Няма мощност?!-2F

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
padre
Автомобил:
Двигател:

Няма мощност?!-2F

Мнениеот padre » Нед 29 ное 2009 21:35

Драги колеги,проблема се състои в следното:първо да уточня че колата е с газова 1300куб.,AAV мотор и проблема е само на бензин!!!Значи потеглям рязко и няма мощност колата,чак след 2500 оборота отлепя :dontknow:,също така примерно карам си на трета на 1800 об. и като настъпя педала на газта рязко и колата се замисля 2-3 секунди и тогава започва да набира...?искам да уточня че съм ходил при толкова много "майстори" че ми е дотегнало от некомпетентни такива :!: Та поради различните мнения съм сменил кабели,свещи, дистрибуторна капачка(с палеца),горивен филтер и без резултат.Също така на диагностика(два пъти)ми показва грешка ш.....а ламбда.Понеже сега съм си купил ламбда,ще я сменя и нея,но се надявам да изкажете някакви хипотези от какво може да е аджеба тва забиване на колата?освен тая ламбда се чудя дали не може да е темп. датчик,който си нямам и понятие къде е и дали се сменя трудно? и дали е скъп?Тва е дилемата,пък като сменя ламбдата ще пиша дали мъките ми са приклучили :help:

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Няма мощност?!-2F

Мнениеот doc_j » Пон 30 ное 2009 8:01

Я кажи имаш ли катализатор, да не би случайно да е изтърбушен? Преди аз с AAV-то като изтърбуших катализатора започна да се държи така. След това замених празното кюмбе с резонаторно гърне и боднах ламбдата преди него и всичко заспа.

Потребителски аватар
padre
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот padre » Пон 30 ное 2009 13:19

Не знам колега,ако ми обясниш къде се намира катализатора ще погледна и ще кажа дали имам,иначе мисля че има ама не съм много сигурен.

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Пон 30 ное 2009 20:58

Ако ламбдата ти е забита в едно кюмбе - принципно имаш (ако кюмбето не е изтърбушено). Ако е така - виж го дали бие на кухо.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 30 ное 2009 21:02

Падренце казах ти:
Взимай на волков гечката и не се занимавай повече с газови извращения :)

ПП
Както коментирахме онзи ден... аз залагам на ламбдата :)

Потребителски аватар
padre
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот padre » Вто 01 дек 2009 0:29

:да:

Потребителски аватар
imperial_eagle
Автомобил: Octavia TDI 90 combi
Двигател: AGR

Мнениеот imperial_eagle » Сря 02 дек 2009 15:58

А лабдата като си седи на старото място при изтарбушен катализатор, не е ли по-защитена от работата на газ?

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Сря 02 дек 2009 18:33

Не, се същия уй е за нея при каране на газ. Ако само палиш на бензин, по-добре я откачи и сложи един ламбда емулатор. А на мястото в изпускателната система - един болт.

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Сря 02 дек 2009 19:53

Здравей колега,
а защо не си измериш сондата? Намираш си програмата "AUTODATA" в нея има за всяка кола какви показания трябва да ти даде различната комбинация от кабели, при загасен и при запален двигател. За цялата работа ти трябва мултицет и елементарни познания по електротехника.

Надявам се да съм ти бил полезен! Ако имаш въпроси относно измерването, правил съм го - питай!

Потребителски аватар
padre
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот padre » Съб 05 дек 2009 20:17

Колеги смених ламбдата и познайте-почти никаква разлика????!Не знам писна ми,но сега вече се питам дали алтернатора няма общо с цялата работа защото ми го бяха замервали и беше под нормата(която не си спомням колко трябва да е).Освен това когато пусна фаровете(ксенон)колата дори се е случвало да изгасне,като се има в предвид че знам че ксенона изисква повече енергия за запалването му,ама па чак да загасне,което си ме навежда на мисълта че алтернаторчето не зарежда правилно и оттам на ниските обороти губи мощност.Нали се сещате като ви е слаб акумулатора как по светофарите се молиш да не загаснеш,само че с тая разлика че на мен акумулатора съм сигурен че ми е в ред защото ходих да ми го обслужат наскоро тъй като беше гаранционен допреди има няма две седмици.Дали съм прав не съм сигурен,но ако бях сигурен едва ли сега щях да пиша,така че споделете вашето мнение :banghead:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 05 дек 2009 21:39

Ми замери алтернатора и постни тука. Без и със консумативи.
Виж и с друг датчик пробвай само дали ще има ефект.
Него също можеш да замериш. Пеи 80гр на антифриза трябва да показва около 200ома горе долу.
Регулатора на алтернатора също можеш да смениш с такъв, койти държи напрежение 14.5V или 15V. Стоковия държи 14V.
И трябва да поддържа около 13.8 без консумативи.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 05 дек 2009 23:23

Темп датчика може да я дави ако и бичи данни за студен двигател.
Бих те посъветвал да си почистиш и дроселовата клапа.
Хубаво е някой да ти светне центровката и да види авансчето както и дали няма някое зъбче прескочило. Мога да ти препоръчам клубния сервиз на vaskoto1 за целта.

Относно ксеноните... При това моторче, тубата в багажника и всички останали консуматори е под въпрос изрядната работа на акумулатора ти. Замери си алтернатора и ако стойностите са незадоволителни си купи нов регулатор на напрежение (струваше около 15 кинта и се сменя за 10 мин).

Потребителски аватар
wierdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wierdo » Нед 06 дек 2009 10:36

Подовен ефект наблюдавах на едно мое поло, на което датчика за температурата не работеше. На ниски при пълна газ се давеше и бавно качваше оборти. Нагоре вървеше добре като изчисти.

Потребителски аватар
padre
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот padre » Нед 06 дек 2009 18:30

Благодаря колеги за отзивите отново,утре ще сменя най-вероятно и темп. датчик и дано има резултат.Аз само си стрелям на тъмно ама така е като не знам от кво е!Накрая няма да остане нищо за сменяне mhihi и ще се оправи няма къде да ходи :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Нед 06 дек 2009 19:19

Колега защо не пробваш с 1 тубичка редекс, 5 лв за бензинови системи, на 30 - 40 литра бенз и после кажи отзиви :Mr Green Fun

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”