Странен шум при подаване на гас?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
alex26
Автомобил:
Двигател:

Странен шум при подаване на гас?

Мнениеот alex26 » Пет 04 дек 2009 16:12

Здравеите колеги! Колата ми е голф 2 1.6 89г ,от няколко дни забелязах, 4е когато сам на скорост няма значение на коя като отпусна гаста и я подам отново се чува едно странно прискарцване?Иначе си варви идеално просто това скарцане се усилва постоянно в началото едва се чуваше а сега вече става все по силно , та вапросат ми е от какво може да е дори и на задна предавка го прави!?Предполагам ,че може да е саединител защото педала на саединителя ми отделя доста високо, по4ти е на раба ходих на маистор каза ми , 4е е натегнат до краи след това смяна! Даите някакав савет, благодаря предварително :обичам ви :bowdown :bowdown :bowdown

rageforyou
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Варна - к.к Чайка , местност Ален Мак , град Плевен

Re: Странен шум при подаване на гас?

Мнениеот rageforyou » Пет 04 дек 2009 17:34

А когато е мокро колега дава ли ти го така , и дали се появява когато преминаваш на предавки или е по време на цялото движение ?

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Съб 05 дек 2009 19:52

rageforyou написа:А когато е мокро колега дава ли ти го така , и дали се появява когато преминаваш на предавки или е по време на цялото движение ?

Ами колега при потегляне няма зна4ение напред или назад, примерно трагвам на парва прави го след това давам втора като пусна саединителя пак го прави и като сам ве4е на втора отпускам гаста подавам отново и пак се 4ува няма зна4ение на коя скорост сам!?Става все по силно и по дразнещто моля даите савети от какво може да е ,че ме дразни много!

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Съб 05 дек 2009 20:07

Провери си ремъците. Най-вероятно някой се е разхлабил и приплъзва при по-рязка промяна в оборотите. Поздрави! :beer

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Съб 05 дек 2009 20:17

the_tupan написа:Провери си ремъците. Най-вероятно някой се е разхлабил и приплъзва при по-рязка промяна в оборотите. Поздрави! :beer

Благодаря колега утре ще ги проверя дано да е от тях!Но според теб не е саединител тои не прави така нали тоест при отпускане и подаване на гаста след като си вече на скорост и не го натискаш тои не играе роля нали?

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Съб 05 дек 2009 20:26

Е как да не играе - зацепил е. Ако превърта при рязко натискане превърта. Ама не издава звуци и ще го усетиш гаранция!

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Съб 05 дек 2009 20:35

alex_zazy написа:Е как да не играе - зацепил е. Ако превърта при рязко натискане превърта. Ама не издава звуци и ще го усетиш гаранция!

:да: mhihi

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Съб 05 дек 2009 20:41

the_tupan написа:
alex_zazy написа:Е как да не играе - зацепил е. Ако превърта при рязко натискане превърта. Ама не издава звуци и ще го усетиш гаранция!

:да: mhihi

Благодаря много колеги!!! :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Мнениеот kakyra » Нед 09 май 2010 20:47

Егати, стара тема, точно по моя проблем и няма написано решение. Ти хубаво си благодари на колегите, ама не бъди егойст, дай малко и на нас :lol: Какво е решението, дори да не го пише този колега нека някой друг да каже. Аз сега за първи път го усещам, при потегляне някакъв странен шум, като леко пукане ли не знам точно, не мога да го определя, като се заслушах идва от задната страна на климатроника и СД-то. Не ми се вярва да е от климат. или СД-то, ами не знам от какво е. Ако е нещо страшно да знам какво да правя. Не е силен шума, чувам го на 1-ва и чат пат докато карам.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 09 май 2010 22:00

При мен беше спукано ухо на магарето (било е кърпено, но изгнило) и изпуснали гайки на тампоните на носачите. Започна да се чува леко, после с времето все повече. Спуканото ухо пролича след почистване на мръсотията, защото е бензин (без кора). Може да е страшно в напреднал стадии! Магарето е добре да се смени, ако е това.

Потребителски аватар
kakyra

Мнениеот kakyra » Нед 09 май 2010 23:42

Какъв беше звука който правише магарето?

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 09 май 2010 23:47

пук, като от счупена съчка, но по-приглушено. Ако е напреднало, може и с просто око да се вижда как гумата откъм пукането се мести напред-назад спрямо калника. Най-добре проверка на канал или подемник.

Последна промяна от Zlobomir на Нед 09 май 2010 23:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kakyra

Мнениеот kakyra » Нед 09 май 2010 23:47

Ебах го магарето, подобне и при мен. Колко пари ти излезна цялата операция?

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 09 май 2010 23:51

Не бързай, първо да се окаже че е то. Може и само гайки да са. Магаре 70 лв, 180 лв труд, и за още 10 лв дясната лапа, че бях намерил дизелово магаре. Но лапата пасва към мотора. Ти си съобрази за при теб.

Потребителски аватар
kakyra

Мнениеот kakyra » Нед 09 май 2010 23:54

Оф аз почнах да се съобразявам много с тоя голф и при най- малкото оправям. Януари бях в сервиз, за преглед и ми казаха, че по ходова част, носачи и тн са изрядни, само някви тампони на дясно колело за около 10лв. трябвало да сменя. Ама този шум адски много ме съмнява да е от тампон, какъвто ще да е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”