Поредният злощастен пациент

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Re: Поредният злощастен пациент

Мнениеот digo_pl » Чет 03 дек 2009 10:08

Свържи се с омбудсман Гиньо Ганев!!!
тел.: 810 69 55 и 980 95 10 или на адрес: priemna@ombudsman.bg

Сега доволен ли си!

Последна промяна от digo_pl на Чет 03 дек 2009 10:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 03 дек 2009 10:17

е ако го беше написал с по-малки букви, нямаше да може да се чете ли :screwy

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Чет 03 дек 2009 10:51

Не искам да засегна участващи в дискусия свестини лекари, обаче факта е медицината е доста засипна. Живея в България вече втора година обаче такива истории съм се наслушал че може дасесмима триллери. За съжеление имам примери и от близките ми хора. Преди една година един човек се оплаква от болка в крака, водят до лекари, найразлични... оставим факта че със огромен зор и доста ефикасни връзки го приемат, обаче никой нищо не може да каже, на края един от сумати лекари изписван някви лекарства за болки в ставите. Пациента старателно пие ама не минава а само се влошава положението, след половин година се разбира че запушана е вена, когато човек вече се движи с количката...на ден днешен той вече е приковак към леглото и само ако знаете на какво прилича карака му. На всичкото от горе човека си е отчаел и вече не иска да живее на този свят. Това не нищо друго освен грешка и повъхностно отношение от лекарите.
Има и друг случай пак от близкия ми човек който в рейона на 19 часа със скорост не повече от 90 км в не населено маясто блъска 2 кона разхождащи на пътя ,забравени през пяно заспалия пазач. Колата неприлича на нищо, шофьора благодаря на айрбеци оцелява обаче главата му е ударена и силно тече кръв. той в съзнание вика линейка която го кара в най близката болница, където пак с 300 зора го поглеждат и казват "вървисе измий на мивката" той настоява да го зашият, лекара обаче го пита от къде е той, след получения отговор "от Габрово" му казват нищо ти няма там ще те зашият и дават мокър парцал да се сложи на раната която не прикъснато тече. След идване на баща му и закарване до Габрово (катастрофата се случва не далече от Свищов) тука го шият и слава богу че всичко се завърщва добре.
Обаче това отношение никак не е гумано. Според мен човек който е дал клетва да помага на другите трябва да осознава че става по специален, трябва да осознава че хора наистина разчитат на тях. И да не си гледа в джоба а гледа да помогне.
Медицината и образование са енди от най-главните неща който трябва да са на ниво в държавата, в по голямата част на европа тези неща са така, тук за съжеление не... нямам думи да не ви се случва, да не ми сеслучваи да пази ни всички господ

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 03 дек 2009 11:00

Свържи се с омбудсман Гиньо Ганев!!!
Сега доволен ли си!

И като се свърже с Гиньо Ганев, той ще си го премести от левия крачол у десния.
Заеби тия работи - само телевизиите откликват щото хората им гледат предаванията - иначе и те няма да си мръднат пръста. Всяко нещо, за да работи добре му е нужен контрол. Закони имаме хубави, европейски и най-модерни, но никой нищо не спазва. Трябва да приемат закон за спазване на законите - а дотогава кирката му е майката( за съжаление) Обача докторчетата все реват, че нямат горките парици а карат коли по 30-40 хилки. С кирката в лизинга и другия път ще е по-любезен.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Чет 03 дек 2009 11:04

embi4a написа: Трябва да приемат закон за спазване на законите

:да:

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Чет 03 дек 2009 11:04

embi4a написа:Свържи се с омбудсман Гиньо Ганев!!!
Сега доволен ли си!

И като се свърже с Гиньо Ганев, той ще си го премести от левия крачол у десния.
Заеби тия работи - само телевизиите откликват щото хората им гледат предаванията - иначе и те няма да си мръднат пръста. Всяко нещо, за да работи добре му е нужен контрол. Закони имаме хубави, европейски и най-модерни, но никой нищо не спазва. Трябва да приемат закон за спазване на законите - а дотогава кирката му е майката( за съжаление) Обача докторчетата все реват, че нямат горките парици а карат коли по 30-40 хилки. С кирката в лизинга и другия път ще е по-любезен.

Съгласен съм с теб, относно медийте, но трябва и официално да се направят постъпления за да има ефективност при едно евентуално дело!!! Сега, айде, не говоря на изуст!

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 03 дек 2009 11:08

Това е щото сме търпелив народ...овце. Един път кирки в колата , втори път, трети ... и след това или ще си смени профисията и ще направи услуга на себе си и хората или ще запоне да се държи чевешки. Предлагам да се направи фонд "кирка" за хора в нужда.

Последна промяна от Stoi на Чет 03 дек 2009 11:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Чет 03 дек 2009 11:15

мой приятел по-миналата година завърши медицина в София и сега е анесстезиолог в Окръжна болница. Много интересни случки ми е разправял. Първо още от 1-ви курс в академията ги надъхват как те са каймака на обществото, най-вликите, живота на хората зависел от тях и заради това не трябвало по никакъв начин да допускат да работят за малко пари. Щом като държавата не им давала достатъчно, да са си ги искали сами :screwy ( от малки ги учат на корупция :beat_butt2 )
Второ - като ми разказва как работят и колко хора са умряли от немърливост не е истина. Даже преди няколко дена умряло едно 22 годишно момиче, щото имала някаква киста на матката, а лекарите вместо да я изрежат(както било правилно), я спукали(което се правело само на много възрастни жени и то ако кистата е супер малка), после станало възпаление и след 1 седмица момичето умряло :bishop
Тъй че правете си изводите за лекарите, 90% от тях са пълни некадърници, които само гледат да лапат пари :beat_butt2

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 03 дек 2009 11:28

Съжелявам за човека,но това е грозната истина.Има и свесни лекари,но те са рядкост.Особено в спешните кабинети изобщо не обръщат внимание след като с много зор успееш да ги събудиш.В случката с мой близък докторчето си промени държанието след като брат ми го хвана за гушата.Питам се трябва ли да всеки път дасе стряска и разбива така наречения "каймак на обществото" за да си върши работата.
И нека този каймак все пак да не забравя,че именно ние пациентите му плащаме ши.аните заплати.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 03 дек 2009 11:40

Stoi написа: Предлагам да се направи фонд "кирка" за хора в нужда.

:да:

Не всички лекари са такива, има и добри специалисти, които си обичат професията, но те сигурно се броят на пръстите на ръцете и скоро и те ще потънат в корупцията. Трябва някак да се събудят от летаргията, в която са изпаднали.

Последна промяна от embi4a на Чет 03 дек 2009 11:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 03 дек 2009 11:44

Сега идвам от болницата и след малко се връщам отново пред интензивното. Мога да изпиша ферман , как лекуващият ми пелтечи и се опитва да се измъкне от отговорност. Поглеждайки за малко в нета , се оказва, че той от самото начало е имал пълната симптоматкика за перитонит (балботиран корем, силни болки, повръщане, висока температура) и въпреки това не са го оперирали. Вече за съжаление има клиника и на неврологично възпаление. :banghead: . Както и да е , в момента нямам сили да пиша за това.
КОлеги искам да помоля за следното :
Нека някой запознат да каже към кого (институция, организация, съюз и т.н), да се обърна за да се направи проверка на направенето лечение и се установят причините довели до клиничното състояние на пациента в момента. Това трябва да има и правна тежест, тъй като, съм твърдо решен да търся отговорност за случилото се, независимо от крайният изход ( все пак се надявам да е максимално благоприятен) . Притеснявам се от това, после да не се окаже, че трябвало да направя едикакво си , и да уведомя еди кой си а аз не съм !
Благодаря Ви.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 03 дек 2009 11:49

Dobromirski написа:Сега идвам от болницата и след малко се връщам отново пред интензивното. Мога да изпиша ферман , как лекуващият ми пелтечи и се опитва да се измъкне от отговорност. Поглеждайки за малко в нета , се оказва, че той от самото начало е имал пълната симптоматкика за перитонит (балботиран корем, силни болки, повръщане, висока температура) и въпреки това не са го оперирали. Вече за съжаление има клиника и на неврологично възпаление. :banghead: . Както и да е , в момента нямам сили да пиша за това.
КОлеги искам да помоля за следното :
Нека някой запознат да каже към кого (институция, организация, съюз и т.н), да се обърна за да се направи проверка на направенето лечение и се установят причините довели до клиничното състояние на пациента в момента. Това трябва да има и правна тежест, тъй като, съм твърдо решен да търся отговорност за случилото се, независимо от крайният изход ( все пак се надявам да е максимално благоприятен) . Притеснявам се от това, после да не се окаже, че трябвало да направя едикакво си , и да уведомя еди кой си а аз не съм !
Благодаря Ви.

МВР, окръжна прокуратура. пиши жалби.
най - шибаното е, че няма как да ги осъдиш. за да осъдиш лекар, друг негов колега трябва да свидетелства като експерт, че извършените действия са били грешни. иди намери такъв лекар. все едно катаджия да свитетелства с/у свои колега. те всички се защитават и даже са прикрили документалните свидетелства за случая.
поне вдигни достатъчно скандали за да го изгонят тоя мърляч.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 03 дек 2009 11:54

Колега, напиши писмо жалба с приложени копия до:
1, НЗОК,
2, Български Лекарски Съюз
3, До омбудсмана
4, До телевизиите
5, До когото още се сетиш - Според мен няма престъпление, че да оведомяваш прокуратурата, че лекаря го мързи. А там за откраднати коли не си мърдат пръста...
Като на всяко от изпратените копия си поискай да ти дадат входящ номер, че са получили писмата и изчакай да получиш отговор. Все от някъде трябва да дойде отговор. Напиши че имаш и свидетели които могат да потвърдят твоята теза. Ако няма отговор това означава че институциите тотално не работят и си купи 2-3 кирки от близката железария. Искренно ти пожелавам близкият ти човек да се възстанови напълно и всичко да завърши с щастлив изход!!!
Ето телефони на НЗОК Национален телефон на НЗОК за консултации на граждани- 0800 14 800

Приемна на НЗОК за консултации на граждани: София 1407, кв. Лозенец, ул."Кричим" №1
Информационен център за права и задължения на гражданите - 9659 159
Пресцентър и връзки с обществеността - 9659152, 9659157, 9659254

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 03 дек 2009 12:26

ето и от мене,докато дойде линейката,бащами,лека му пръст си замина,преди това,от компетентни доктори,си отиде и дядоми,това го оставам без коментар

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 03 дек 2009 13:11

joker написа:Понякога истината е по-различна от тази която изглежда на пръв поглед....не лекарите,а системата ни е калпава...но сами си я докарахме.Най-точното разследване в случая може да направи само етичната комисия на сътветната районна колегия на БЛС..сезирайте я с жалба....
и не псувайте така лекарите...не сме толкова зли и некадърни...все пак понякога спасяваме човешки живот...за 25 години аз съм спасил поне стотина...а вие дето така ругаете колко сте спасили????
Жокере, уважавам те, но искам да те попитам:
С ръка на сърцето ми кажи - взимал ли си пари за услугите, които предоставяш и слагал ли си в джоба?
Можеш и да не ми отговаряш, ако това противоречи на твоята етика.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”