Цвят на антифриз

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 11 ное 2007 1:03

На бат Андро данните от краткото марк.проучване показват,че Г12 е най-евтин на Лики Моли - 12 кинта за кило и половина (червено,ама не домати).Иначе SWAG-чо около 15-16 лв за същото количество,IGAT-чо същото.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 11 ное 2007 1:10

Чувал съм добри думи за Texaco Long Life - уж от разбиращи хора...

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Re: Цвят на антифриз

Мнениеот Kalin72 » Нед 11 ное 2007 7:05

The Bear написа:Наскоро си купих Пасат, модел 1998.
Итересен ми е цвета на антифриза - досега такъв не бях виждал. Във фризера държи на повече от минус 30С и си е течен. Само че не е бистра течност с определен цвят, а е нещо като нишесте с цвят на праскова или черупката на домашно яйце!? Даже има нещо като прахообразно вещество като че ли, което се утаява, като се остави в чаша да поседи, но пак си седи мътен.
Въпроса ми е, какво е това чудо, и да взема ли да го сменя? Щото четох в книжката, че препоръчват някакъв специален "G нещо си", а аз имам само на Лукойл в момента.

Смени го с G12 на Фолксваген. С НИЩО друго.
Прочети тук:
http://www.blauparts.com/vw/vw_fluid/vw ... luid.shtml
На английски е, но с помощта на речник ще се оправиш.

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Пон 12 ное 2007 19:07

The Bear написа:
Наскоро си купих Пасат, модел 1998.
Итересен ми е цвета на антифриза - досега такъв не бях виждал. Във фризера държи на повече от минус 30С и си е течен. Само че не е бистра течност с определен цвят, а е нещо като нишесте с цвят на праскова или черупката на домашно яйце!? Даже има нещо като прахообразно вещество като че ли, което се утаява, като се остави в чаша да поседи, но пак си седи мътен.
Въпроса ми е, какво е това чудо, и да взема ли да го сменя? Щото четох в книжката, че препоръчват някакъв специален "G нещо си", а аз имам само на Лукойл в момента.

Смени го с G12 на Фолксваген. С НИЩО друго.
Прочети тук:
http://www.blauparts.com/vw/vw_fluid/vw ... luid.shtml
На английски е, но с помощта на речник ще се оправиш.

колегата е прав струва 16-17 лж за 1.3 литра НЕ СЕ РАЗРЕЖДА ГОТОВ ЗА УПОТРБА

1,4mpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1,4mpi » Пон 12 ное 2007 19:11

Значи 1,5л антифриз Концентрат е 20,50лв и се разрежда 1:1 или 2:3.Говоря за оригинален Г12 от Порше.На съда за антифриза пише с какъв трябва да си-има различни видове.Ако някой се интересува имам 1300-1400мл(Г12 концентрат) останали-просто защото на шкодата ми и беше малко под минимума,а по-малки разфасовки няма.Попитах дали имат готов и ми казаха,че оригиналене е САМО КОНЦЕНТРАТ!!! На Книжката на антифриза(да има упътване 6 страници) пише да не се сипва нерзреден!!!

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 12 ное 2007 19:46

Аз неможах да разбер акво става ако се сипе на Лукойл антифриза, че аз вчера си долях с такъв. Преди това съм доливал с един руски жълтичък и не еимало проблеми с него! Казвайте ако ще стане нещо да промивам системата и да сменям целия!!!

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 12 ное 2007 22:34

Koksan написа: ...един руски жълтичък ...

принципно етиленгликола е жълтеникав на цвят и е основната съставка на антифриза.
това, че руснаците спестяват от оцветител не бива да те притеснява. :wink:

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Вто 13 ное 2007 0:45

Чистият етиленгликол е безцветен. При определени обстоятелства може да се получи с едва забележим жълтеникав отенък. Руснаците не пестят от оцветители, но със сигурност пестят от по-скъпата компонента - инхибиторите. Специално за руските антифризи, аз бих се притеснил сериозно - линк.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 13 ное 2007 11:54

На моя дръгел мога ли да му сипя Г12 Вчера се загледах на АС Delko лонг лайф

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Вто 13 ное 2007 15:56

Колеги, в ТАЗИ ТЕМА питах, но отговор не получих, ще попитам и тук, а именно:
titi28 написа:колеги тези цветове където ги пишете според мен едва ли имат някакво значение просто сте чули че единият бил такъв другия бил инакъв :roll: някой виждал ли е истински антифриз или наливате бълвочите който продават в БГ!аз лично съм виждал защото съм работил в рафинерия и там компромиси няма!това което се предлага в БГ 90% си е пълен боклук!

Ако може колега, дай малко инфо как изглежда инстинския антифриз и най вече как да сме сигурни, че е такъв?
Да си призная, моя в колата е зелен на цвят (така си дойде от Германия). Тук се говори за син и червен, но не и за зелен антифриз. Чел съм че на две години се сменява, но аз вече за осма година доливам не повече от 0.3литра дестилирана вода в системата за година. Честно казано, не се решавам да го сменя, поради факта че не знам, какво ще налея.... :oops: и много се замислям, дали въобще и да го сменявам. :roll:

П.П. Всяка есен му правя замерване с уред и във фризера и преминава тестовете...

... ще допълня само, че минава "тестовете" във фризера, няма никакви утайки... и ако може някой да ми отговори, толкова ли е фатално, ако не се сменява на две години?
Благодаря!

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Вто 13 ное 2007 22:47

Фирмен антифриз на Фолксваген -зелен G10(до 91 г.) , син G11 (91-97) , розов G12 (97-2003) , виолетов-лилавG12+(2003-.....).

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Нед 29 ное 2009 21:11

Темата е стара, за това да попитам. На бензиностанции Петрол продават червен антифриз. Искам да попитам за Полото (98 г. 1.4 бензин) мога ли да сложа такъв (да долея)? Мисля направо концентрат половин литър да сложа. 10 лв. струва литъра.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re:

Мнениеот Dead man » Нед 29 ное 2009 23:12

Иначе каква е разликата между син,червен,жълт и зелен антифриз ? :banghead:
Кой за какъв двигател е,коя марка коли е за него,колко струва и къде се намира ?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 30 ное 2009 9:20

Цветът няма значение. Всеки производител на антифриз го оцветява както намери за добре. Различите производители на автомобили пък имат различни изисквания за антифриза - напр. на VW - G11, G12, G12+; на Mercedes са други и т.н. Така че четете какво изисква производителят за вашата кола (обикновено го пише на разширителното казанче, или пък в документацията), и си вземете течност, която отговаря на тези изисквания.

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пон 30 ное 2009 16:45

А какво е това G?
И какъв тогава трябва да бъде за Поло 1998 г. ?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”