Свещи за Голф 4 1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Свещи за Голф 4 1.6

Мнениеот GREEN_lADY » Нед 06 дек 2009 16:16

Кои свещи са най-хубави,които да дигат и мощността?Чакам препоръки и цени :deal

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Re: Свещи за Голф 4 1.6

Мнениеот dokros » Нед 06 дек 2009 16:17

по книжка трябва да са БОШ

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Нед 06 дек 2009 16:21

не става въпрос за оригиналните,а нови с подобряване на мощността и работата на двигателя.

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Нед 06 дек 2009 16:23

май плачеш за чип тунинг...

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 06 дек 2009 16:25

GREEN_lADY написа:Кои свещи са най-хубави,които да дигат и мощността?Чакам препоръки и цени :deal

Много шефски бе мъжки!? Що за тон? :beat_butt2 А дали пробва с търсачката или и това "чакаш" от някой друг?
Има изписано доста по въпроса на доста места!
А ако искаш допълнителна информация - най-малкото можеш да напишеш кой 1.6 двигател визираш! Има 3 за твоя информация. За всеки свещите са различни.

Отделно (освен че вдигам се пише с в), няма свещи, които да вдигат нищо - има единствено такива, които правят работата на двигателя не толкова гладка и съответно вдигат разхода - а именно старите и/или грешните свещи.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Нед 06 дек 2009 16:42

GREEN_lADY написа:Кои свещи са най-хубави,които да дигат и мощността?Чакам препоръки и цени :deal

само не си слагай свещи за 1.8T, на колегата със 1.6SR по тоя начин не му работеше 1ния цилиндър.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Нед 06 дек 2009 17:27

Haralampi написа:

Много шефски бе мъжки!? Що за тон? :beat_butt2 А дали пробва с търсачката или и това "чакаш" от някой друг?
Има изписано доста по въпроса на доста места!
А ако искаш допълнителна информация - най-малкото можеш да напишеш кой 1.6 двигател визираш! Има 3 за твоя информация. За всеки свещите са различни.

Отделно (освен че вдигам се пише с в), няма свещи, които да вдигат нищо - има единствено такива, които правят работата на двигателя не толкова гладка и съответно вдигат разхода - а именно старите и/или грешните свещи.

:screwy абе приятелю най-човешки съм попитал,какво ми е на тона???от толкова много написано
(наспамено) нищо полезно не ми каза :beat_butt2

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 06 дек 2009 17:34

GREEN_lADY написа: :screwy абе приятелю най-човешки съм попитал,какво ми е на тона???от толкова много написано
(наспамено) нищо полезно не ми каза :beat_butt2

Ми просто Чакам препоръки и цени звучи малко не на място 8)
Иначе, както ти казаха вече, кажи кой двигател си - sr, 16v или fsi. Също и буквите на двигателя. Помогни, за да ти се помогне, никой не е гадател.

Аз лично не мисля, че можеш да очакваш някакви чудеса в подобряване на мощността. Тоест ако твоите вече са много нагорели с нови свещи ще имаш малко по-тих двигател (субективно все пак) и леко намаление в разхода. Но да очакваш нови свещи с марка Х да ти дадат +10 коня от свещи с марка Y е нереално според мен. Конкретно оригиналните свещи са производство на бош. От това, което съм чел трите препорьчвани марки са бош, ngk и беру. Оригиналните от юнитрейд за 16v са ~108лв, но аз бих препоръчал да си ги вземеш от ибей за доста под 100.

Потребителски аватар
botor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botor » Нед 06 дек 2009 22:20

за 1,6 sr гледах ей сега по каталог бош предлагат някакви super 4 - FR78X. самите бош много си ги хвалят-вдигали мощноста,пазели катализатора,мотора вървял по гладко и без вибрации. не съм гледал колко струват още. но не вярвам на нито едно твърдение от горните-те по принцип на всяка реклама си хвалят боклуците. то и на 100 коня какво ще дигнат,при условие че даже и супер 100+ да му налееш не се усеща. не си струва според мене.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 06 дек 2009 22:28

Вземи си платинени свещи на Беру...

Ама като се сменят свещите се сменят и кабелите им-твойте са оригиналните... :deal

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пон 07 дек 2009 15:12

Няма такива свещи ,с които да си вдигнеш мощността.Това за мощността са глупости от рекламните брошури на производителите и дори и да приемем,че чисто теоретично на стендови изпитания да се наблюдава 1-2 к.с. разлика ,между различни марки свещи,реално няма как да усетиш такова "повишаване" на мощността.При атмосферките вдигането на мощността е скъп и трудоемък процес и винаги вложените инвестиции са многократно по-големи от постигнатия ефект.Най евтиния и бърз вариант да усетиш леко подобрение ,е с филтър с повишена пропускливост т.нар. "спортен" филтър от типа на K&N ,но отново не очаквай чудеса от ускорение и скорост.Въпроса ти предполагам идва оттам,че някъде си чул/прочел,че някой си слагал по-студени /топли свещи на мотора и колата излитала.Действително при правени коли се променят напълно параметрите на двигателя и режимите на работа зададени от производителя и нерядко се налага преминаване към свещи с друго топлинно число различно от препоръчаните от производителя,но в случая смяната на свещите е вследствие от промяната на мощността и останалите параметри на двигателя,а не причина за тях :wink: Иначе ако държиш да вземеш някои скъпи свещи с име в тунинг средите mhihi вземи си denso iridium/за точния модел виж какво дават за твоя мотор в он-лайн каталога им/ и ще си модерен поне и като дадеш над 100 лв. за свещи при положение ,че може да минеш със свещи за 30-40 лв. може да ти се струва в чисто психологически план ,че върви повече mhihi Като не ти стига мощността просто смени колата с по-мощна задължително с турбо мотор,това е единственото решение за максимум ефект с минимум средства , а на 1.6 няма абсолютно никакъв смисъл да му правиш каквото и да е-там чипове,валове,генерации и т.н. са напълно безмислени упражнения при този мотор.Успех и извинявай за спама :wink: !

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пон 07 дек 2009 15:31

Какво толкова е казал колегата!
Чакам препоръки и цени!
Ей много лошо се е изразил няма що!

Колега не знам точно кой модел ти трябва но ти мога да ти препоръчам марки и това са: BERU и NGK!
При BOSH и CHAMPION има страшно много ментета!
А да случиш на пргинални такива си е трудна мисия дори и в прехваления прословут AUTO+!

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 08 дек 2009 9:40

Оригиналните са NGK и съм ги купувал за 65 лева за 1.4 16V, не вярвам за 1.6 да са много по-скъпи.
Както знаем оригиналните са оптимални, тоест точно сметнати за двигателя.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 08 дек 2009 12:17

mufin написа:Оригиналните са NGK и съм ги купувал за 65 лева за 1.4 16V, не вярвам за 1.6 да са много по-скъпи.
Както знаем оригиналните са оптимални, тоест точно сметнати за двигателя.

Оригиналните се оказаха различни за различните модели, но повечето са NGK. Колегата "чака", но го мързи дори да каже за какъв двигател става дума.

И отново - цената на оригиналните зависи от двигателя - при 1.6 16V всичко е Longlife и свещите подходящи за модела (независимо дали оригиналните Boch или NGK) са от 80 лв на горе.

doaiena написа:Какво толкова е казал колегата!
Чакам препоръки и цени!
Ей много лошо се е изразил няма що!

Мен мама ме е учила, когато моля за услуга да употребявам думички като "моля", "благодаря", "бихте ли" и т.н., а не да "чакам"!

Просто етикет, който при някои очевидно липсва...

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 08 дек 2009 14:51

Виж тук . Не е на 100%, но има полезно инфо.
A това е електронен каталог на Beru. Задаваш модел и двигател на автомобила, и ти изкарва какви свещи може да сложиш от тази марка. Аз карам с такива свещи/триелектродни/ Г4 АКЛ и не съм го чул да се оплаква все още.
Иначе в Аутодата дават NGK,Beru,Bosch и Champion като за тоя тип кола.
Иначе свещ едва ли ще ти увеличи мощността на двигателя - за тая цел се насочи към чип-тунинг. Това което ще се промени е работата на двигателя и разхода.
Уточни вида двигател, ако търсиш по-конкретна помощ, така са общи приказки само.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”