Забелязах, че когато карам на 6 предавка и подам рязко газ съединителя преплъзва понякога. Като пробвам на по-ниски предавки върти гуми и включва АСР до 4 предавка, включително. Отделя в нормално положение и не тресе. Двигателя е 131 к.с. с чип.
Предполагам, че предстои смяна, но искам да попитам може ли и така да се кара, по внимателно или трябва да се смени колкото може по-скоро?

въпрос за съединителя
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за съединителя
Не знам как точно го чувстваш приплъзването но според мен няма как само на шеста да го прави.Карай си смело щом колата върти гуми до 4-та си мисля че нищо му няма.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Колата ти явно е доста силна. 

- uBO_1
- Автомобил:
- Двигател:
Щтом приплъзва значи си заминава.Един от недостатъците на чипа
Карай си докатоо не почне да приплъзва повече и тогава го сменяй.Може да искара и още много зависи как го караш ама с това включване на ЕСП-то на 4-та мове и да ане искара много 

Благодаря за отговорите!
По принцип въртенето на гуми не е моя стил на каране......но има моменти в които не мога да устоя на изкушението
По принцип въртенето на гуми не е моя стил на каране......но има моменти в които не мога да устоя на изкушението

-
- Автомобил:
- Двигател:
Само внимавай да не замине и маховика, че тогава цената за смяната става доста солена.
E, така е. В началото започва да приплъзва на голяма предавка с много газ. По нататъка ще започне да приплъзва и на по-ниски. Разбира се, че може да караш така. Ако не го претоварваш, може и още много да изкараш 

Абе май и гумите са ти за смяна щом ги върти до 4-та.Другия вариант е да си 200++ коня.
Върни се в “Дизелови агрегати”