Ксенон на дълги и халогени на B5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Ксенон на дълги и халогени на B5

Мнениеот ziatev » Съб 05 дек 2009 20:54

Вюера си взех ксенон комплект H4 Low moving за да го монтирам на дългите и халогените на пасата ми B5 1.8T. Запоюнах да монтирам , но след като се опитах да вкарам крушката/ксенона/ на мястото на старата/халогена/ се оказа , че отвора във фара е по-малък и ксенона не влиза.Предполагам , че трябва да се разширява някак си . Ако някой е се е срещал с този проблем нека да каже как го е решил. heavy metal zork

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Re: Ксенон на дълги и халогени на B5

Мнениеот kirhadj » Нед 06 дек 2009 17:58

Колега, ако е китайски ксенона не влиза, защото е малко по голяма фасонгата. Леко препилваш и заспиват.

Потребителски аватар
vaikata_milen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaikata_milen » Нед 06 дек 2009 21:18

колега аз ги разширявам леко с ножа,не се майтапя слагах на една джипка шевролет същата история крушката голама пича вика разшериявай искам ксенон и аз с ножа и готово mhihi

Потребителски аватар
nesorab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nesorab » Нед 06 дек 2009 22:25

Сигурен ли си, че си Н4? Провери тук: http://www.lighting.philips.com/in_en/c ... ng&lang=en
А щом казваш, че ще го монтираш на дългите, значи имаш 2 отделни лампи за къси и дълги. Н4 е една лампа с две светлини в нея.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 06 дек 2009 22:36

vaikata_milen написа:колега аз ги разширявам леко с ножа,не се майтапя слагах на една джипка шевролет същата история крушката голама пича вика разшериявай искам ксенон и аз с ножа и готово mhihi

Аз така на дългите светлини със секачки и клещи преправих фасунката на крушките от Н7 на Н1.
Мина година вече - няма забележки, да чукна на дърво... mhihi

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 07 дек 2009 18:55

nesorab написа:Сигурен ли си, че си Н4?
А щом казваш, че ще го монтираш на дългите, значи имаш 2 отделни лампи за къси и дълги. Н4 е една лампа с две светлини в нея.

има две отделни за къси и дълги, късите са h7 а дългите са h4 ,защото има халоген.
дългите и халогена са в една крушка - H4

Потребителски аватар
kolev123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kolev123 » Вто 08 дек 2009 13:02

Мисля, че не разбрахте колегата! На него не му влиза изобщо крушката вътре във фара, а не да не му пасва вида на крушката! Това е защото на ксеноновите крушки има едно ламаринки, които стигат до пред крушката като шапчица, за да не заслепяват! Колега и аз имах същият проблем с вкарването на самата крушка вътре във фара и го реших като махнах въпросната ламаринка! Тя е хваната с две малки винтчета за основата на крушката! И без нея фаровете не заслепяват! Гарантирано!
Поздрави!

Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ziatev » Вто 08 дек 2009 21:34

Здравейте колеги , след два дни разправии и помоща на Луксима и Тояга решихме казуса.
1.Ксенона ако Н4 Low Moving и се монтира на пасат В5 със халогени във фара , трябва да е хубав а не от Илиенци.Моят е Луксима и ще ви кажа защо - просто евтините ксенони немогат да управляват дълги и халогени .Ако си на дълги , за да минеш на къси с халоген трябва да спреш фаровете и да ги включиш на ново.
Затова ксенона трябва да е хубав.
2.Така или иначе крушката не влиза във фара защото й пречи ламаринката пред нея - по-голяма е!
Но отивате в Тояга - Дружба и там хората са грамотни - изпилват фара професионално и слагат ксенона.
Искам да ви кажа , че със ксенон на халоген и дълги е супер готино.
Прокарал съм пътеката , така че дерзайте heavy metal zork

Потребителски аватар
kolev123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kolev123 » Сря 09 дек 2009 18:56

Мое мнение е , че ксенон на дългите не е необходим! Ако имате ксенон на късите светлини и на халогена си е съвсем достатъчно! Замислете се колко пъти си пускате дългите - в градски условия почни никога, а ако си с ксенон на късите и на дълъг път няма да ти е необходим, понеже късите си светят достатъчно силно! А ксенона на халогените е нещо мнооого полезно. Понеже по принцип тези фарове светят много близо до колата, когато са пуснати ксенонът осветява точно пред колата уникално добре.
Освен всичко друго, ако си сложиш Н4 ксенон с плъзгач(а дори и да е двоен) просто забравяш за светлинния клаксон! А аз лично го използвам доста по често от дългите си светлини! Затова и за мен идеалният вариант за фаровете на В5, които са с фалоген, е Н7 ксенон на късите и Н4 с ксенон на късите, които в този случай се явяват халогени и халогенна крушка за дълги! Има такива комплекти ксенони - Н4 сингъл бийм с халогенна крушка за дълги!
В този случай освен всичко друго си имате и светлинен клаксон! А пък аз дори съм си монтирал DRL с редуцирани дълги светлини, което с ксенонова крушка е невъзможно!
Изображение

Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ziatev » Сря 09 дек 2009 20:22

Колега Kolev 123 , пробвах със Н4 сингъл , но не светват изобщо само мигат защото нямат необходимото съпротивление.А и така се лишаваш от халогени , които тази вечер например в дъжда ми помогнаха много.Затова аз препоръчвам Н4 low moving за да си има и халогени и дълги със ксенон.А и си е друго със ксенон на дългите , прави ден направо.Така или иначе разликата в цената на комплектите е под 40%. heavy metal zork

Потребителски аватар
kolev123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kolev123 » Сря 09 дек 2009 20:31

Защо реши, че нямам халогени!?
На цокъла Н4 имам ксенон на халогените и халогенна крушка за дългите, подобна на тази от снимката по-горе!

Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ziatev » Сря 09 дек 2009 20:40

Нещо не те разбирам , искаш да кажеш че на мястото на едната крушка която е халогени и дълги ти си сложил две - ксенон и халоген? heavy metal zork

Потребителски аватар
kolev123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kolev123 » Сря 09 дек 2009 22:10

Не, колега! Сложил съм крушка като тази на снимката по-горе!!!

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Чет 10 дек 2009 8:04

Mалко офф-топик. Колеги, предизвиквате страхотно объркване с неправилно използване на терминологията. Според мен, би било много по ясно за какво говорите, ако използвате правилно термините ксенон - халоген (ксенонова - халогенна крушка), когато става дума за крушки и къси, дълги, фарове за мъгла, когато става дума за фарове. Фразата ксенон в халогена, поне на мен, ми звучи доста парадоксално.

Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ziatev » Чет 10 дек 2009 22:48

Щом така ти ще ни разбереш по–лесно , говорим за ксенонова крушка във фара за мъгла , който едношременно е и фар за дълги светлини!Надявам се че сега става ясно.
А колега Kolev123 такава крушка аз не съм виждал и затова явно неога да те разбера. heavy metal zork

Върни се в “Passat”