Съвет за избор между "братовчеди"

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
rumenpk
Автомобил:
Двигател:

Съвет за избор между "братовчеди"

Мнениеот rumenpk » Съб 05 дек 2009 20:41

Колеги извинявам се за темата но се двоумя между покупка на два автомобила от "братовчедите".
Става въпрос за Шкода Октавия 1.9TD-110кс 2002г закупувана от Еуратек управлявана от един водач и собственик в България и съответно сервизирана тук и Сеат Толедо 1.9TDI-110кс нов внос от Австрия.
Шкодата е на 210000к,а Сеата показва 134000км :wink: .Реалността на км само колите си я знаят,та въпроса е кое за предпочитане,бях се спрял н Голф4,но около тзи години е доста по съп а наблюдението ми е,че няма голяма разлика между двгателите а трите модела/наква рзлика/,но не съ специалист затова пиша тук,надявам се на правилното място,ако съм объркал нещо моля модераторите да ме извинят. :oops:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Съвет за избор между "братовчеди"

Мнениеот Теодор » Съб 05 дек 2009 20:55

На Шкодата недостатъка и е че е карана в БГ по нашите хубави пътища :Mr Green Fun А на Сеата 100% км не са реални поне 100х са отгоре. Така че вариантите са да вкараш колата в сервиз за обстойна диагностика и да вземеш тази в по-добро състояние :idea: :wink:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 05 дек 2009 22:12

един глас за шкодата (пристрастен съм, ама ще опитам да се обоснова) - по-солидно окачване, по-добра антикорозионна защита и доказуема история. в австрия не си поплюват с "осоляването" на пътищата, така че гледай добре и отдолу. :wink:

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Нед 06 дек 2009 3:03

Определено бих заложил на Шкодата.Карах такава октавия но преди фейслифта.
Толедото е доста по дървено отвътре(имаме такова 2004-та),по скъпа е подръжката,а и частите са на някакви невероятни цени.
Шкодата от своя страна е доста по добър избор защото е и по невздрачна,дори съм на мнение,че комфорта е на по голямо ниво отколкото на сеата нищо,че са на една база.Пожелавам ти Успех

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 06 дек 2009 8:01

Аз също бих погледнал Шкодата първо, още повече че е сервизирана в Еуратек. Преди да си купя кола гледах една 110 коня сервизирана при тях. Технически нямаше проблеми ама имаше множество външни забележки от маневри и др. Трябваше да хвърля хилядарка да я поправя сигурно. Салона беше съсипан,собственика имаше две деца които го бяха изтърбушили. Колата беше с богато оборудване. Задължително дай някой лев за диагностика в някой сервиз преди да купиш.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 06 дек 2009 10:22

Шкодата-била е тук винаги и се знае какво е преживяла... :deal

Bobbi
Автомобил: VW Golf
Двигател: ABF 1996
Контакти:

Мнениеот Bobbi » Нед 06 дек 2009 10:52

Твърдо за Шкода- та от мен! Кола със сервизна история в БГ и ясен произход!

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Нед 06 дек 2009 17:36

и аз съм за шкодата.След като е сервизирана в оторизиран сервиз трябва да има и сервизна книжка,а можеш да я откараш в същия сервиз на преглед за да видиш състоянието,там поне ще познават колата.Аз досега кола нов внос съм нямал и всичкита които съм имал са карани тук поне 1г и съм много по доволен като състояние,мои приятели със нов внос доста пари се пооръсиха докато ги вкарат в кондиция.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Нед 06 дек 2009 18:59

Няма нищо по-ценно при закупуването на кола втора употреба тя да има ясна сервизна история!
Няма значение дали е купувана тук или е нов внос.
При конкретните обстоятелства ако за Сеата не могат да докажат пробег, чрез проверка във фирмен сервиз (сервизна книжка се фалшифицира лесно), то дори няма какво да ходиш да я глездаш тази кола.
Така че Шкодата!

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 07 дек 2009 4:00

Колите са еднакви като мотори, скорости, окачване и т.н. Взимай по-запазената.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 07 дек 2009 9:33

Ако е освежената версия на Октавия 1 взимаш нея. Ако е от най-старите взимаш Толедото :)

drob4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drob4o » Пон 07 дек 2009 17:34

Един глас за шкодата има по-добра обработка на ламарината от сеата-а, освен това автомобилите внесени от Австрия след време им избива ръжда, дори и на фолксвагени съм го виждал, вие си направете сметка с какво пръскат по улиците зимъска там, освен това ясната сервизна история винаги е плюс при покупка. Но не пропускай сервизът преди смата покупка. :012:

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Пон 07 дек 2009 19:48

Един глас за Сеата.
Мисля да си купувам Шкода Октавия в момента. Това което знам е че са много надеждни и безотказни коли. Първите им проблеми започват с електрониката след 200 хил.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Пон 07 дек 2009 20:07

за Шкода-та добре де,всички гледате сервизни книжки,корозия, екстри и така нататък.Някой по запознат да каже как е от към окачване ,маневреност,комфорт,какви са и плюсовете и минусите.

п.п.днес имах възможността да покарам Шкода Суперб(последната версия 08-09г.)- много висока изработка на всичко което притежава този автомобил,комфорт,класа.Окачване стегнато,мека возия.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 07 дек 2009 21:06

vw_derby написа:за Шкода-та добре де,всички гледате сервизни книжки,корозия, екстри и така нататък.Някой по запознат да каже как е от към окачване ,маневреност,комфорт,какви са и плюсовете и минусите.

п.п.днес имах възможността да покарам Шкода Суперб(последната версия 08-09г.)- много висока изработка на всичко което притежава този автомобил,комфорт,класа.Окачване стегнато,мека возия.

карам октавия 1,9 дизел комби вече година и половина, минал съм 38 хил. км. окачването е здраво, маневреността е добра, колата се държи много добре на пътя и при по-висока скорост, комфорта можеше и да е по-добър. недостатък е шумът при по-високи обороти и при празен ход на студен двигател. скърца доста - при мен от механизмите за заключване на задните облегалки и от уплътненията на задните врати, много е ниска отпред (но това е решим проблем - има оригинални втулки за повдигане). динамиката е прилична за това купе, разходът на гориво също (средно 6,8 за целия пробег, като не съм от най-кротките водачи). багажникът е огромен (за сметка на задните места обаче), дефектира водна помпа на 3-4 хиляди км., други дертове не съм имал. дано съм бил полезен.

п.п. сюпърба (независимо коя версия) е съвсем друг клас автомобил и не мисля, че е удачно да се сравнява със сеата и октавията.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”