Цвят на антифриз
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Цвят на антифриз
The Bear написа:Наскоро си купих Пасат, модел 1998.
Итересен ми е цвета на антифриза - досега такъв не бях виждал. Във фризера държи на повече от минус 30С и си е течен. Само че не е бистра течност с определен цвят, а е нещо като нишесте с цвят на праскова или черупката на домашно яйце!? Даже има нещо като прахообразно вещество като че ли, което се утаява, като се остави в чаша да поседи, но пак си седи мътен.
Въпроса ми е, какво е това чудо, и да взема ли да го сменя? Щото четох в книжката, че препоръчват някакъв специален "G нещо си", а аз имам само на Лукойл в момента.
Смени го с G12 на Фолксваген. С НИЩО друго.
Прочети тук:
http://www.blauparts.com/vw/vw_fluid/vw ... luid.shtml
На английски е, но с помощта на речник ще се оправиш.
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
The Bear написа:
Наскоро си купих Пасат, модел 1998.
Итересен ми е цвета на антифриза - досега такъв не бях виждал. Във фризера държи на повече от минус 30С и си е течен. Само че не е бистра течност с определен цвят, а е нещо като нишесте с цвят на праскова или черупката на домашно яйце!? Даже има нещо като прахообразно вещество като че ли, което се утаява, като се остави в чаша да поседи, но пак си седи мътен.
Въпроса ми е, какво е това чудо, и да взема ли да го сменя? Щото четох в книжката, че препоръчват някакъв специален "G нещо си", а аз имам само на Лукойл в момента.
Прочети тук:
колегата е прав струва 16-17 лж за 1.3 литра НЕ СЕ РАЗРЕЖДА ГОТОВ ЗА УПОТРБА
Наскоро си купих Пасат, модел 1998.
Прочети тук:
колегата е прав струва 16-17 лж за 1.3 литра НЕ СЕ РАЗРЕЖДА ГОТОВ ЗА УПОТРБА
Значи 1,5л антифриз Концентрат е 20,50лв и се разрежда 1:1 или 2:3.Говоря за оригинален Г12 от Порше.На съда за антифриза пише с какъв трябва да си-има различни видове.Ако някой се интересува имам 1300-1400мл(Г12 концентрат) останали-просто защото на шкодата ми и беше малко под минимума,а по-малки разфасовки няма.Попитах дали имат готов и ми казаха,че оригиналене е САМО КОНЦЕНТРАТ!!! На Книжката на антифриза(да има упътване 6 страници) пише да не се сипва нерзреден!!!
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Чистият етиленгликол е безцветен. При определени обстоятелства може да се получи с едва забележим жълтеникав отенък. Руснаците не пестят от оцветители, но със сигурност пестят от по-скъпата компонента - инхибиторите. Специално за руските антифризи, аз бих се притеснил сериозно - линк.
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, в ТАЗИ ТЕМА питах, но отговор не получих, ще попитам и тук, а именно:
... ще допълня само, че минава "тестовете" във фризера, няма никакви утайки... и ако може някой да ми отговори, толкова ли е фатално, ако не се сменява на две години?
Благодаря!
titi28 написа:колеги тези цветове където ги пишете според мен едва ли имат някакво значение просто сте чули че единият бил такъв другия бил инакъвнякой виждал ли е истински антифриз или наливате бълвочите който продават в БГ!аз лично съм виждал защото съм работил в рафинерия и там компромиси няма!това което се предлага в БГ 90% си е пълен боклук!
Ако може колега, дай малко инфо как изглежда инстинския антифриз и най вече как да сме сигурни, че е такъв?
Да си призная, моя в колата е зелен на цвят (така си дойде от Германия). Тук се говори за син и червен, но не и за зелен антифриз. Чел съм че на две години се сменява, но аз вече за осма година доливам не повече от 0.3литра дестилирана вода в системата за година. Честно казано, не се решавам да го сменя, поради факта че не знам, какво ще налея....и много се замислям, дали въобще и да го сменявам.
П.П. Всяка есен му правя замерване с уред и във фризера и преминава тестовете...
... ще допълня само, че минава "тестовете" във фризера, няма никакви утайки... и ако може някой да ми отговори, толкова ли е фатално, ако не се сменява на две години?
Благодаря!
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Темата е стара, за това да попитам. На бензиностанции Петрол продават червен антифриз. Искам да попитам за Полото (98 г. 1.4 бензин) мога ли да сложа такъв (да долея)? Мисля направо концентрат половин литър да сложа. 10 лв. струва литъра.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re:
Иначе каква е разликата между син,червен,жълт и зелен антифриз ?
Кой за какъв двигател е,коя марка коли е за него,колко струва и къде се намира ?

Кой за какъв двигател е,коя марка коли е за него,колко струва и къде се намира ?
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Цветът няма значение. Всеки производител на антифриз го оцветява както намери за добре. Различите производители на автомобили пък имат различни изисквания за антифриза - напр. на VW - G11, G12, G12+; на Mercedes са други и т.н. Така че четете какво изисква производителят за вашата кола (обикновено го пише на разширителното казанче, или пък в документацията), и си вземете течност, която отговаря на тези изисквания.
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
А какво е това G?
И какъв тогава трябва да бъде за Поло 1998 г. ?
И какъв тогава трябва да бъде за Поло 1998 г. ?
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”