проблем с включване на скорости - решен
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Re: проблем с включване на скорости - решен
Извинявам се за намесат в темата, но пробелма ми е абсолютено идентичен с едно уточннеие - докато е гъсто и студено маслото скоростите влизат перфектно, след това почва ебавка с първата.
за синхронизатора не се барка и така да се кара не е нищо чак толкоз фатално 

И аз смених съединителя на скоро,както маслото на скоростите и някакъв фланец на скоростите.От сервиза ми казаха,че маховика не е добре ( повърхността му е добра,не е изкривен но били се отчупили някакви железца).Не смених маховика защото не успяхме да намеррим никъде маховик и колата се сглоби така.
Направи ми впечатлени,че отделя по-нависоко съединителя обаче ми казаха, че жилото било саморегулиращо се и не можело да се коригира.Покарах колата градско около 100 км и нямаше проблем в началото,но започна да има хъркане при вкараване директно от 1-ва на 2-ра скорост.Ако от първа дам леко лоста надясно все едно към 3-та скорост и чак тогава вкарам 2-ра няма хъркане.
Според вас възможно ли е да е маховика.Четох че той ако не е наред колата тресе, а тресене няма.
Направи ми впечатлени,че отделя по-нависоко съединителя обаче ми казаха, че жилото било саморегулиращо се и не можело да се коригира.Покарах колата градско около 100 км и нямаше проблем в началото,но започна да има хъркане при вкараване директно от 1-ва на 2-ра скорост.Ако от първа дам леко лоста надясно все едно към 3-та скорост и чак тогава вкарам 2-ра няма хъркане.
Според вас възможно ли е да е маховика.Четох че той ако не е наред колата тресе, а тресене няма.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Ама уточни каква е колата и съединителя ,демпфер ли е?,твърд маховик ли е,как са разбрали майсторите на око, че може да оставят стария маховик щото не бил крив и тем подобни въпроси.Щото да отделя съединител по-горе значи е тръгнал,а казваш че е сменен съединитела (без маховика).Има балкан разлика в принципа на работа на демпфера и плътния.
Колата е Polo 6N2 1.4 16V AUA 2001 г. Твърд маховик.Ами приемчика първоначално ми обясняваше по телефона,че вичко се е било поломило и маховика е много зле.Не успяхме да намерим никъде друг маховик - нито нов нито по автоморгите - затова сглобиха колата така.После след няколко дена говорих с майстора който е сменял съединителя и той каза,че маховика е добре и не бил крив и повърхността била добре - говореше,че някакви железца са били отчупени само.Каза,че иначе нямало да се навие да го слага така.
Забравих да спомена,че преди това се повреди стария съединител и жилото се беше скъсало и се наложи да карам колата със гасене на двигателя за да превключа скоростите и да потеглям на стартер - карах я около 15 км така.-Не знам дали може да съм повредил скоростите така - изхърка няколко пъти преди да се науча да карам без съединител.
Забравих да спомена,че преди това се повреди стария съединител и жилото се беше скъсало и се наложи да карам колата със гасене на двигателя за да превключа скоростите и да потеглям на стартер - карах я около 15 км така.-Не знам дали може да съм повредил скоростите така - изхърка няколко пъти преди да се науча да карам без съединител.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”