Бензин в маслото- проблем !!!!
- didko_902
- Автомобил:
- Двигател:
Бензин в маслото- проблем !!!!
Здравейте колеги! Моля помогнете. Значи имам vw polo единица 88 година. Двигателя му е 1.3 карбуратор. Същия е като на голф 2-ка. Проблема е следния- влиза бензин в маслото и го разрежда. Сега харчи някъде към 12 на сто а и прецаква маслото,филтри.... Дайте предложения от къде може да го вкарва тоя бензин и ако знаете кажете възможната причина .Благодаря предварително! Аз мисля ,че е от бензиновата помпа,ама поне на пръв поглед си изглежда добре. Вътре мембраната и е здрава.ПОМАГАЙТЕ !!!!

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензин в маслото- проблем !!!!
Аз мисля че е бензиновата помпа. При карбураторните двигатели често се случва ускорителната помпа да сдаде багажа. Смени мембраните с нови - няма да са по-скъпи от 10 лева. Ако имаш и газово и колата не е помирисвала отдавна бензин мембраните се втвърдяват и губят еластичност.
- Angel Stavrev
- Автомобил: VW Polo 86c 2f
- Двигател: AAU 1994
embi4a написа:Аз мисля че е бензиновата помпа. При карбураторните двигатели често се случва ускорителната помпа да сдаде багажа. Смени мембраните с нови - няма да са по-скъпи от 10 лева. Ако имаш и газово и колата не е помирисвала отдавна бензин мембраните се втвърдяват и губят еластичност.
Да.. НО НЕ КАРАИ КОЛАТА ТАКА ЧЕ ПОСЛЕ ЩЕ ПЛАЧЕШ СМЕНИ МАСЛОТО ФИЛТРИТЕ ПО ВЪЗМОЖНОСТ ПРОЧИСТИ МАГИСТРАЛАТА..ЧЕ СТАВА ГАФ КАТО Я КАРАШ ТАКА... И ОСНОВЕН...
- didko_902
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги,сега ще търся да купя мембранка за бензиновата помпа. Явно е от там е проблема. Тя така е направена,че като се прецака мембраната (платното) директно вкарва бензин в блока.....

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Ако не си сменил вече маслото направи го да не блокираш двигателя, освем гарнитурката има и друга възможност , ако караш с мн рядко масло (10в30 примерно) и караш на близки разтояния през кото двигателя няма възможност да загрее и работи на "смукач" става така наречената промивка, колата не може да изгори горивото и то се просмуква между сегментите и отива в картера. Имал съм такъв случей
При нас проблема се реши с масло лики моли с добавка ( самото масло е черно като че го точиш на 10к от нафтова кола
) и оставяне на колата поне 4-5 мин да загрее леко на място.
) и оставяне на колата поне 4-5 мин да загрее леко на място.- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
Колега ,имах такъв случай преди две години на поло 2 HZ(karburator),и на мен ми влизаше бензин в маслото.Платното изглеждаше здраво ,но не беше.Трябва да смениш цялата безинова помпа, платна само не продават.Аз бях намерил за 25 лева словенска някаква.И задължително смяна на масло и филтър.Аз съм карал близо 300 км с бензина в маслото преди да се усетя.Последствия за колата нямаше,след това съм минал около 20000км ,като я продадох преди месец и нещо ,новия собственик я кара на елкон за проверка на компресията -показа 11 бара на цилиндрите. 
- didko_902
- Автомобил:
- Двигател:
ZEDYCUS написа:Колега ,имах такъв случай преди две години на поло 2 HZ(karburator),и на мен ми влизаше бензин в маслото.Платното изглеждаше здраво ,но не беше.Трябва да смениш цялата безинова помпа, платна само не продават.Аз бях намерил за 25 лева словенска някаква.И задължително смяна на масло и филтър.Аз съм карал близо 300 км с бензина в маслото преди да се усетя.Последствия за колата нямаше,след това съм минал около 20000км ,като я продадох преди месец и нещо ,новия собственик я кара на елкон за проверка на компресията -показа 11 бара на цилиндрите.
Ехеее, полото си е добра машина.Наистина и съм много доволен,нищо,че е на много годинки полото ми,досега да чукна на дърво съм имал по двигателя проблем само със стартера 3 пъти и сега този проблем. Аз вече някъде към 180-200 километра съм изминал така,ама сега съм го оставил малко намира. Разбрах,че не се продава само платно ,затова си поръчах бензинова помпа,ама чак понеделник ще ми я доставят-27 лева чисто нова.Може и да имаи по-евтино някъде,ама това ми изпадна и директно поръчах. Надявам се да е от това проблема. Тия дена като я сменя ще пиша да ви кажа за резултата.
- didko_902
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е решен ! ! ! ! ! БЛАГОДАРЯ

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”