Голям проблем с Глобул + Продължение 30.01.2010

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Re: Голям проблем с Глобул

Мнениеот Даскала™ » Вто 01 дек 2009 12:06

Минава някакъв менте съдия изпълнител :!:
Сникерса е гризнал дръвцето,ясно е :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 01 дек 2009 12:24

Еми той ако чете договорите както и пише , нищо чудно да не е допрочел нещо важно с малки букви mhihi

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Чет 03 дек 2009 20:56

В момента и аз имам някакъв подобен проблем. Имам карта на М-тел ( най-голямата грешка в живота ми ) и сега получих някакво писмо с около 50лв. неустойки. Телефона не е в мен и не го ползвам аз този номер, но човека на който е каза че в момента не е платил като закъснението е 1 седмица...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 03 дек 2009 20:58

Калоян Кирилов написа:В момента и аз имам някакъв подобен проблем. Имам карта на М-тел ( най-голямата грешка в живота ми ) и сега получих някакво писмо с около 50лв. неустойки. Телефона не е в мен и не го ползвам аз този номер, но човека на който е каза че в момента не е платил като закъснението е 1 седмица...

По-това което чета? Телефона на твое име ли се води? Ако е така, човека който ти ползва телефона, може да реши да не плаща и съответно теб ще гонят М-тел, те не питат кой го ползва, а на кой е името и дали се плаща.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 03 дек 2009 21:04

И аз го хапнах това дърво.За 11 дни 53лв само че при мен телефона е глобулски.Просто няма мърдане така са си направили договорите.

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Чет 03 дек 2009 21:14

Телефона е на мой-роднина... затова му имам доверие.

А ако сега си платя дължимата сума от 7 лева, неустойките отпадат нали така?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 03 дек 2009 21:18

Калоян Кирилов написа:Телефона е на мой-роднина... затова му имам доверие.

А ако сега си платя дължимата сума от 7 лева, неустойките отпадат нали така?

До колкото знам колега, и неустойките се плащат, те щом са ги вкарали в сметката бягане няма.. :screwy

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Чет 03 дек 2009 21:22

Ами в писмото пише
"Сумата на неустойката не е дължима в случай че в рамките на срока посочен по-долу, погасите задълженията си в брой или по банков път и подновите своя абонамент чрез посещение в офиса"

Това подновите своя абонамент какво трябва да значи? Да не да искат мошениците да подновявам за още 1 година. Че достатъчно се прекарах преди с тях, просто по стечение на обстоятелствата съм с тях. Ако искат да подновявам за още 1 година плащам си неустойките, казвам им какви са в лицето и повече няма да ги погледна. Не че като ми изтече договора ще ги погледна...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 03 дек 2009 21:25

Калоян Кирилов написа:Ами в писмото пише
"Сумата на неустойката не е дължима в случай че в рамките на срока посочен по-долу, погасите задълженията си в брой или по банков път и подновите своя абонамент чрез посещение в офиса"

Това подновите своя абонамент какво трябва да значи? Да не да искат мошениците да подновявам за още 1 година. Че достатъчно се прекарах преди с тях, просто по стечение на обстоятелствата съм с тях. Ако искат да подновявам за още 1 година плащам си неустойките, казвам им какви са в лицето и повече няма да ги погледна. Не че като ми изтече договора ще ги погледна ама...

Да колега, правилно си го разбрал, ако си платиш само таксата без неустойките си длъжен да преподпишеш договора с там колко години е. А ако си платиш и неустойките можеш да прекратиш договора с тях. За да не флоодим в темата мисля че ще е по-добре да се изкажат по разбиращи, или да питаш в офиса им, но те винаги правят тоя номер, и в двата случая те цакат с топла бира :dummy:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 03 дек 2009 22:17

Години наред докато имаше излишни пари (кредити) операторите зарибяваха народа с уж непотърсени задължения. Чуваха се какви ли не хвалби кой колко дължал и как "им казал" да си гледат работата. Да ама ония са предвидили, че като се понатрупат по-крупни дългове ще си струва да пуснат хора да ги събират. Аз затова "промоционални" "изгодни" неща и договири за по 1-2 години не приемам. Предпочитам да платя на момента цялото нещо, отколкото да си мисля колко изгодно съм минал с "намаление". Тръгне ли МТел да ме убеждава, че еди кой си план е по-изгоден за мен ми е ясно, че изгодата със сигурност е за тях. Обаче така увъртат рекламата и подробностите, че на пръв поглед наистина звучи изгодно.

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Пон 14 дек 2009 17:10

само не разбрах дали като нямам нищо на мое име има кво да ми земат,и длаи мога да напускам границата

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 14 дек 2009 20:40

snickers_ написа:само не разбрах дали като нямам нищо на мое име има кво да ми земат,и длаи мога да напускам границата

Границата сигурно можеш да напускаш. Ако нямаш нищо на твое име временно може и да нямаш проблеми все някога ще се наложи да придобиеш нещо, а лихвите през това време не чакат...

gogo1234
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo1234 » Вто 15 дек 2009 13:12

Значи по темата. Получавам нескопосано писмо от С.Г. Груп с текст горе долу следното - имате задължение/неизвестно какво/, звъннете на телефон еди кой си , за да научите какво е задължението, след кат оплатите пак звъннете, ако вв едноседмичен срок не платите следва съд и т.н. Звъня аз питам казват ми отсреща дължите на Глобул 32 лв. Добре имах договор от 2002 г. за 1 г. Картата е плащана до 2004 г. Тичам в офиса на глобул плащам 31 лева питам ще има ли проблем - не. Звъня на тази фирма Груп питат ме платил ли съм, аз - да поискаха номер на транзакция и казаха добре. След 2-3 дни ми звънят пак от тази фирма заплашително хмммм вие платихте ли ?, аз /учуден/ - ами да нали ви се обадих, отсреща - ама вие на каса ли платихте или по нашата сметка ?! Ми на касата на глобулл - казвам аз. И отсреща - МИ ТО НАС ОТ ГЛОБУЛ НЕ СА НИ УВЕДОМИЛИ и затвориха. Какво ли да очаквам ?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 15 дек 2009 16:12

gogo1234 написа:Какво ли да очаквам ?

Нищо не очаквай, едва ли ще ти се обадят повече.

Потребителски аватар
kole7o
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател: BKP

Мнениеот kole7o » Вто 26 яну 2010 11:34

Най-добре като имаш задължение е да си го плащаш.Независимо дали е към Глобул,Мтел или някоя друга институция.На моя комшия също му дадоха писмо и предпочете да си го плати в упоменатия срок от 7 дни.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”