[off] Разфасовката от литър и половина G12, концентрат на Hepu, червена капачка в Автохит е 12 кинта. Двете шишета ги дават за 20. Онзи ден купувах.[/off]
А иначе по темата на колегата бих казал, че едва ли фирма като VW ще произвежда ей така, сляпо, някакъв модел без да направи маркетингово проучване. Щом има предлагане, значи има търсене.
Защо и е на една германка GTI-ка, след като автомобила и трябва само да си джитка из Мюнхен например. На работа, пазар, козметик ... Трябва и кола за возене и 1.4 я устройва идеално.
Golf Mk4
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf Mk4
Последна промяна от pedalchobaba на Сря 02 дек 2009 21:42, променено общо 1 път.
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
hitman0013 написа:g12+ за 14 лева игат от евро 07.Много са ми интересни тези които си мислят че в представителството на vw си заслужава да дадеш 3пъти повече пари за стока със същото качество.Ако става въпрос за някой аксесоар от купето на колата/топка за скоростен лост или нещо от рода/ да заслужава си, ама за други резервни части си е престъпление спрямо цената им
A пък на мен са ми инересни хора дето предпочитат оригинална топка за скоростния лост и менте шарнир, носач, тампон или антифриз.
После почват темите - "Нещо ми скърца" "Потече водна помпа" "Тия тампони изкарват 2-3 месеца"
"Както карах и нещо изтрещя"
На всеки са интересни различни неща.
Ужасяващата разлика от 8лева успях да преодолея защото за две години след смяната на антифриза не съм доливал никога!
Ако и ти преодолееш ужаса от официалните магазини и отидеш там, с учудване ще установиш че повечето части са с 20-30 % по-скъпи от марки с китайско-турски наименования, всичките уж "италЯнски". Какъв е смисъла да си купуваш тампон на носача менте за 16 -20 лева като оригинален е 25 ?!?!?!?
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Особено в БГ, човек може да си стори единствено добро, с купуване на по-скъпите оригинални части и консумативи! Не бях на това мнение преди време - вече съм!
С някои малки изключения, когато съм уверен, че ще направя повече добро на колата си като купя например по-скъпо и качествено масло или спирачна течност, от предлаганите от VW за модела такива - всичко останало гледам да е от VW вече.
С някои малки изключения, когато съм уверен, че ще направя повече добро на колата си като купя например по-скъпо и качествено масло или спирачна течност, от предлаганите от VW за модела такива - всичко останало гледам да е от VW вече.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Само да попитам, кое не му е истинското на антифриза Hepu, та е на една трета от цената в официалното представителство.
Там какъв антифриз предлагат?
Питам, защото моя и на трите коли е такъв. Вече е на по две години и лятото ще го сменям, та да знам какъв да купя.
Там какъв антифриз предлагат?
Питам, защото моя и на трите коли е такъв. Вече е на по две години и лятото ще го сменям, та да знам какъв да купя.
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
pedalchobaba написа:Само да попитам, кое не му е истинското на антифриза Hepu, та е на една трета от цената в официалното представителство.
ето какво сметнал колегата
. G12++ струва 28лв за 1.5 литър или по 18-19лв за литър. Говорим за концентрат.
Айде сега ми покажи как 12 * 3 = 18 ?
На мен не ми се гадае кое точно менте става или не става, при положение че оригиналните части са малко по-скъпи.
Има неща, които разбира се оригинални са много скъпи, като генерацията например.
Досвидя ми се, взех някакъв Уолкър, .. ами бръмчи ама наистина е 4 пъти по-евтин.
Но тампон с 5 лв по-скъп, филтър с 4 лева по-скъп.., изинявай ама е нелепо.
Така или иначе моя Г4 1.4 вече е при друг собственик, дал съм акъл да проверява първо цената в Порше Бг и ако му изнася да не търси другаде.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Веднага ти го смятам, щом се затрудняваш - за 30 кинта ще вземеш от абсолютно същия антифриз три разфасовки по литър и половина, защото няма да плащаш "оторизацията" на представителя. А иначе и двата магазина го зареждат от едно и също място.
Тя е дълга за разправяне. За друго питаше автора на темата.
Тя е дълга за разправяне. За друго питаше автора на темата.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
ти кой мислиш че произвежда антифриза за VW-vw ли?Иди в ауто+ примерно и пак няма да вземеш менте части и пак ще са на 2 пъти по-ниска цена.
Ти като си взел "оригинален" антифриз и си забравил,а аз с по-евтиния да не съм ЗАПОМНИЛ.Също и ти говоря за розов антифриз КОНЦЕНТРАТ 1.5литра, а в представителството не е 20лв а е 25лв
нищо не ми скърца,нищо не ми тече и не ми слагай 5 лева отгоре разлика щото един термостат в представителството е 60 лева, а аз взех за 15 и е също толкова качествен вече дълго време.
Ти като си взел "оригинален" антифриз и си забравил,а аз с по-евтиния да не съм ЗАПОМНИЛ.Също и ти говоря за розов антифриз КОНЦЕНТРАТ 1.5литра, а в представителството не е 20лв а е 25лв
нищо не ми скърца,нищо не ми тече и не ми слагай 5 лева отгоре разлика щото един термостат в представителството е 60 лева, а аз взех за 15 и е също толкова качествен вече дълго време.
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
hitman0013 написа:ти кой мислиш че произвежда антифриза за VW-vw ли?Иди в ауто+ примерно и пак няма да вземеш менте части и пак ще са на 2 пъти по-ниска цена.
Браво!
Последна промяна от mufin на Чет 03 дек 2009 0:15, променено общо 1 път.
- hitman0013
- Двигател:
поне не хвърлям всеки лев на вятъра европеецо
- Haralampi
hitman0013 написа:ти кой мислиш че произвежда антифриза за VW-vw ли?Иди в ауто+ примерно и пак няма да вземеш менте части и пак ще са на 2 пъти по-ниска цена.
Колега, ако употребяваше времето си, което влагаш в това да търсиш кой е производителя на нещо си и къде е с 1 лев и 16 стотинки по-евтино - за да изкарваш повече пари - щеше да си купуваш от VW без да ти пука, че били с 20% по-скъпи и без да е нужно да знаеш кой е производителя и пак ще ти остават повече пари, от колкото би спестил иначе!
Аз не смятам да специализирам в автомобилно сервизиране, а да си карам колата и да влагам енергията си в по-важни неща в живота!
А като се напариш 2-3 пъти от фалшиви боклуци - пак ще отидеш във VW и пак ще купиш истинските неща, ама ще си изял и солта и боя...
Ама често това е нужно за да открие човек истината....
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
hitman0013 написа:поне не хвърлям всеки лев на вятъра европеецо
Малей, не беше ли ти тоя дето си купува "оригинални аксесоари"
Нейсе и ментетата требе да се харчат
И научи се че и другите имат право на мнение.
В случая например аз (а и други) предпочитаме оригинални части.
Много ли те дразни тоя факт
- Haralampi
hitman0013 написа:поне не хвърлям всеки лев на вятъра европеецо
Икономията е майка на мизерията приятелю!
Един ден ще го разбереш, ама ти е рано още.
- hitman0013
- Двигател:
60-15=45 което си е приблизително равно на 20% повече ааааа смях смях.С един телефонен разговор и веднага ми казват каква марка ми трябва и колко струва.Досега грешка или фал не ми се е получавал.Оставям на вас с времето да разберете че оригинално нещо няма и гаранция за качество и здравина не съществува. Една стока не се купува заради опаковката или цената.По-скъпото не значи по-качествено в много случаи.
- hitman0013
- Двигател:
Haralampi написа:Икономията е майка на мизерията приятелю!
Един ден ще го разбереш, ама ти е рано още.
ами ти защо караш голф 4 ,а не голф 5 или 6....да не икономисваш нещо
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
А може ли все пак да имаме мнение,а?
Разрешаваш ли или задължително трябва да се съгласим с теб, защото за твоите 18 години си сменил мноооого термостати.
чети тук какво казва чичо ти Гугъл за спестовници като теб:
http://www.google.bg/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4ADBR_enBG336BG336&q=%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b5+%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%bc%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%82
Като ти прегрее един единствен път заради това че си взел термостат на цената на голяма пица, тогава се обади, ще те открехнем и за други такива чалъми.
Така 20-ина пъти и вече си голям! Лесна работа
Разрешаваш ли или задължително трябва да се съгласим с теб, защото за твоите 18 години си сменил мноооого термостати.
чети тук какво казва чичо ти Гугъл за спестовници като теб:
http://www.google.bg/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4ADBR_enBG336BG336&q=%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b5+%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%bc%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%82
Като ти прегрее един единствен път заради това че си взел термостат на цената на голяма пица, тогава се обади, ще те открехнем и за други такива чалъми.
Така 20-ина пъти и вече си голям! Лесна работа
Последна промяна от mufin на Чет 03 дек 2009 0:33, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”