Датчик за налягането на маслото и още едно въпросче

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Датчик за налягането на маслото и още едно въпросче

Мнениеот zdravko_jett » Вто 01 дек 2009 21:10

виждал съм тем в направи си сам,как колеги слагат датчик за налягането на масло от лада,прави се преход и се навива на мястото на датчика на филтъра а оригиналния датчик на прехода,та моя въпрос е ставали на този преходник защото е по щирок да го обработи малко стругаря отпред(на снимката е в червено) така че да стане с размера на датчика и да го навия там а като датчик за лампата да ползвам този който си е на снимката,тези двата датчика на снимката са от лада. Мога ли да намеря кабели за свещи за около 30тина лева,и каква марка,и кабела за бобината с тях ливърви или е отделно цял комплект ли са .колата е джетта 86набор 1.6
Прикачени файлове
Изобр0256.JPG

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Датчик за налягането на маслото и още едно въпросче

Мнениеот zdravko_jett » Вто 01 дек 2009 23:38

:arrow:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 02 дек 2009 11:51

поне някой да предложи за кабелите ако не за датчика

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 02 дек 2009 13:40

По въпроса за датчкика на маслото:
Сигурен ли си че датчика на Лада и на VW се задействат при едно налягане ?
Защо не си купиш датчик за VW ?

По въпроса за кабелите на свещите:
За 30 лева можеш да си намериш ама не те съветвам да си купуваш такива, след няколко месеца пак няма да имаш кабели. Аз карам с Tesla около 50-тина лева ги взех комплект, близо 2 години карам с тях без никакъв проблем.

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Сря 02 дек 2009 14:24

А ето и предложение от мен.
Защо не си вземеш кабели за лада,а датчик за VW?
Веднага ще се обоснова..............
Както колегата по-горе каза не се знае еднакво ли е налягането, но това не е беда може да се провери. Разликата в цените не е фрапираща. Не се занимавай с преходи - само мнение. А какво ще спечелиш с датчика от Лада?
Запознат съм с доводите за производство на автомобилни кабели за високо напрежение с графитна сърцевина. Мисля, че са боклуци както и голяма част от нововъведенията по колите. Като прибавим и некачествена изолация ето ти кабели за 30 лв. Предлагам ти да си купиш кабели за 15-20 лв за Лада или друга източноевропейска кола, които са с добра изолация и медна оплетка. Медта не се чупи при огъване.......... Необходимо е само след това да смениш накрайниците на кабелите (лулите). На старата ми източноевропейска кола се сетих за смяна на кабели, когато навърши 25 години и си беше с медни кабели.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 02 дек 2009 15:27

колеги може би аз малко не съм обяснил добре извинявам се .значи това са 2 датчика единия меи налягането на маслото а задния мисля че беше за гасенето на лампата та мисалтта ми е вместо да давам 10 15лв на стругар да ми прави нов предходник на които мога да навия оригиналния си датчик дето е на колата ми и служи за гасенен на лампата, а да използвам този от ладата понеже на това което съм заградил в червеното квадратче ако се намали размера ще се навие на мястоото на датчика на филтъра а ладовия дали ще ми върши работа (задния датчик) не този които мери налягането,това ме интересуваще или ще трябва да си направя нов преходник дано съм обяснил както трябва(оригиналния датчик на колата ми не е развален просто искам да добавя датчик за налягането на маслото)
shockhead написа:Предлагам ти да си купиш кабели за 15-20 лв за Лада
колега честно казано и аз мислех за кабели от лада ама не го написах за да не стане много (датчик от лада кабели от лада)смешно ама щом ти си го правел и си доволен и аз ще го направя това а иначе ми прави впечетление че когато колата ми загрее и кабела като поумекне ли де да знам и диелектрика се отпуска ли нз нз и почват да светят иначе като е студена не сум ги забелязал(имах преди лада на нея никога не съм забелязал тоя не желан ефект да светят кабелите)

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 02 дек 2009 15:50

Донякъде разбрах каква ти е идеята.
На твоя мотор има два датчика доколкото разбирам, искаш да сложиш още един който да мери налягане на масло. Ако е така най-лесно ще ти бъде да смениш самата конзола. Има конзоли с три места където може да се сложи датчик.

П.С. ако това ти е идеята имам конзола за три датчика.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 02 дек 2009 16:10

да колега искма да добавя датчик които да мери налягането но пък неми се занимава да сменям конзолата ,не знам този датчик от ладата не които е за налягането да другия за лампата дали ще върши същата работа като оригиналния моя си датчик ако не д аис прявя пеход нов на които да се навие и оригиналния датчик

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 15 дек 2009 10:53

защо след като смених кабелите за свешите те пак светят,светят дори и до водно съединение да се опират,което е гумено,казаха ми също че когато е на газ колата на свещите електродите не се мокрят понеже газтта е суха и демек не се мокрят екектродите искрата е по слаба и съответно свешите стават с голямо съпротивление и избива от каблите тока,ако не е тъка наккъв съвет къде другаде да търся проблем(ако е пробле)както си ми светеха старите кабели така ми светят и новите светят там където се допират или до водно съединение или по близо до главата

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Вто 15 дек 2009 13:21

Моето мнение е, че изолацията е за да изолира кабела и съпротивлението и трябва да е многократно по-голямо от това на мокри или сухи свещи. Представете си разклонител у дома ви, в който е включен консуматор. Ако следваме логиката за съпротивлението то бихме оневинили производителя на кабела на разклонителя ако като изключим консуматора започнат да хвърчат искри навсякъде. С изключването на консуматора съпротивлението между фаза и нула на конкретния контакт става много много голямо и даже кабела да е под вода искри не хвърчат.
Мисля, че си си купил некачествени кабели.
Сега..... има изход. Отиди и си купи самовулканизиращ каучуков изолирбанд марка "Bishop". Има различни модели........вземи този с най-високо пробивно напрежение. Свали кабелите и им направи 2 ката каучукова изолация. Мисля, че ще реши проблема.
Другия вариант е да купиш шлаух, мисля, че с диаметър 8 мм е достатъчно дебел, да го срежеш по дължина и да го наденеш на кабелите. После отгоре един ред изолирбанд.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 15 дек 2009 13:42

Чакай малко...нали си имаш достатъчно технологични комуникации с маслопроводите.Те са затворени с винтове......навий датчика там ...защо ти е преходник???

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 15 дек 2009 15:16

shockhead написа:Сега..... има изход. Отиди и си купи самовулканизиращ каучуков изолирбанд марка "Bishop"
колега това не знам дали ше го намеря по нашия град,ще поразпитам ще се разтърся за него,ако не ше направя това упражнение със шлаухата поне това мога да намеря,колега иначе кабелите са за лада самара,ти си бил доволен от ладовите кабели,и други познати ми казха за кабели от лада,силиконови
joker написа:Чакай малко...нали си имаш достатъчно технологични комуникации с маслопроводите.Те са затворени с винтове......навий датчика там ...защо ти е преходник???
колега само един отвор имам ама и вече съм дал д ами правят преходника

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Вто 15 дек 2009 16:56

Не, не колега за лада незнам аз имах Шкода 105L. Предполагам само, че качеството би трябвало да е сходно.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 15 дек 2009 19:41

shockhead написа:Не, не колега за лада незнам аз имах Шкода 105L. Предполагам само, че качеството би трябвало да е сходно.
няма значение колега малко грешно съм разбрал,не те обивинявам за нещо и нек казвам ти ме подведе,обаче одеве взех от един приятел друга дистрибуторна капачка(стара) след което си сложих пак мойта капачка обаче махнах тази черната пластмаса над дистрибуторната капачка(екрана) и кабелите сега един не свети,също ми светепе и на дистрибуторнат капачка в средата където влиза кабела и със старите и със новите кабели ,а сега без екрана не свети,върнах си пак обратно екрана да се убедя и пак светеше сега съм без него и не свети и не светят и кабелите

Потребителски аватар
beky1
Автомобил: VOLVO V70
Двигател: B5202S.

Мнениеот beky1 » Пон 21 дек 2009 22:22

здравко аз сам сас точно с такива малко преработени на струг както си и показал с разлика че сам ползвал оригиналния датчик за голфа,които е за лампичката.един савет от мен внимаваи с височината като цяло защото при мен се разминава на милиметри от регулатора (вакуум)на делкото. :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”