! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 01 дек 2009 17:40

AmW написа:Може да се каже същото и за някой който изпреварвайки получава удар от зад от някой бързак като тебе. И кво правим в тоя случай ? Ти поемаш персонално отговорността ли? А ако си возя семейството вътре, и ме удариш докато карам с 120км? Кво прайм тогава колега?

ми гледай си в огледалата, аз не съм невидим

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 01 дек 2009 17:42

Гледам аз доста в огледалата.
Но при ситуация при лек плавен ляв завой на пътя, мрачно време и ти летящ с 170км. Колко време ще ти трябва да реагираш ако не ме видиш ?

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 01 дек 2009 17:59

AmW написа:Гледам аз доста в огледалата.
Но при ситуация при лек плавен ляв завой на пътя, мрачно време и ти летящ с 170км. Колко време ще ти трябва да реагираш ако не ме видиш ?

фаровете и стоповете ми работят. ако ти също си изряден не виждам кое те притеснява. не влизам със 170 на завоите на магистрала и гледам да си седя в лентата, независимо от кривата на пътя.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 01 дек 2009 18:17

Чл. 42. (1) Водач, който ще предприеме изпреварване, е длъжен:
1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че не го изпреварва друго пътно
превозно средство
и че движещото се след него пътно превозно средство или това,
което ще изпреварва, не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение
наляво;

(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или
частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни
средства, които се движат по нея
.

Това мисля че дава отговор на въпроса: Ако камиона кара с 80, а аз с 85, мога ли да го изпреварвя, въпреки че виждам идващите коли в лявата лента.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 01 дек 2009 18:33

Хубаво де, но ако пропуснеш изпреварващите и имаш пролука да изпревариш и ти кво правиш? Изпреварващ. А това, че някой те настига със скорост 180км не е мой проблем нали. От тази гледна точка говоря аз. Мен не ме засичат и не ми пречи да намаля от 120 само с пускане на педала.
Много разтегнахме темата, за това спирам да пиша.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 01 дек 2009 18:36

В твоя случай си прав. Но както ми се случва обикновено - карам с максимално разрешената скорост и някой на 2-3 коли пред мен тръгва да изпреварва че не му се чака - това е нарушение.

rageforyou
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Варна - к.к Чайка , местност Ален Мак , град Плевен

Мнениеот rageforyou » Вто 01 дек 2009 19:41

Изпреварвам само когато съм убеден че не застрашавам другит участници в движението.

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Вто 01 дек 2009 21:13

vw_golf_4_tdi написа:
AmW написа:Може да се каже същото и за някой който изпреварвайки получава удар от зад от някой бързак като тебе. И кво правим в тоя случай ? Ти поемаш персонално отговорността ли? А ако си возя семейството вътре, и ме удариш докато карам с 120км? Кво прайм тогава колега?

ми гледай си в огледалата, аз не съм невидим

Сори, ама никой не е длъжен да се съобразява точно с теб.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 02 дек 2009 0:25

vw_golf_4_tdi написа:за уточнение - под пречкане имам впредвид:
да караш в лява лента в градско със 50, защото това било ограничението; да те изпреварват отдясно

Ти мислиш ли преди да пишеш нещо? :screwy Някой, разбираш ли, ти се пречкал, понеже си спазвал закона. А па тия тъпаци пешеходците сигурно ти се пречкат на пешеходната пътека. :screwy

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 02 дек 2009 0:31

maxpayne написа:
vw_golf_4_tdi написа:за уточнение - под пречкане имам впредвид:
да караш в лява лента в градско със 50, защото това било ограничението; да те изпреварват отдясно

Ти мислиш ли преди да пишеш нещо? :screwy Някой, разбираш ли, ти се пречкал, понеже си спазвал закона. А па тия тъпаци пешеходците сигурно ти се пречкат на пешеходната пътека. :screwy

ако пресичат на червено ми пречат - да.
идеята ми е, че карам бързо за да се махна по най - бързия начин от пътя и да не преча на никого. аз гледам да не преча, ако може и вие да не ми пречите - вс. ще е ок!

и ако с ръка на сърцето ми кажеш, че не се дразниш, когато пред теб се влачат - утре ще карам през целият ден без да превишавам скоростта!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 02 дек 2009 0:38

Имаш доста изкривена представа за шофиране...
Значи като караш с 50км над ограничението мислиш, че правиш услуга на другите на пътя така ли... нямам думи.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 02 дек 2009 0:56

Незнам но аз заради такива дето много бързат си купих жигула. Тея дни предстои да й заваря вместо предна и задна броня дебела тръба.
Аз си спазвам правилата който не може да спре зад мен отива в тръбата да си е правил сметката пък после ако иска да се оплаче на арменския поп че му е строшена колата. Писнало ми е вече от джигити независимо с какви автомобили са. На който му се кара бързо има си Калояново драгове и т.н.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 02 дек 2009 1:21

vw_golf_4_tdi написа:идеята ми е, че карам бързо за да се махна по най - бързия начин от пътя и да не преча на никого. аз гледам да не преча, ако може и вие да не ми пречите - вс. ще е ок!

Толкова ли не разбираш, че хората не карат с 50, за да ти пречат, те просто си спазват правилника. Теб ако те дразни и много бързаш изпревари ги, дай 50лв на катаждията и бъди щастлив. Аз когато реша да не спазвам закона, дали на пътя или извън него, знам какво правя, какви последствия може да има и дали мога да си го позволя, но не обвинявам другите, че ми се пречкат понеже не правят като мен.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Сря 02 дек 2009 12:01

според мене тука вече идва факторът възпитание, култура, човещина или както искате го наречете
омръзнало ми е като изпреварвам някой ТИР и по средата някой е такъв "мъж" със 160 да ме застигне и да ми се лепне на една педя от бронята, да ми светка, да ми кима, мигачи, чистачки да ми пуска.. после засичания, средни пръстове и т.н. Тва като бях с Лупото ама редовно ми се случваше, въпреки че в повечето време поддържах непосилната за него скорост от 120км/ч
Интересното е, че същите е тия мъже като съм с джипа на баща ми в подобни ситуации веднага намалят и държат сериозна дистанция през цялото изпреварване, а след тва плахо ускоряват..

изводът какъв е - трябва повече толерантност и по-малко "доказване". Кво ти пречи като си в лявата лента и виждаш, че в средната малко пред тебе друга кола настига камион примерно, който видимо се движи доста по-бавно от вас, ми намали малко, изпреварете заедно камиона, после изчакай спокойно човекът пред тебе да се прибере, ускори си и живи здрави! :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 02 дек 2009 15:17

Luper написа:според мене тука вече идва факторът възпитание, култура, човещина или както искате го наречете
омръзнало ми е като изпреварвам някой ТИР и по средата някой е такъв "мъж" със 160 да ме застигне и да ми се лепне на една педя от бронята, да ми светка, да ми кима, мигачи, чистачки да ми пуска.. после засичания, средни пръстове и т.н. Тва като бях с Лупото ама редовно ми се случваше, въпреки че в повечето време поддържах непосилната за него скорост от 120км/ч
Интересното е, че същите е тия мъже като съм с джипа на баща ми в подобни ситуации веднага намалят и държат сериозна дистанция през цялото изпреварване, а след тва плахо ускоряват..

изводът какъв е - трябва повече толерантност и по-малко "доказване". Кво ти пречи като си в лявата лента и виждаш, че в средната малко пред тебе друга кола настига камион примерно, който видимо се движи доста по-бавно от вас, ми намали малко, изпреварете заедно камиона, после изчакай спокойно човекът пред тебе да се прибере, ускори си и живи здрави! :)

Повечете шофьори са много слаби. Не в механиката на колата, а в поведението на пътя. Небрежни, безхаберни и тн. Просто незнаят какво се случва и не ги интересува. НЕДОПУСТИМО е в лява лента да идват коли и да предприемеш изпреварване без газ до долу. Дори и да не ти дават зор отзад, дори и да няма никой отзад, за да изпревариш трябва да ускориш! Ей такива "колеги" които се движат с 105км и настигат камион движещ се с 100 и ми заемат лентата и продължават да изпреварват с 105, това са най-нетолерантните шофьори.

ПП: Иначе да държиш 160-170 с AHF с 5 скорости си е просто гаменщина!!!

Върни се в “Пътеводител”