ето пастите и машината с която полирах аз....средире са изтъркани и готови за боя..тези дни пове4е...

Как да си полираме джантите.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- koko_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как да си полираме джантите.
браво колега 

На тая машинка не са ли много малки оборотите
аз се мъчих еднмо време с такава да си пастирам колата и почти нищо не ставаше със нея

- doktora_gti
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
pro написа:На тая машинка не са ли много малки оборотитеаз се мъчих еднмо време с такава да си пастирам колата и почти нищо не ставаше със нея
Аз щях да го пиша ама ме изпревари......И как Полира колегата с тоя парцал не знам......няма киче няма обороти нищо...........Всеки си го прави както си го разбира и да не дава пари и кой каквото чул от тук оттам!Нищо лично към колегата има много такива..........Но накрая дали има Полиране или някаква пародия не знам......

Успех на всички.

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Не е джанта ама пак се брои предполагам
. Това е резултата от доста търкане(снимките са кофти, ама телефона може толкова).Оказа се че полирането на голяма и равна повърхност, като изключим факта че е удобно и достъпно, е много по трудно от джанта! Споделям как го постигнах като може на някой да му е от полза. Понеже е грапава отливка почнах от шкурка 60. С флекса не става понеже става като криво огледало, така че на ръка като ползвах държач за шкурка за да се получи идеално равна повърхност. Особеното при шкуренето е че редувам посоката със всеки следващ номер, примерно само по дължина с единия номер, при следвашия- само по ширина и т.н. Под определен ъгъл на светлината се виждат драскотините от предния(едрия номер) и с новия търкам докато се скрият от старите. Така не изпускам нито една драскотина
Така до водна 2000, после с водна 4000 на киче на флекса(с регулируеми оборти). След това пасти на 3М с абразив, дават ги за полиране на автобои, 2 номер с гъба (за 2 номер паста), после 3 номер със съответната гъба. Честно казано смятам че това с пастите може да се пропусне обаче. Водна 4000 е достатъчна и с шлифоването дотук.
За полиране двете кичета-малцово и още по-меко като от някакъв плат и две пасти,съответно едра и фина и много търкане на 5-6000 оборота. Кичетата по време на полирането ги почиствах на често, че иначе като се зацапат и почват да дерат Ползвах някаква запечатка за алуминий, като спрей,дано да е читава и да не позволява окисляване, засега държи на едни джанти...

За полиране двете кичета-малцово и още по-меко като от някакъв плат и две пасти,съответно едра и фина и много търкане на 5-6000 оборота. Кичетата по време на полирането ги почиствах на често, че иначе като се зацапат и почват да дерат Ползвах някаква запечатка за алуминий, като спрей,дано да е читава и да не позволява окисляване, засега държи на едни джанти...
- alpine
- wheels dealer
- Автомобил: L-Es
- Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
- Контакти:
Ей това се казва мераклия
Колата ще си е турбо нали 

- pe6kata
- VW експерт
alpine написа:Ей това се казва мераклия![]()
![]()
Колата ще си е турбо нали
твърдо

- alpine
- wheels dealer
- Контакти:
Ами след толкова много търкане как да ти мине през ума да му сложиш смукателния колектор отгоре 

- pe6kata
- VW експерт
alpine написа:Ами след толкова много търкане как да ти мине през ума да му сложиш смукателния колектор отгоре
Няма да е отгоре, а отпред и доста компактен, ама не искам да говоря докато не я завърша

- alpine
- wheels dealer
- Контакти:
Да виждал съм доста вр6-си турбо на които капаците си остават да се виждат целите . УСпех !
-
- Автомобил:
- Двигател:
за темата по полирането на джантите....днес минах още по два пъти всяка една джанта... и ефекта за у4удване на колеги (разбирачи) е доста да не кажа перфектен....получи се почти огледален ефект....
за машината ще кажа само 4е е на 2000-2500- и 3000 оборота... кичетата са 3 бр. и става супер..
днес ще закарам средите на боядисване....после ще взема фото от брат ми..и ще щтракна снимки по детаилни..та да покажа на разни господа..4е и ние Не професионалистите можем да си полираме джантите...
все пак форума е да покажем как..да си помогнем..да си дадем съвет-а не да казване неможете,няма да се справите и тн.....аз благодаря на всички дробожелатели..като коко гт и прочие...скоро още снимки...
поздрави на всички.......

за машината ще кажа само 4е е на 2000-2500- и 3000 оборота... кичетата са 3 бр. и става супер..
днес ще закарам средите на боядисване....после ще взема фото от брат ми..и ще щтракна снимки по детаилни..та да покажа на разни господа..4е и ние Не професионалистите можем да си полираме джантите...
все пак форума е да покажем как..да си помогнем..да си дадем съвет-а не да казване неможете,няма да се справите и тн.....аз благодаря на всички дробожелатели..като коко гт и прочие...скоро още снимки...
поздрави на всички.......

- koko_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имах един учител който каваше така : МНОГОКРАТНОТО ПОВТОРЕНИЕ, ВОДИ ДО ДОБРО ИЗПЪЛНЕНИЕ.
така че едно нещо ако не стане от първия път, трябва да не се отказва човек и да продължи с опитите , само тогава труда ще му се възнагради и успех
така че едно нещо ако не стане от първия път, трябва да не се отказва човек и да продължи с опитите , само тогава труда ще му се възнагради и успех

- alpine
- wheels dealer
- Контакти:
red_fire написа:та да покажа на разни господа
Ти да не мислиш че на "разните господа" първите джанти са им били нещо ужасно впечетляващо

Справил си се супер , бягай да боядисваш средите и ги мятай на колата

-
- Автомобил:
- Двигател:
утре е деня за зглабяне на джентаро....
и ще има снимки....

и ще има снимки....
- doktora_gti
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
alpine написа:red_fire написа:та да покажа на разни господа
Ти да не мислиш че на "разните господа" първите джанти са им били нещо ужасно впечетляващо![]()
Справил си се супер , бягай да боядисваш средите и ги мятай на колата
Кои ли са тея...........................