Ключ за фарове
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Ключ за фарове
Преди около месец ми се прецака ключа за фаровете.Отначало не искаха фаровете да се пускат а само габаритите, а после целия ключ залепна (май му се стопиха пластините).Купих нов ключ тогава и сега тоя пак взе да ми прави подобни проблеми.Като цъкна два пъти копчето за да стане фар - фара не свети, трябва да го разбутам малко ключа, за да тръгнат фаровете.Някой имал ли е подобни проблеми с тоя ключ.
- Golf_Diesel_
Re: Ключ за фарове
i.e.i написа:Да си сложил "силни "лампи?
Силни лампи не съм слагал.Крушките на фара ми са Osram Nightbreaker H4. Не ми се вярва от тях да е проблема, зашото съм от 1 годна с тях.
- келеш
- Автомобил:
- Двигател:
Мой познат също се оплакваше от честата смяна на ключа за светлините,но беше със силни крушки.За сравнение аз също съм с крушки 90/100 и до скоро нямах релета,но все още съм си с оригиналния ключ,при положение че карах повече от 3-4 год. с тези крушки,а проблеми не съм имал.
Колега,моя съвет е-сложи си релета за фаровете,смени си ключа и всичко ще се оправи!
Ето и малко помощ-http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=2835,не е толкова трудно,колкото изглежда!
Колега,моя съвет е-сложи си релета за фаровете,смени си ключа и всичко ще се оправи!
Ето и малко помощ-http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=2835,не е толкова трудно,колкото изглежда!
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
колега защо не направиш ключа да е оперативна верига защото по принцип през него минава силов кръг и затова нагарят ако искаш пиши ще ти обяснявам как става 

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
келеш написа:Ето и малко помощ-http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=2835,не е толкова трудно,колкото изглежда!
Две нови релета - 10.00 лв.
Кабел 5 квадрата - 5-6 лева за нужната дължина.
Изолирбант - 2.20 лв.
Две Каменици - 1.80 лв.
Да ти "светнат" фаровете...

- Golf_Diesel_
Добре колеги благодаря ви!До преди малко карах почти без фарове из града, само на габарит.По едно време бутам ключа, взеха че светнаха, после пак изгаснаха сами.После ги светвам и угасям пък без проблем
Явно ще се слагат релета. 
Явно ще се слагат релета. 
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Има вариянт за поправка на старият ключ,но при всички полужения пак ще слагаш релета за да нямаш проблеми... аз също съм със Osram cool blue+4000kelvin и така година и се наложи поправка на ключа+слагане на релета,дори при мен нямаше нужда от кабели майстора използва само един кабел за да ползва + директно от акумулатора и 2 релета---успех 

- келеш
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата от по-горния пост е прав-ще са ти нужни реленца!Технологията е проста,прочети цялата тема за релета и ще успееш и сам!
Не забравяй да сложиш и допълнителни предпазители(бушони),като сложиш релета
Необходимо е да се пусне и кабел за -(маса) за да е пълен ефекта

valkilmera написа:дори при мен нямаше нужда от кабели майстора използва само един кабел за да ползва + директно от акумулатора и 2 релета---успех
Необходимо е да се пусне и кабел за -(маса) за да е пълен ефекта

- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
келеш написа:Колегата от по-горния пост е прав-ще са ти нужни реленца!Технологията е проста,прочети цялата тема за релета и ще успееш и сам!Не забравяй да сложиш и допълнителни предпазители(бушони),като сложиш релета
valkilmera написа:дори при мен нямаше нужда от кабели майстора използва само един кабел за да ползва + директно от акумулатора и 2 релета---успех
Необходимо е да се пусне и кабел за -(маса) за да е пълен ефекта![]()
Чак сега видях поста на колегата значи вяерно е
наса взехме от блока отпред с един кабел преминаващ покрай маркуча за антифриза и един 50Амперов бушон същият като на Бокса за СДто!!!Успех!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”