Проблем с единия мигач - шофьорския, отзад

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Проблем с единия мигач - шофьорския, отзад

Мнениеот stefan4o » Сря 02 дек 2009 16:12

От известно време наблюдавам, че мигачът не работи като хората. В смисъл, когато се пусне явно някъде по веригата става голям пад на напрежение и едвам светва, все едно няма добра маса. Казвам все едно понеже не е от нея - пусках директно от акумулатора проводник и това отпадна като причина. Другото, което проверих е самата платка отзад размених им местата с другата, проблемът си остана, а проблемната работи перфектно на пасажерското място. Проверих и релето за мигачите с номер 21, смених го с друго - пак същата работа. Започнах да се поизчерпвам като идеи какво може да е. Остана ми да проверя лостчетата на волана, понеже тях ги смених, когато си слагах МФА-то. Но си мисля, че пак няма логика да е от лоста. Щото ако е така както си мисля - а именно, че предният и задният мигач са включени на една верига, която минава през лостчето. Отпред и двата мигача си светят съвсем нормално. Остава варианта за прекъснат или прескрипан кабел от снопа, който върви в посока бушониера =>багажник. Някой друг сблъсквал ли се е с подобен проблем и как го е оправил. А ако се изнамери и схема или поне някой да ми обясни принципа на свързването ще знам къде да търся и проблема.
Поздрави
п.п. габаритът си свети съвсем нормално, но в момента, в който пусна мигача, той в такт с него (мигача)започва да намаля светлинния поток. Замерих с мултицет и се оказва, че напрежението пада до 5-6 волта, когато релето включи мигачът и той премигне.

Trevor
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с единия мигач - шофьорския, отзад

Мнениеот Trevor » Сря 02 дек 2009 21:37

Провери си снопа кабели минаващ по дължина на купето от ляво покрай вратите и под задната седалка.В багажника също от ляво. Ако колата ти е Джета кабела за левия заден мигач е черен/бял(дано не бъркам), но можеш да го видиш на платката на задните светлини, сигурно имаш протрит кабел.Ако откриеш протритото изолираш с ПВЦ лента.Има и друга по-малка вероятност лош контакт в куплунга на гърба на пластината с релета.Най-лесно се намира с пробник с крушка а не със светодиоди. Има ги по магазините на цена около 3 лв.
Успех!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”