Масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло

Мнениеот chefito » Съб 05 дек 2009 13:19

Смесвал съм масла от различни производители, но с еднакви вискозитети и не е имало проблем...може и късмет да съм имал, но за всеки случай поглеждам след няколко часа каква е кашата... :applause:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло

Мнениеот tisho_psg » Пон 25 яну 2010 22:06

Колеги,искам да питам нещо и за да не отварям нова тема ще питам в тази (тук май са чувствителни при отваряне на нова тема за маслата :D ).Разбира се,ще уточня,че конкретно писано по това което ме интересува не намерих,ако е писано ще съм благодарен да ми покажете линк :Mr Green Fun .
Значи колата ми е голф 3,ГТИ 2Е мотор от 1993г. и по километраж е на 208000км (дали са толкова само двама-трима може би знаят и аз не съм от тях).Въпроса ми е: проблем ли ще е ако при смяна на маслото сипа пълна синтетика? Харесах си един Castrol EDGE Formula 10W-60 които е пълна синтетика.Тук съм чел,че на такива стари кошници като моята не е подходящо да се сипва толкова хубаво масло и по принцип пълна синтетика,че е тънко и ще го гори.Аз сега карам с валволин 10w40 полусинтетика и съм много доволен,за 7000 км не го и пипнало хич (това ме навежда на мисълта,че някога са сменявани гумените уплътнения на повдигатчите,но само си предполагам де...).И понеже си обичам колицата и искам да я поглезя с много хубаво масло моля за съвети може ли да сгреша с това масло? Моля хора който ще пишат,че не си заслужава да се дават много пари за скъпо масло за такъв стар мотор да се въздържат,както и такива които ще ми препоръчат други марки масла.Питам по принцип стар мотор съвместим ли е с пълна синтетика.Ще съм благодарен за всяко мнение. :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”