Мнения за марката MECARM (съединител голф 2)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнения за марката MECARM (съединител голф 2)

Мнениеот chefito » Чет 03 дек 2009 13:35

mupk0 написа:
neon написа:
mupk0 написа:Еми попринцип колата я купихме на 90 000км ,сега е на 141 000.Преди това колко е карана идея си нямам.Затова искам да ги сменя и двете части.А като период в години този пробег е навъртян от 98ма до днешна дата.

:063: Човече ти наистина ли ми написа че колата е на 90 000км?! :bowdown Или през 98-ма е била на 90 000 а сега е на 141 000км? :roll: Ако е на 141000 (демек ако наистина е била когато сте я купували на 90 000) притискателя трябва да е идеален. Повярвай ми - сменил съм сигурно 10 пъти съединител на Голф 2 и имам някакви наблюдения. Дори предпоследния път смених и на 2-те коли в един ден. Ако все пак си решил да сменяваш и притискател бих ти препоръчал да си купиш комплекта за ГТИ - мисля че беше на 230мм. Разликата в парите не би трябвало да е голяма, но пък ако ще и бус да теглиш пак няма да имаш проблеми със съединителя. Абсолютно взаимозаменяеми са и аз направих точно това когато сменявах на моята EZ-ка съединителя.

Това което говоря са реални километри.Мотора мърка...бащата го купи от наши познати в Германия(98ма година на 90 хиляди,почти 91).Първи собственици бяха и те го карали по 10 хил на година.Бащата средно минава по 2 макс 3 на година.От миналата година го карам аз ,като за това време навъртях към 25 хиляди и стана проблема.Еми освен ще видя и ще сменим само феродото.То освен феродото какво друго ще трябва да сменя,ако притискателя ми е здрав ?

Нищо...остава ти труда....50-90лв

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 03 дек 2009 13:40

Може да си купиш семеринга на вилката за съединителя - той е много малък и има навика да протича. Струва по спомени около 7лв. Дори и да не го смениш го вземи, за да не се окаже, че е за смяна а няма от къде да го купиш в момента и колата да седи разглобена докато търсиш.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 03 дек 2009 13:56

Попринцип смяната няма да ми коства нищо.Един много мой човек ми връща услуга в сервиз.И той ми каза за 2-3 джаджи дето са към 30лв и ако ги сменя и педала ще умекне и прочия.Защото сега е адски твърд и отделя естествено горе.Ами освен остана да го отворим и да преценим :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 03 дек 2009 14:37

Щом е адски твърд може и притискателен диск да ти е за смяна.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 04 дек 2009 13:38

mupk0 написа:Попринцип смяната няма да ми коства нищо.Един много мой човек ми връща услуга в сервиз.И той ми каза за 2-3 джаджи дето са към 30лв и ако ги сменя и педала ще умекне и прочия.Защото сега е адски твърд и отделя естествено горе.Ами освен остана да го отворим и да преценим :)

Дължи се на износването на феродото! Повярвай ми-така е! Са може след мен 100 човека да почнат да разправят как говоря глупости, но ако видиш принципа на притискателя и как действат пластините на "диафрагмата" ще резбереш какво говоря. Сменявай само феродовия диск и семеринга! :да: Евентуално може да метнеш и едно жило, за да не те изненада някъде и после да се прибираш без съединител.
П.П. Не говоря измислици- всичко съм пробвал или ми се е случвало.

Потребителски аватар
kingpin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingpin_83 » Пет 04 дек 2009 19:57

Особено за съединител едно голямо и твърдо НЕ СТАВА!!!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 04 дек 2009 20:01

аз пък знам че са боклук номер 1 на пазара mhihi
в сервиза много ги обичаха тия съединители,
а при положение че лук се монтира с гаранция не виждам далаверата да смениш 2 боклука за периода в който ще смениш 1 хубав...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”