Golf MK4 Теч в купето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bulweiller
Автомобил:
Двигател:

Re: Теч в купето Г4

Мнениеот bulweiller » Пет 04 дек 2009 10:34

И аз имам същия проблем. Било типично за 4-ките. Стана ли това със силикона. Че смятам да пробвам, ама трябва първо да изсуша много добре колата, че от два месеца не е спирало да вали.

bulweiller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bulweiller » Пон 28 дек 2009 12:56

Проблемът не е нито един от описаните горе. Ако в купето ви влиза вода, така както е показано на снимката горе, причината е недобре уплътнена ламарина под тапицерията на вратата. През уплътнението на стъклото влиза вода, стича се по вътрешността на вратата и изтича през една или две дупки на вратите отдолу. Когато ламарината под тапицерията на врата( тази на която са закрепени всички агрегати на вратата) не е добре уплътнена, водата подлива по ламарината отвътре на вратата и оттам по долната част на тапицерията прескача уплътненията и влиза в купето. Теча се усилва когато колата стои на място и колата е леко повдигната откъм врата от която тече. Една черта силикон по ламарината отдолу и двайсетина см нагоре веднага оправя проблема. Възможно е остатъчна вода да избива в продължение на някоя друга седмица след уплътняването. :да:

jorkata_dinev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorkata_dinev » Пон 30 ное 2015 9:35

Здравейте, виждам че темата е доста стара, но някой реши ли този проблем с теча в купето? След дъждовете онзи ден в краката до задна лява имаше един сантиметър вода! Разглобих цялата врата, като мислех че нещо се е запушило и влиза вода през уплътнението на стъклото, но не там беше напълно сухо. Разкачих всички пластмаски около уплътнението на вратата защото в долния край на самото уплътнение се виждаше че има влага, извадих го цялото, като си помислих че е скъсано или каналчетата са запушени,но не!! От влагата в колата ми мирише не мишкарник и стъклата се запотяват, направо нямам думи!

Vanzi66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanzi66 » Съб 20 фев 2016 18:29

И аз ще пробвам със силикон...колата ми е Бора и при мен се стича вода когато вали по тапицерията на гредичката до лявата/шофьорска/ врата като от към стъклото предното е сухо. Дали е възможно да е от уплътнението на купето...вратата се затваря перфектно. .когато се стича водата от горен ляв ъгъл между вратата и купето е сухо само по тапицерията на колонката тече. Та може ли да помогне силикона?

Vanzi66
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK4 Теч в купето

Мнениеот Vanzi66 » Сря 24 фев 2016 23:23

Кажете къде на мажа тоя силикон и какъв да купя

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”