Дали ми работи "умното" огледало
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Дали ми работи "умното" огледало
Здравейте колеги имам едно питане относно така нареченото електрохромно огледало.Демек след осветяване отзад през ноща то потъмнява и няма заслепяване.Та питането ми е как да разбера дали работи в смисъл нощем сравнено с страничните огледала няма разлика.Моля който има такава екстра да каже дали се забелязва лесно разликата м/у вътрешното и страничните огледала?Другото питане е дали огледалото е свързано по някакъв начин с компа или си работи самостоятелно?Дали ще стане ако вечерта светна срещу датчика с фенерче и дали ще се забележи.Моля само запознатите и хората с такива екстри по колите да вземат участие щото мисля скоро да го подкарвам да го оправям.Мерси предварително 

-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Re: Дали ми работи "умното" огледало
Светлините на колите зад теб, ги виждаш много по слаби от колкото на обикновеното огледало. Поне при мен е така
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Разликата между това огледало и страничните е огромна. Страничните огледала нямат затъмняване. Когато някой ти блъска на дълги отзад, от страничните огледала се заслепяваш, докато в средното можеш да си гледаш преспокойно. Колкото по - силна е светлината на фаровете зад теб, толкова по - тъмно става огледалото. Възможно е страничните ти огледала да са тъмни по дефолт, ако не са оригинални, затова да сравняваш средното с тях.
Можеш да направиш опита с фенерче и ще забележиш как за секунди огледалото потъмнява.
Можеш да направиш теста и през деня, като запушиш с пръст леглото на сензора, който гледа напред.
Мисля, че системата е напълно самостоятелна - има сензори, има и изпълнителен механизъм.

Можеш да направиш опита с фенерче и ще забележиш как за секунди огледалото потъмнява.
Можеш да направиш теста и през деня, като запушиш с пръст леглото на сензора, който гледа напред.
Мисля, че системата е напълно самостоятелна - има сензори, има и изпълнителен механизъм.

- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
На Голф5 има зелена светлинна индикация на самото огледало.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И на Пасат 5.5 има индикация, поне на моя. Само че тази индикация означава, че затъмняването е включено, т.е. към електронната схема, която го осигурява е подадено захранване. Но дали работи или не е малко по-различен въпрос понякога.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
с фенерче едва ли ще разбереш
На моята става тъмничко щом се появят фарове отзад.Ако пък са нерегулирани,направо става черно
На моята става тъмничко щом се появят фарове отзад.Ако пък са нерегулирани,направо става черно

-
- Автомобил:
- Двигател:
Най- лесно се вижда когато отзад е спрял висок джип или камион, фаровете му светят директно в купето и веднага се вижда разликата задно-странично огледало.
или не работи, или страничните ти също потъмняват.
Ако не работи, като ти светнат яко отзад няма как да гледаш в огледалото, ако обаче си гледаш спокойно назад без да те заслепява, всичко е ОК. Моето преди да потъмнее съвсем преминава през зелено-синкави отенъци, в първия момент не се забелязват, но като се вгледаш във фаровете и се виждат.
Ако не работи, като ти светнат яко отзад няма как да гледаш в огледалото, ако обаче си гледаш спокойно назад без да те заслепява, всичко е ОК. Моето преди да потъмнее съвсем преминава през зелено-синкави отенъци, в първия момент не се забелязват, но като се вгледаш във фаровете и се виждат.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
става тъмно зеленикато ако ти бачка
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
слагаш нещо тъмно на стъклото отпред, където е залепено огледалото и отпред с фенерче осветяваш фото-диода. тр. да потъмнее
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
за каква гола става въпрос...г4 1999 нобор имат ли такова огледалце?
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yarek написа:за каква гола става въпрос...г4 1999 нобор имат ли такова огледалце?
ако предишният собственик си го е заплатил като екстра
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Изключи функцията от копчето под огледалото. Тогава ако работи би трябвало след няколко секунди да заработи като нормално огледало, т.е. да те заслепява.
При мен затъмнява едновремено лявото и средното огледало. Разликата между тях двете и лявото, което е нормално е много голяма. Когато изключа функциято против заслепяване от въпросното копче, зелената лампичка изгасва.
При мен затъмнява едновремено лявото и средното огледало. Разликата между тях двете и лявото, което е нормално е много голяма. Когато изключа функциято против заслепяване от въпросното копче, зелената лампичка изгасва.
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
... Има и една подробност, ако имаш тонирано задно стъкло, трудно проработва огледалото 

- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
Mega написа:... Има и една подробност, ако имаш тонирано задно стъкло, трудно проработва огледалото
На един познат на ML 2001г. със затъмнени задни прозорци, огледалото позеленява като отзад има фарове

Най-лесно се проверява с фенерче.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”