Луфт във предна лява полуоска
Луфт във предна лява полуоска
Може ли някой да ми каже трябва ли да има луфт на полуоската във външното каре, т.е като хванеш полуоската и я теглиш към двигателя и съответно я буташ към гумата трябва ли да мърда около половин сантиметър. Питам защото преди седмица ми смениха двете външни карета и лявата полуоска има този луфт а дясната не, майстора каза че трябва да е така, но наистина ли трябва да е така?
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Луфт във предна лява полуоска
Не трябва да има луфт ако е поставено всичко както трябва.
Моите мърдат и двете. Че дори и повече от половин см. Някъде до вътрешните карета е движението, сякаш самото вътрешно каре се набива повече в полуоската...
Оказва се, че е нормален. Чувах някакво чукане отпред, немога да определя отляво или отдясно, оказа се луфт във хидравличната рейка. Ще трябва да се прави, няма начин.
- krassen777
- Автомобил: TUAREG 7L R5
- Двигател: BAC 2005
Колега,напълно нормално е да има луфт.Когато носача се движи нагоре и обратно на долу,нали се променя и разтоянието от главината до скоростната кутия,където всъщност е и полуоската с каретата.Точно този луфт компенсира тази разлика.Дано си ме разбрал правилно.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пак да кажа, че при външното каре не трябва да има луфт.
Вътрешното е така направено, че има един ход на полуоската, но това може да се забележи при разкачен шарнир или носач.
Вътрешното е така направено, че има един ход на полуоската, но това може да се забележи при разкачен шарнир или носач.
- dancho_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като става въпрос за полуоска, имам питане колеги ? От известно време като потеглям и само при ляв завой се чува едно притракване в предното ляво колело. Само при ляв завой- при десен или потегляне направо го няма необичайния шум. От какво може да е - каре, можи би? Шарнири и носачи са в ред-проверих ги в сервиз?
Пасат 5.5, 1.9 TDI - 131к.с
Пасат 5.5, 1.9 TDI - 131к.с

- niko_77
- Автомобил:
- Двигател:
При мен на десен завой, като давах газ ми се получаваше едно присвирване в дясното колело и се оказа външното каре. Маншона не беше скъсан, но е изпускал от малката скоба и така
. Минах само с рециклиране, вече 2г. няма проблеми. Иначе за полуоската и при мен има малко луфт.

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
°niksi° написа:Аз пак да кажа, че при външното каре не трябва да има луфт.

Има луфт ако при сглобяването се пропусне една пластмасова...ба ли го...втулка да го наречем.Тя е конусна.Както е полуоската първо се слага една метална шайба,пред нея е втулката и оттам нататък си се набива карето.Съответно ако някой грижливо забрави да сложи шайбата и/или втулката луфта е налице.

Според мен не пречи ама дефакто вместо да се движи вътрешното каре напред-назад (то обира ралзиката в дължината на разстоянието кутия - главина при движение на носача нагоре-надолу) ще се обира първо този луфт...което натоварва контрата в края на полуоската откъм външното каре и кара шлиците на полуоската винаги да се местят в каналите на карето.
Дефакто риск няма...няма как да се измъкне или да се строши нещо...ама 100% има малко по-голямо износване.
Мерси за инфото колеги, и аз мисля, че не е логично да има луфт точно там.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми казаха, че подобен луфт е нормален и се нарича "полезен луфт", не помня какво правел но е нормално при ускоряване да се чува почукване отпред? Наистина ли е така?