Смяна на осветлението на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
hamlet
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на осветлението на таблото

Мнениеот hamlet » Чет 03 дек 2009 22:57

zdravko_jett написа:преди поже4е от 6месеца си напражих таблото с бели диоди обаче ми свети акто одрязано до средата свети по силно и надоло по слабо,диодите ги поставях както е показана на германския саит. накакви предложения д аимате колеги аккво д анаправя.мисля че накъде имах смимка ако не съм е изтрил ще е кача д апокажа как свети

Както ти е километража и ти си му сложил светлодиоди от горе,сложи и от долната страна.,но трябва да направиш дупчици за светлодиодите на еднакво разстояние както са ти отгоре,и ще се оправи светлината.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 04 дек 2009 21:18

денс паравихме таблото на един приятел червено, ето и амлко снимков материял ,извинявам се за лошото качество на снимките ама толкова снима тела. таблото свети напълно еднакво на всякъде ,то не е правено с диоди а с чрвена пластмаса понеже купихме един 3ти стоп с 28червени диода и изрязахме червената пластмаса на стопа за таблото и стана супер(стопа сртуваше 5лв) има 28 диода червени.и ми се струва че при червеното цифричките и рисунките на панела на парното се открояват и забелязват мнгоо по добре от колкото при моето а моето е със сини диоди там е по като размазано
Прикачени файлове
Copy 1 of Изобр020.jpg
Изобр031.jpg
Copy 1 of Изобр019.jpg
Изобр027.jpg
Copy 1 of Изобр012.jpg

Последна промяна от zdravko_jett на Пет 04 дек 2009 21:25, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Пет 04 дек 2009 21:21

супер е станало
:beer

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Съб 05 дек 2009 10:18

hamlet написа:
zdravko_jett написа:преди поже4е от 6месеца си напражих таблото с бели диоди обаче ми свети акто одрязано до средата свети по силно и надоло по слабо,диодите ги поставях както е показана на германския саит. накакви предложения д аимате колеги аккво д анаправя.мисля че накъде имах смимка ако не съм е изтрил ще е кача д апокажа как свети

Както ти е километража и ти си му сложил светлодиоди от горе,сложи и от долната страна.,но трябва да направиш дупчици за светлодиодите на еднакво разстояние както са ти отгоре,и ще се оправи светлината.

изрязана светлина се получава защото процепа е много тънък и пуска светлина само до половината.... аз на моето табло разширих процепа и сега не е така рязко очертано... също сложих светодиодите на 2 реда за повече разсейване.... сега съм намислил да облепя отвътре бялата пластмаса с самозалепващо алуминиево фолио.... върховете на светодиодите също съм изпилил :-)

Потребителски аватар
hamlet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hamlet » Съб 05 дек 2009 13:03

zdravko_jett написа:таблото свети напълно еднакво на всякъде ,то не е правено с диоди а с чрвена пластмаса понеже купихме един 3ти стоп с 28червени диода и изрязахме червената пластмаса на стопа за таблото и стана супер(стопа сртуваше 5лв) има 28 диода червени.и ми се струва че при червеното цифричките и рисунките на панела на парното се открояват и забелязват мнгоо по добре от колкото при моето а моето е със сини диоди там е по като размазано

Мойто също свети в червено и свети по същия начин като на снимката(говоря за парното),без да съм му слагал червена пласмаса.Просто сложих широкоъгълен-светодиод,който разпръсква светлината на по-голям ъгъл.

Последна промяна от hamlet на Съб 05 дек 2009 16:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hamlet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hamlet » Съб 05 дек 2009 13:11

ivanbl написа:изрязана светлина се получава защото процепа е много тънък и пуска светлина само до половината.... аз на моето табло разширих процепа и сега не е така рязко очертано... също сложих светодиодите на 2 реда за повече разсейване.... сега съм намислил да облепя отвътре бялата пластмаса с самозалепващо алуминиево фолио.... върховете на светодиодите също съм изпилил

Колегата е прав за процепа.Но вместо да пилиш светодиодите, по-добре си вземи широкоъгълни-светодиоди.По-добре ще стане.

Последна промяна от hamlet на Съб 05 дек 2009 16:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 05 дек 2009 13:53

светлодиодите

Колеги, пише се 'свеТОдиоди'

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Съб 05 дек 2009 18:13

айде и от мен
Прикачени файлове
DSC01095.JPG
DSC01096.JPG
DSC01097.JPG
DSC01098.JPG
DSC01099.JPG

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 05 дек 2009 19:04

Ефекта е добър :applause: ,обаче виждам много "Голи" проводници!Да не ти направи проблем ,Колега?

Потребителски аватар
passat_rs

Мнениеот passat_rs » Съб 05 дек 2009 19:27

ей го решението топло силиконче :mrgreen:

Последна промяна от passat_rs на Съб 05 дек 2009 19:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 05 дек 2009 19:28

Не знам интериорното осветление каква защита има, но като даде на късо изгасва веднага. Спираш пускаш и пак работи :wink:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 05 дек 2009 19:33

това за защитата и аз съм го забелязал. А за колегата с топлия силикон, тръкни с шкурка светодиодите отпред :wink:

Потребителски аватар
passat_rs

Мнениеот passat_rs » Съб 05 дек 2009 20:13

Колеги дайте ми съвет какво да направя на тая запалка че да не свети зелено пробвах с сини диодчета не става пробвах и с червени получи се един гаден цвят какво да направя че да свети синйо благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 06 дек 2009 2:50

точно, със сини диоди става, лепиш ги с топъл силикон за пластмасата

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 06 дек 2009 10:26

колеги значи сменял съм циферблатите с бели циферблати а тези белите като има от задна страна освтление цифрите светят в син цвят обаче нз акк да направя така че д аима осветление от отзад понеже на самия циферблат си има бленда става въпрос за таблото на 2ка струва ми се че отзад няма място къде да сложа диоди или лампички,няква идея ако има някой да сподели.

Върни се в “Направи си сам!”