поднасят ли се полотата ви?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
mirro_21
Автомобил:
Двигател:

поднасят ли се полотата ви?

Мнениеот mirro_21 » Пет 04 дек 2009 17:39

въпроса не е само за зимата,там е ясно(според начина на каране,зависи дали ще се поднесе),питам за сега.
навън е м/у 5-15 градуса,тоест не се е заледило още и като валне малко дъждец и не мога да я удържа.
поло 96 АЕЕ 1.6 75кс,13-ки 185/65 мисля че бяха,всезонни но граифера им е като на нова гума.239мм сп.диск.
имтересно ми е дали се случва и на други колеги или да търса проблема в гумите.
вчера еи така вална малко и на 2 завоя ми побеля косата,а нито съм влязал остро,нито с газ,абе нормално си взимане за завои,плавно.
на първия се завартях на 180 градуса,а на 2 завои отидох чак през 2 ленти от мен(добре,че нямаше никои на близо)
миналата зима си карах с тях и не беше зле,а сега нито скреж,нито сняг,нито лед има...еи това ми е чудно?

Потребителски аватар
googoо
Автомобил:
Двигател:

Re: поднасят ли се полотата ви?

Мнениеот googoо » Пет 04 дек 2009 17:43

Нямам проблеми аз. С 13-ки 155/70 - всичките всесезонни,а до скоро задните бяха някви гадни летни и изтъркани.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 04 дек 2009 17:53

Не е нормално, камо ли на 180 градуса.
Това с каква скорст става?
На паваж?

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Пет 04 дек 2009 18:00

не,не е на паваж,на асфалт си.скороста може да е била 30-35 мах.
чудя се дали да не отида на реглаж на предницата,че от както ми смяниха гумите,нещо ми се струва по-нестабилна и на сухо.като се има в предвид,че летните са ми много изтрити и тая есен ги изхвърлих,а лятото дори и при мокро не съм имал проблеми.

Последна промяна от mirro_21 на Пет 04 дек 2009 18:05, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пет 04 дек 2009 18:01

И за мен не е нормално това, досега само един път е поднасял единя Половер, ама беше на лед като стъкло... Иначе с калпави гуми на мокро при завой задницата се усеща нестабилна ама чак пък така :?

Borislav_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Borislav_81 » Пет 04 дек 2009 18:31

И аз имах подобрен проблем , но смених гумите ... Като взех Полото беще с италянски мишелинки ... и се парзалях на сухо като шейна ! Сега саъм с летни корморан и зимни Дебика и сам доволен ... миналата зима не е имало място където да не мина .... като изключим леда разбира се .... там се размазах ...

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Съб 05 дек 2009 17:12

Стари, износени или изгорели гуми, ако си карал с зимни лятото или с летни зимата... нормално. И аз сумати пъти съм се завъртал и поднасял, с висока и с ниска скорост. Хубаво гледай какво купуваш... DOT-а на гумите, да не са прекалено стари. Да не забравяме, че най-лошия момент е при тъкмо завалял дъжд, по зле е от сняг. Получавало се било неква възглавница дрн дрн. Но на току що заваляло е най-страшно и трябва да се внимава!!!
Поздрави на Всички!

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Съб 05 дек 2009 19:24

При мен с нелоши гуми даже сега съм с зимните 14"(на 1 заима и са меки много) като влезна в завой и малко по-бързо, чукна ли спирачката поднася тая задница и тва е няма спасение, все едно ръчната съм дръпнал и немога да разбера защо така имам чувството че задните ми спирачки ловят по-бързо от предните и се получава ефекта на дръпната ръчна за секунда.Поздрави.

Потребителски аватар
padre
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот padre » Съб 05 дек 2009 20:32

Колега каква марка са гумите,защото ако са някоя куче марка-ясно,а както каза колегата digo_pl може да са прегорели лятото.Аз лично залагам на гумите, друга основатекна причина не виждам,и все пак винаги съм гледал скептично на всесезонните гуми(лично мнение) :beer

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 06 дек 2009 9:43

всесезонни гуми няма , има гуми за умерен климат , където не пада много много сняг , затова се водят "всесезонни". И моите са такива, корейски нексен, за нищо не стават, особенно в първите минути на дъжда когато е леко "лигаво" на асфалта са пълен аут, все едно съм на лед. Иначе на сухо и на сняг са що годе добре, и не са много шумни. Но полото поднася сравнително лесно, и в мъгла когато пада мъглата и асфалта се овлажни пак има проблем с хлъзгането. А да не говорим че въртя гуми от 1000 до 2000 оборота на първа в началото на дъжда при потегляне....
Гумите са виновни, но и колата не е направена за изпълнения, карайте кротко....

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Нед 06 дек 2009 9:57

Аз карам вече 3 години полота и до сега не съм имал проблеми нито зима, нито лято. Не мога да си предсавя, че с 30-35 км се поднася и то на 180 градуса.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 06 дек 2009 10:12

kojuharov написа:Аз карам вече 3 години полота и до сега не съм имал проблеми нито зима, нито лято. Не мога да си предсавя, че с 30-35 км се поднася и то на 180 градуса.

Мойто на 180 само яко с ръчна отива ама и с малко по висока скорост. Иначе не е чак толкова осезаемо при мен , но чувствам нестабилност в определени условия описани по горе.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Нед 06 дек 2009 10:20

дербито ниога не се е поднасяло,щото винаги е било с чисто нови гуми.Но голфа на сух асфалт с по голяма скорост в завой направо се пързаля целия

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Нед 06 дек 2009 10:23

Аз съм влизал в аквапланинг и съм се завъртал наобратно, добре, че беше широко. А относно др вариант с реглажа - не мисля, ходил съм на калпав реглажаджия и предните ми две колела бяха на дясно и така карах 450 км и то с над 140 по магистралата, ами колата бягаше особено по завоите, но не се занесе. Аз от едно известно време насам залагам на по меки гуми (кумхо или ханкук), бярно по - бързо свършват, но стабилността се подобрява значително. Приниципно имам наблюдения и полото според мен е доста стабилен автомобил, особено, ако всичко е изправно.

Потребителски аватар
wierdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wierdo » Нед 06 дек 2009 10:32

Има няколко причини да се завъртиш и да ти пързаля полото.

Първо както казаха всички - лоши гуми.
Второ ако отпред спирачното усилие е много по-силно от задното и кантара не е настроен. Ефекта е същия ако отзад е много лека. Когато завиваш и спираш колата се накланя напред като отзад натиска на квадратен сантиметър намалява. Тогава става много лесно ако са ти малко по лоши задните гуми, те просто за един малък момент да блокират и да се получи ефекта на ръчна в завой. Това е съвсем реална ситуация, която много пренебрегват.
Трето имало е нещо разлято. Това ми се е случвало, като идваш в завоя не си личи, а колата тръгва цялата като на лед. (това пак в комбинация с лоши гуми)

Дано да съм бил полезен.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”