чет 19 ное 2009 21:40

И аз мисля ,че е релето на бензиновата помпа. При мен не се прецака веднага. Първо колата ми загасна ненадейно след като бях карал няколко километра. След месец припалваше на десетия път. И накрая въобще не запали. За 50 лева със смяната ми го оправиха.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 23 ное 2009 14:39

Не беше релето колеги - в сряда просто колата отказа да пали на бензин. Оказа се бензиновата помпа. След смяната и 120 лева колата се оправи. Но само след 1 ден сега пък бендикса ми не иска да изхвърли но само сутрин, когато навън е студено. Около обяд си пали сякаш никога не е имала проблем и то многократно. Само сутрин на студено се инати. Направо съм бесен от яд :banghead: Днес около обяд я закарах пак на сервиз и на всичкото отгоре запали на 2 цилиндъра. Трака и пуши като вартбург. След 200-300 метра и 2 светофара се оправи. Явно и свещи имам за смяна или е нещо по-сериозно. Този месец работя изцяло за колата. Виждам си заплатата как изтича по майстори и части. Но такъв е живота... :wink:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 26 ное 2009 11:53

Колеги - не е бендикс!!! След смяната на бензивновата помпа реших да изгоря стария бензин и проблемите започнаха от този момент от който карах 10 км със стария бензин. Проблема е че 2-3 цилиндъра нямат никаква компресия. Като въртя 5-6 минути явно клапаните затварят и хоп - запалва, но работи като трактор на 2 цилиндъра и след 5 минути всичко е наред и работи перфектно. Прави проблемите само сутрин на студено. Успея ли да запаля всичко се оправя и си идва на мястото след като потракам на 2 цилиндъра 5-6 минути. Та въпроса ми е дали може да стане от кофти бензина който реших да изгоря? Или е запецнал повдигач - но пък да запецнат 2-3 повдигача абсолятно едновременно! Помагайте, че мога да се изръся с много пари а да е напразно мамка му!!!

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 27 ное 2009 8:46

Явно никой няма желание да ми помогне - но както и да е. Проблема ми вече е решен и аз съм супер доволен :wink:

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Пет 27 ное 2009 12:12

Каде го зареждаш този бензин.Аз в Габрово зареждам от всички бензиностанции освен Шел и проблеми никакви, само дето доста често като врътна пали и веднага гасне и след това варти малко и си пали ама тресе и малко като подам гас и се оправя.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 30 ное 2009 9:02

Бензин зареждам на Лук Ойл, но проблема ми е че половината отбензина го заредих последно през август, а по-сатарата половина през март някъде. Не си дръжте в колите стар бензин - не е достатъчно само бензина да е над 10 лт. за да не изгори бензиновата помпа. Трябва на 2-3 месеза да се изгаря стария бензин и тогава да се опреснява горивото с ново.

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Пон 30 ное 2009 18:48

Извинявай за въпроса, ама да не би да са ти досипали малко нафта на последното дозареждане? Ако не си сигурен, ето как се проверява. Вземаш си бензин за който си сигурен, и "бензин" от резервоара, и ги изливаш на непопиваща повърхност и на слънце. Бензинът се изпарява в пъти по-бързо от нафтата и не остава мазни следи. А ако си сигурен в твоя, защо не му сложиш добавки, има за повишаване на октана, някой слагат спирт, и най безопасното си остава да допълниш резервоара с високооктанов.
Успех!

Потребителски аватар
ivan.karadenizov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan.karadenizov » Вто 01 дек 2009 16:34

Ico_Polo написа:Извинявай за въпроса, ама да не би да са ти досипали малко нафта на последното дозареждане? Ако не си сигурен, ето как се проверява. Вземаш си бензин за който си сигурен, и "бензин" от резервоара, и ги изливаш на непопиваща повърхност и на слънце. Бензинът се изпарява в пъти по-бързо от нафтата и не остава мазни следи. А ако си сигурен в твоя, защо не му сложиш добавки, има за повишаване на октана, някой слагат спирт, и най безопасното си остава да допълниш резервоара с високооктанов.
Успех!

Според мен при колегата не е изгорил бензина докато е бил "в годност". Не мога да цитирам точни цифри, но съм чувал, че бензина си губи качествата след 5-6 месеца. Нещо свързано с отлагането на тежките фракции в бензина беше. Въпросните се отлагат на дъното на резервоара и прецакват помпата.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”