Омаслен въздушен филтър Г-2
- vromos86
- Автомобил:
- Двигател:
Омаслен въздушен филтър Г-2
Здравейте колеги имам странен проблем.Въздушния ми филтър се омаслява често от картерните газове.На какво се дължи това?Става въпрос за Г-2 1.3.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Омаслен въздушен филтър Г-2
колега задаваш въпрос и сам си отговаряш на него
- vromos86
- Автомобил:
- Двигател:
Имам предвид нормално ли е това или има нещо запушено.Друго нещо което ми направи впечатление на колата на един познат (със същия двигател)маркуча за картерните газове е искаран от филтъра и е пуснат надолу към кормилната рейка явно по същата причина.Също и за какво служи (има едно подобно на бенз.филтар )монтирано е малко преди да влезе при въздушния филтър и възможно ли е проблема да е от него?
-
rageforyou
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Варна - к.к Чайка , местност Ален Мак , град Плевен
Колега филтъра на колко време е , моя като го изкарах (стария) направо с засилка и в гюма .
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
ако си забелязал колега на много лади маркучите ги пускат доло до картерната рещетка и много често съм виждал как пушат (топъл въздух)при по студено време .на ттях маркучите за картерните газаове се изкарваха на 80 или 90хиляди километра ама не съм много сигурен и се изкарват поради тази причина че цапат филтрите,после по карба и така. това с картерните газове е направено така че в картера има не отработени газове и се връщат отново в горивната система за да се доотработят(поне на мен така са ми обяснявали)а те идват от цилиндрите понеже буталото не уплътнава абсолютно на 100% и когато почне да се захабява двигателя марркъча за картерните газове почва да масли филтъра и за тва го махат (ако някъде греша нека някой от колегите да ме поправи)
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми се получаваше по същия начин но аз съм със друг двигател, и ми се наложи основен ремонт (той и без това тогава си беше належащ). Такаче изведи маркуча на някъде и пей сърце.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
vromos86 написа:Имам предвид нормално ли е това или има нещо запушено.Друго нещо което ми направи впечатление на колата на един познат (със същия двигател)маркуча за картерните газове е искаран от филтъра и е пуснат надолу към кормилната рейка явно по същата причина.Също и за какво служи (има едно подобно на бенз.филтар )монтирано е малко преди да влезе при въздушния филтър и възможно ли е проблема да е от него?
Това нещо се нарича сепаратор. Както се разбира от името му - отделител. Доколкото знам, когато маслото се нагрее започва да излиза нещо като пара (мазна), та този сепаратор идеята му е от тази пара минавайки покрай него да отделя капчиците масло и да ги връща отново в картера. Някъде във форума бях чел, че някой колега си го беше почистил, понеже сигурно и той като филтрите има някакъв пробег за смяна. Толкоз знам за него. Май нов е доста скъп. Преди време аз карах без изобщо да имам маркуч за картерните газове, направо от сепаратора в атмосферата, ефектът беше, че като пуснех парното ми замирисваше много "приятно" на загряло масло... доколкото знам това е доста вредно за дихателната система, та си сложих маркуч и го пъхнах в кутията на в.филтър, по-добре моторът ми да диша лайната си отколкото аз да му ги дишам

- vromos86
- Автомобил:
- Двигател:
Свалих сепаратора (ще кача снимка по късно)и го отворих, вътре има едни стенички направени като лабиринт ,но не беше замърсен.Свалих има една цедка (набита е в блока от където излиза маркуча за картерните газове) и тя не беше много замърсена може свободно да си минава въздух през нея.Проверих и маркучите и този които влиза в капака на главата също не са запушени.Възможно ли е да е от износени сегменти?
-
danaildel4ev
- Автомобил:
- Двигател:
vromos86 написа:Свалих сепаратора (ще кача снимка по късно)и го отворих, вътре има едни стенички направени като лабиринт ,но не беше замърсен.Свалих има една цедка (набита е в блока от където излиза маркуча за картерните газове) и тя не беше много замърсена може свободно да си минава въздух през нея.Проверих и маркучите и този които влиза в капака на главата също не са запушени.Възможно ли е да е от износени сегменти?

- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Готов съм да се обзаложа, че сегментите са позаминали......., а така стане ли после износването е лавинообразно. Дано не съм лош пророк, но скоро ще се наложи поне смяна на сегменти, а то отвори ли се да не ти казвам колко неща още изскачат.
- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
Колега vromos86 чакаме снимки
- vromos86
- Автомобил:
- Двигател:
Значи да се подготвям за отваряне на двигателя и смяня на сегменти
Има ли друга вероятност да го прави това омасляване?
Снимки чакам да ми прати мои познат.
Снимки чакам да ми прати мои познат.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам няма при мен бе същото и при отваряне на двигателя се оказа счупен сегмент на 4 цилиндър само че на голф 3
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Изкарай го някъде на вън и си свиркай. Не отчайвайте човека така изведнъж.
- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
аз когато сменях въздушния филтар меше омаслено и някаде след 2,3 хл.км отворих и доста беше омаслен а сега нз как е и аз се чудя нормално ли е или си има нещо на двигателя към 8хл км съм минал маслото си е в нормата....
колата ми е голф 2 пн мотор
колата ми е голф 2 пн моторВърни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”