светловоди?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
светловоди?
Как мога да си направя светловоди за таблото щото мойте се счупиха?И мога ли насочена светлина да я разсея по някакъм начин. Става дума за диодче
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Re: светловоди?
CCCP_FAN написа:Как мога да си направя светловоди за таблото щото мойте се счупиха?И мога ли насочена светлина да я разсея по някакъм начин. Става дума за диодче
Кое по-точно се е счупило?
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
Ще опитам в понеделник да кача снимка.аз го направих много лесно със тънък неонов /син/ мъркуч.купих го от китайския магазин 1 метър за 10 лв.със захранване на 3 волта/преправих го за 12волта/ и го навих около 3-те кръга.Просто свети невероятно.Имам и зелен неонов мъркуч със захранването-1-во него направих а после донесоха син неон и го смених,а продават и червен.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
SMEL написа:Ще опитам в понеделник да кача снимка.аз го направих много лесно със тънък неонов /син/ мъркуч.купих го от китайския магазин 1 метър за 10 лв.със захранване на 3 волта/преправих го за 12волта/ и го навих около 3-те кръга.Просто свети невероятно.Имам и зелен неонов мъркуч със захранването-1-во него направих а после донесоха син неон и го смених,а продават и червен.
интересно

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Определящия параметър за светодиода е тока(стандартно 10-30 mА.), а той се намаля много лесно с последователно свързан във веригата резистор. (примерно ~ 800 oма)
Последна промяна от L&R на Пон 17 апр 2006 14:18, променено общо 1 път.
- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
Onufri написа:SMEL, кажи какво си направил за да подкараш 3 волтовия неонов маркуч на 12 волта. Аз имам 3 волтови светодиоди и искам да ги включа тук-там в пасатора. Засега сам намерил само една джаджа която смъква от 12 на 5 волта, ама на мен ми трябват 3 волта да му се невиди ....
10х предварително !!!!
при мене стана с резистори бързо и евтино от един магазин КОЛД ЛАИТ се казва в един безистен на Кирков там имам 1 000 000 диода и джаджи за тях един колега от форума ми го препоръча мисля, че и той е с пасат та от там видях и аз.
А иначе за тези маркучи съм навит да ми земеш и да ги пратиш или Прати ч ЛС да се разбереме.

Колеги, благодаря Ви за съветите. Ще се възползвам. Колкото до ста стабилизатора на 3 волта - ами не моем намери бре колеги !!!! Все попадам на разни стабилизатори от 12в на 5в, от 12в на 7в и т.н. Търсих и в магазините дето продават разни комплекти в насипно състояние, но и там не намрих нищо. Явно не търся както трябва 

-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
SMEL написа:Ще опитам в понеделник да кача снимка.аз го направих много лесно със тънък неонов /син/ мъркуч.купих го от китайския магазин 1 метър за 10 лв.със захранване на 3 волта/преправих го за 12волта/ и го навих около 3-те кръга.Просто свети невероятно.Имам и зелен неонов мъркуч със захранването-1-во него направих а после донесоха син неон и го смених,а продават и червен.
Къде е този китайски магазин???

- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
Китайскя магазин е във ВАРНА до ведомствената книжарница само че в друугия край на улицата до детелината или ДЗИ.Само че в момента се изтарикатиха и синия неон го продават само на 300 метра топчето около 43 стотинки му е метъра.неискат да режат/хитрецци/А снимки ще кача утре че кодака изгоря и не тръгва да снима.Може и таблото да се освети прекалено лесно-просто слагаш маркуча на мястото на светловода.А ЗЕЛЕН И ЧЕРВЕН неон продават на по метър 10.47 лв. маи без ддс.но аз там не го плащам/ддс-то/