Г3: Какво означава "engine control relay"
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Г3: Какво означава "engine control relay"
И как да го изключа. Опитвам се да замеря дебитомера на голф 3 АЕК,в аутодата пише remove engine control relay" И немога да разбера къде е това реле.Предполагам,че е до бушоните,но не съм сигурен,за това питам вас .
Последна промяна от stypkata на Сря 02 дек 2009 10:03, променено общо 1 път.
- stypkata
Re: Какво означава "engine control relay"
Аз го видях това,но немога да го локализирам.Къде се намира
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
намира се точно там където е отбелязано /това е бушониерата /,долу под волана вляво ,има едно капаче /сдве зелени заключалки на моя АЕК/,сваляш капачето и си ти ,там са и бушоните и релетата от схемата едно към едно ,освен ако нещо не е "модифицирано"!!

- stypkata
При мен не са едно към едно. Има няколко квадратни пластмасови кубчета,които ги приемам за релета,но на схемата са поне 10 . Утре ще направя снимка да го видите.И значи без да извадя това реле немога да проверя дали дебитомера (MAF)е здрав и работи ?
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
кой ти го каза това????
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега тези "кубчета" са релета,не е задължително да ги имаш всичките-зависи от екстрите и модела на колата.Проверката която се опитваш да направиш с релето е дали идва захранване към MAF-по лесния вариянт е да дупнеш вапросните кабели от рис.9 с една кърфица и да замериш с волтмера при запален автомобил.
- stypkata
Пак не разбрах - какво означава "да дупнеш"? Да не барам релетата а да изкарам само буксата на дебитомера и при запален двигател да измеря напрежението между първи и трети пин,както е показано на фиг.9 така ли ? Ако напрежението е каквото е на акумулатора значи дебитомера работи . Това ли е отговора на въпроса ми ?
едит:
Направих нещо,но не съм сигурен дали е правилно и дали съм разбрал правилно схемата на английски,тъй като никой не потвърждава. Изкарах 2 жички от 2-ри и 4-ти пин,кактое показано на схемата ,после сложих буксата на мафа ,закачих мултимера за жичкитеи го дадох на постоянен ток.ПОсле запалих двигателя,както е по схемата,волтмера показа 14 волта,но на обяснението пишеше,че е нормално когато се форсира двигателя напрежението да варира с варирането на оборотите ,но при мен не стана това.Напрежението на "idle" и на форсиране си беше 14 и нещо волта. Това нормално ли е?
едит:
Направих нещо,но не съм сигурен дали е правилно и дали съм разбрал правилно схемата на английски,тъй като никой не потвърждава. Изкарах 2 жички от 2-ри и 4-ти пин,кактое показано на схемата ,после сложих буксата на мафа ,закачих мултимера за жичкитеи го дадох на постоянен ток.ПОсле запалих двигателя,както е по схемата,волтмера показа 14 волта,но на обяснението пишеше,че е нормално когато се форсира двигателя напрежението да варира с варирането на оборотите ,но при мен не стана това.Напрежението на "idle" и на форсиране си беше 14 и нещо волта. Това нормално ли е?
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г3: Какво означава "engine control relay"
провери го и по този начин:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”