Някой има ли схема на водните съединения за 1.8 моно Г2 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Някой има ли схема на водните съединения за 1.8 моно Г2 ?

Мнениеот batko_miro » Вто 01 дек 2009 17:24

Днес си сменях малкия фланец на голфчето с идеята, че оттам изпуска антифриз. До този извод стигнах след внимателно ослушване около фланеца при загасен и загрял мотор и чуването на нещо като свистене от фланеца(викам си заминал е, ще го сменя). Както и да е, смених го. Налях антифриз. Запалих. На отворена капачка. Обезвъздуши се. Затворих капачката. Загря и пусна перката. Изгасих мотора и по закона на всеобщата гадост ПАК СВИСТИ ОТНЯКЪДЕ. Стегнах всички водни съединения що имат скоби, като през това време мотора изстина. Пак я запалих и оставих да загрее. И пак К*Р. Пак го ослушах откъде е и не знам дали изтъпявам, ама ми се чува от съединенията на парното(които бях стегнал заедно със всички останали). Махнах бобината, пак ги затягах(на много гадно място са). И пак палим и пак загря и пак свисти отнякъде мама и стара. Въпроса ми е, има ли други някакви малки пишки между тези и радиаторчето за парното? Днес ми идеше да се оскубя бах маа му, 15 пъти стягам и все гредица. Не губи толкоз антифриз, ама ме дразни да доливам по 1 литър всеки месец. Така че някой ако знае, моля да помага :Mr Green Fun

ПП: Мотора е на 15 хил. км от основен ремонт, тъй че мнения от сорта "издухана ти е гарнитурата, затова губи" ще са излишни :)

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой има ли схема на водните съединения за 1.8 моно Г2 ?

Мнениеот overapac » Вто 01 дек 2009 17:36

коя година ,код на двигателя??

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Вто 01 дек 2009 17:44

Добре де Колега защо се услушваш вместо да се огледаш? Виж дали не влажни от някъде то този антифриз ако има теч някъде ще е мазно.И все пак загледай сутрин какво изкарва отзад като я запалиш.

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Вто 01 дек 2009 18:23

@ overapac
1.8 RP, набор '89

@ Bobcho_82
Ми брат, ослушвам се щото видимо не капе никъде. Затова е темата, ако някой има схема на маркучите да я видим. Белким има някоя друга малка пишка по парното, щот оттам се чува. А отзад не излиза нищо от тия неща, дето не трябва да излизат ;)

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Вто 01 дек 2009 18:34

ето:

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Вто 01 дек 2009 18:38

Да не свисти от самото радиаторче точно след зад ламарината на купето. Макар, че ако е там би трябвало да ти поти стъклата. Няма пишки п..ки х...ве цицки и темподобни по системата на това място. Просто маркучите влизат в самото радиаторче и това е.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 01 дек 2009 18:49

Погледни си фланеца на термостата.

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Вто 01 дек 2009 22:49

overapac написа:ето:

Благодаря ти :beer
Pavcho2 написа:Погледни си фланеца на термостата.

Фланеца на термостата е сух, нямам ядове с него, свистенето е откъм парното
alex_zazy написа:Да не свисти от самото радиаторче точно след зад ламарината на купето. Макар, че ако е там би трябвало да ти поти стъклата. Няма пишки п..ки х...ве цицки и темподобни по системата на това място. Просто маркучите влизат в самото радиаторче и това е.

Шом са дирекшин към малкия радиатор, значи почвам да клоня към него мамицата му. От никъде другаде не ми губи. То там малко по надолу е и изпускателя, ма от него да цвърчи, няма кво. Свистенето за мене е породено от налягането в охладителната система, и аз по слух си го преценявам че е от тез съединения с парното. Пък и може и да са нацепени пластмасовите тръби на радиаторчето за маркучите, и ако е оттам ама грам няма да се усети в купето... Ше покарам ся тия дни така, ако си губи пак толкоз, чак на пролет ще я разкоствам, ако не, май ще го ям преди празниците :banghead:

Потребителски аватар
patzo_sl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patzo_sl » Пон 06 дек 2010 23:38

Колега,не съм много запознат,но като говориш за свистене се сещам че то идва от голямо налягане,а голямото налягане от пре...на капачка на казанчето за антифриза или запушено мьркуче към същото казанче.
Дано съм помогнал.
Успех.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”