мнение за Х5

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
worldcoolesdude_
Автомобил:
Двигател:

Re: мнение за Х5

Мнениеот worldcoolesdude_ » Пон 30 ное 2009 7:33

Dead man написа:Проблем с разредени акумулатори,кофти електорника,бързо се износва съединителя ( много Нм ),предните дискове с накладките също...
Перфектна трансмисия,надежно псевдо 4х4( дава проблеми след определени км и се решават с доста пари),скъпи гуми,независимо зимни-летни,нисък разход в градски условия-София-11-13,извън 8-11....

Да я взима,щом и се знае историята и е на добра цена... :deal

ПС: Иво-( Брабуса е прав-трябва си стабилен доход за това МПС... :deal )

От изказванията останах с впе4атлението 4е x5 му допада на секи, не знам колко от вас деиствително са го карали но аз карам такива поне веднъж в седмицата и просто не мога да кажа 4е бих си хвърлил парите за него. Карал сам си4ките бензинови двигатели и на новия и на стария модел и докато новия дори с 3 литровия бензин се 4уства как дърпа, стария това усещане се постига само при 4.8 и донякъде 4.6, дизелите не мога да ги коментирам. Верно дори 4.4 прави 4етвърт миля за 15.2 но като го карам ми се струва 4е не върви като за толкова. Има и разни други неща които за мен са дразнещи. Запо4вам да се замислям дали хората не пазаруват автомобилите си само по името? Ли4но аз ако търсих нещо с този размер бих се замислил за волво хц90, но какво ли разбирам аз, карам някъв Гоуф :lol:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 30 ное 2009 10:49

worldcoolesdude_ написа:Има и разни други неща които за мен са дразнещи. Запо4вам да се замислям дали хората не пазаруват автомобилите си само по името? Ли4но аз ако търсих нещо с този размер бих се замислил за волво хц90, но какво ли разбирам аз, карам някъв Гоуф :lol:

Тия коли се взимат заради "статуса", не заради качествата. Лично за мен Х5 се асоциира с ... нещо което не искам и няма да бъда, ама има хора, които към това се стремят :screwy

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 30 ное 2009 10:57

Че такава кола си иска пари за подръжка е ясно, но пък 8000 лв месечен доход прекалено според мен. Ако изкарва човека 2500-3000 лв спокойно ще си я подържа. Тая кола няма да е постоянно в сервиза все пак. И да се наложи нещо сериозно ще е рядко, а ако е пазена кола на малко км може и да се наложи нищо за 2-3 години...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 30 ное 2009 11:24

Може и да ми се смеете, ама предното мнение ме подтикна да пиша. Моят и жена ми доход общо е къмто 1400-1500 лева. Карам Джета 1985 като не мога да кажа, че е перфектна, но да кажем много добра. Като знам как се поддържа тази антика и я сравня с кола като Х5 с 2500 доход и при по-сериозен ремонт може да му дойде бая нанагорно на човечеца, все пак нали не трябва да работим и живеем само за колите си? Требе си и некоЙ лев така да харчлъК да има :Mr Green Fun

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 30 ное 2009 12:03

MK4 написа:Че такава кола си иска пари за подръжка е ясно, но пък 8000 лв месечен доход прекалено според мен. Ако изкарва човека 2500-3000 лв спокойно ще си я подържа. Тая кола няма да е постоянно в сервиза все пак. И да се наложи нещо сериозно ще е рядко, а ако е пазена кола на малко км може и да се наложи нищо за 2-3 години...

Все едно е нормално да си дадеш месечната заплата за 4 гуми....

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пон 30 ное 2009 12:09

френд-а може да си позволи потдръжката на жипката, няма да си оставя цялата заплата за потдръжка ;) просто е свикнал да проверява преди това за какво иде реч в една кола и заради това ме помоли да пусна темата
преди да вземе наварата беше също дилема, Волво не му се кара иначе търкаляше една XC90 която я даде на баща си

Потребителски аватар
pavlingm
Автомобил: VW Golf
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот pavlingm » Пон 30 ное 2009 12:28

Да сметне в цената и акциза, който е валиден до края на годината. Ако я внесе след 01.01.2010, този разход отпада.

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пон 30 ное 2009 15:12

Bobi_S13 написа:тъй сега поразпитах повечко.
Автомобила е в Германия, продава я дилър на БМВ, сервизирана изцяло и само в гаранционни сервизи от както е произведена, на 174хил реални километра. Съдейки по сервизната книжка която е попълвана подробно без да е пропускано най-малка подробност. Карал я е чичо Ханс без да е правил глупости по-нея, изключително запазена, и пазена. Лошото е че решението трябва да се вземе до утре :screwy

Точно чичо Ханс го кара с 200 по аутобаните на Германия, така че няма да е зле да се погледне и двигателя, особено дизелов mhihi

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пон 30 ное 2009 15:37

Приятел му се счупи на Х3 раздатъчна кутия с някакъв тампон отдолу- 5 000 лв. В Камор му казали, че това е слабост на първата Х5-ца.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 30 ное 2009 20:13

МК4, не си прав за дохода. Ако живееш сам и имаш семейство, което да храниш тия 2500 - 3000 лв са отишли за апартамента и хладилника едва ли не, камо ли за кола от класа на Х5
За моето просто Ауди А4 без изобщо да го карам имам разход от близо 180 лв на месец. Сложи каско, ГО, данък МПС, винетка и преглед и ето ти над 2100 лв. на година (~180 лв.на месец) без колата да е помръднала от тротоара. Това при каско за 22 000 лв. и за ГО при условие до 1.8 мотор.
А сега сложи оценка 22 000 но евро, сложи 3000 куб.см мотор за ГО, данък в общината и резултатът е над 4000 лв на година.
Дори да не сменяш нищо съществено ако я караш 2000 км на месец това са поне 500 лв за гориво. Като прибавиш и онези "статични" разходи от около 350 лв и какво се получава? - близо 1000 лв на месец! А парно 200 лв, а ток 100 лв, а телефони 100 лв, вода, кабелна, интернет, а обяд докато си на работа поне 200 лв на месец и т.н. и т.н.
Тия SUV-ове дори нищо да не се обади нали искат гуми. Да споделя, че покрай МЛ 320 ЦДИ Едишън 10 много добре знам как летните 20ки са близо 3000 лв. Да, не се купуват всеки месец, но пък ги яде да не ти обеснявам. Все пак говорим за кола 2.6 тона. Че моторът събира 9 литра масло и то не е по 10 л за литър, че скоростната кутия и тя е към 6 л масло и то се подменя често, че предни дискове са близо 1000 лв. и пак заради теглото и доста често включващото се ESP се налага честа подмяна на дискове, накладки 300 лв.
Продължавам да твърдя, че кола която като нова е струвала сума Х лв., то и доходът на човека, който я кара трябва да е толкова на година.
Та пак се връщам на онези 8 бона доход на месец. Все пак не работим само за колата, я! mhihi

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 30 ное 2009 20:58

Колега, доста си объркал мястото за този въпрос ми се струва. Еле пък колегата дето ги е карал сичките бензинови от по-горе и правели еди-какви си показания. Това не е кола за състезания и то самото име на класа - SUV, говори достатъчно за себе си. Стига сте му правили сметка на парите на човека, големи счетоводители се извъдихте. Съмняваме ме, че това е някой циганин дето ще даде последните са пари за AUDI A4, примерно. Он си е направил сметката за да иска да се качи на това МПС, никой не ни иска мнението за месечния му доход. Аз мога да кажа, пак съм чувал само, че трошат скоростните кутии, автоматиците, заради тежкото купе и големия въртящ момент, нек'ви такива. Дали е вярно, незнам. Аз лично, не ми допада този клас автомобили и ако можех, не бих сменил Е39-ката с Х5, по-скоро с Е60.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пон 30 ное 2009 23:09

Не съм объркал мястото за въпроса. Познавам много голяма част от форума лично, знам че има страшно много компетентни мнения и мога да разчитам на обективна оценка. По хубава оценка от фен на друга марка здраве му кажи. Ще вляза в БМВ форума където имам регистрация по друг повод, но няма значение. Та мисълта ми е следната, има много компетентни хора и ще се изкажат по начин по който няма да се изкаже нито един БМВ фен. Тъй на моя приятел на сестра му мъжът(забравих к беше думата) е именно много голям маняк на тема БМВ и за него друга кола не съществува и ще каже директно "няма кусури, взимай го, екстра е, няма по-хубаво с изключение може би на Х6" заради това пуснах темата тук...нямам за сега инфо какво е станало предполагам че тези дни ще имам. Благодаря на всички за мненията, за да мисли моя френд за такава кола е ясно че ще може да я потдържа ;)

Потребителски аватар
worldcoolesdude_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот worldcoolesdude_ » Вто 01 дек 2009 6:19

restless написа:
worldcoolesdude_ написа:Има и разни други неща които за мен са дразнещи. Запо4вам да се замислям дали хората не пазаруват автомобилите си само по името? Ли4но аз ако търсих нещо с този размер бих се замислил за волво хц90, но какво ли разбирам аз, карам някъв Гоуф :lol:

Тия коли се взимат заради "статуса", не заради качествата. Лично за мен Х5 се асоциира с ... нещо което не искам и няма да бъда, ама има хора, които към това се стремят :screwy

Какъв статус бе братле, разбирам да беше поне 2007-ма 4.8, ама 5 годишен и то дизел това секи 4овек с нормален доход може да си го позволи.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 01 дек 2009 9:13

не се отклонявайте от темата

Потребителски аватар
worldcoolesdude_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот worldcoolesdude_ » Вто 01 дек 2009 20:00

ALESYZ написа:Колега, доста си объркал мястото за този въпрос ми се струва. Еле пък колегата дето ги е карал сичките бензинови от по-горе и правели еди-какви си показания. Това не е кола за състезания и то самото име на класа - SUV, говори достатъчно за себе си. Стига сте му правили сметка на парите на човека, големи счетоводители се извъдихте. Съмняваме ме, че това е някой циганин дето ще даде последните са пари за AUDI A4, примерно. Он си е направил сметката за да иска да се качи на това МПС, никой не ни иска мнението за месечния му доход. Аз мога да кажа, пак съм чувал само, че трошат скоростните кутии, автоматиците, заради тежкото купе и големия въртящ момент, нек'ви такива. Дали е вярно, незнам. Аз лично, не ми допада този клас автомобили и ако можех, не бих сменил Е39-ката с Х5, по-скоро с Е60.

Колега пределно ми е ясно 4е сув-а не бил за сустезания, само 4е не аз, а самата компания бмв си пускаше рекламите за цялата си гама " Ultimate driving Machine" та си оставих мнението относно него, се пак това се искаше, нали така? А ти всащност спами пове4е от всеки друг в темата щото дори не остави мнение за х5-цата, ми реши да ни просветиш с какво би сменил колата си. Мерси, ама немаше нужда! Ина4е аз също мисля 4е дале4е няма да е необходим толкова висок доход за подръжка, се пак автомобила е 5 годишен а не 10 или 15.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”