Колата спира да върви и пуши...Защо
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колата спира да върви и пуши...Защо
А катализатора още ли ти е на колата??? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз наскоро имах подобен проблем. Аз съм с 1.9 тди и тук един майстор ми обясни че правят така като са студени още,маслото е по гъсто пълнят се повдигачите с масло и не могат да се изпразнят
имам чувство че половината цилиндри не работят и от аспуха излиза много пушек
та сега докато загрее си я карам без много газ
имам чувство че половината цилиндри не работят и от аспуха излиза много пушек
та сега докато загрее си я карам без много газ
- BRANDENBURG
- Автомобил:
- Двигател:
nasko1978 написа:А катализатора още ли ти е на колата???
Да катализатора си е на колата.Поне така мисля
Но проблема при мен сутрин в студа го няма,като позагрее тогава.И още се чудя какво ли е,дано не е гнп...
Последна промяна от dobrin на Пон 30 ное 2009 22:53, променено общо 1 път.
Причина: Колега, използвай възможността за редактиране на мненията!
Причина: Колега, използвай възможността за редактиране на мненията!
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Прочети тази тема viewtopic.php?f=24&t=162119&hilit=%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80
Мисля ,че има много общи неща.А точно така става като загрее,в катализатора се събира голяма "гняс" с годините.Става като битум,асфалт.Не е само нагар , а е по гадно, от колекторите трудно се маха с отвертка.
Мисля ,че има много общи неща.А точно така става като загрее,в катализатора се събира голяма "гняс" с годините.Става като битум,асфалт.Не е само нагар , а е по гадно, от колекторите трудно се маха с отвертка.

- uBO_1
- Автомобил:
- Двигател:
Никъв катализатор не е.Колега на само като даваш гас ли пуши или и на тихи после пак си пуши?Ако пуши и на тихи е филтъра на картерните газове.Ако не го закачете на диагностика и виште в момента на забиването какево става с градусите предварение на колата.Дали забиват на 0.Според мен по вероятно е да е помпата за съжаление ама кво да правиш така са тия ТДИ-та В6 

- BRANDENBURG
- Автомобил:
- Двигател:
nasko1978 написа:Прочети тази тема viewtopic.php?f=24&t=162119&hilit=%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80
Колега в тази тема имаше някои нещта,накараме да се замисля върху стоп машинката,Проблема при мен е все едно сам натиснал спирачка и давам газ за 3 4 секунди и продалжава,но да се комбинира с толкова пушене неми се вярва.
- BRANDENBURG
- Автомобил:
- Двигател:
uBO_1 написа:Никъв катализатор не е.Колега на само като даваш гас ли пуши или и на тихи после пак си пуши?Ако пуши и на тихи е филтъра на картерните газове.Ако не го закачете на диагностика и виште в момента на забиването какево става с градусите предварение на колата.Дали забиват на 0.Според мен по вероятно е да е помпата за съжаление ама кво да правиш така са тия ТДИ-та В6
Здрасти:В интерес на истината не сам го гледал да ли пуши на тихи,като запаля изпушва но после мисля че спира,и най интересното е че сутрин рано колата е пушка но като дигне градусите се почва забиването.А да кажа и,че колата не работи на 90 град. а почти едно деление по малко знам че е термостат и в събота ще го сменявам,че е равносилно на ангренаж.
- uBO_1
- Автомобил:
- Двигател:
Мисълта ми беше като почне да пуши веднага да спреш и да видиш дали и на тихи пуши.Ама според мене е помпата на 90% по това което казваш.Закачете я на Ваг-Ком и гледай предварението кво става като забие.Иначе другото което казваш че гоо прави само като загрее също ме кара да мисля че е помпата.Пак казвам това е мое лично мнение но си мисля че съм прав.Затова се насочи към някой добър майстор на помпи ако въобще подлежи на ремонт.Иначе втора употреба е около 1000лв някаде в най добрия случай.
- BRANDENBURG
- Автомобил:
- Двигател:
Таиничко с на дявам да не е тя но везната клони само натам.ВАГ ще каже с сигурност.
- uBO_1
- Автомобил:
- Двигател:
И да се надяваш и да не се надяваш когато се троши не пита
Тия ТДИ-та с 6-те цилиндъра са така.Много хора се оплакват от помпи и валове

- BRANDENBURG
- Автомобил:
- Двигател:
Дано да се прави иначе втора употреба не си заслужава.В Ауто+ я има 2200лв и ме чака 

- BRANDENBURG
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте.Вчра бях на майстор,колегата закачи колата на комп,провери и се оказа че няма грешки,след това стигна до извода че е запушен катализатора.Днес избуших катализатора и колата трагна карах я 20 километра с яката газ,и нямаше никакви ядове.После поседя десетина минути трагнах и започна пак да се осеща забиването помалко но вече не пуши.
- BRANDENBURG
- Автомобил:
- Двигател:
Fr3nzY написа:Ами моята и тя 2,5 тди я тя както върви и забива и пак тръгва едни кълбета дим отзад и мирише на изгоряло масло почистих веднаж турбината оправи се и след има няма 10 ден пак същия резултат а той ми бил запушен филтъра на картерните газове и от там незнам как колата явно е горяла масло през турбината може да ги говоря врели некипели но след като сминих въпросния фултър за картерните газове който намерих само в фолксваген бургас е може да има и при другите представите ли на VW и отново си почистих турбина еле колата тръгна.
Pриятел з на студено колата забиваше ли преди да смениш филтъра.
Върни се в “Дизелови агрегати”