колеги, свети ви само средната врътка, защото като сглобявате обратно врътките по всяка вероятност не сте наместили добре светловода. (предполагам е така щото и аз 3 пъти го правих това упражнение и се чудех как така съм сменил лампичката, почистил съм всичко и пак само средната врътка свети)
като се започне обратното сглабяване, трябва краищата на светловода (той нали е една разклонена прозрачна пластмаса) да опират хубаво от вътрешната страна на панелчето около врътките, за да могат да пренасят светлината от лампичката до панелчето около врътките.
просто трябва да се сглоби внимателно

светлините в купето MK3 ?
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: светлините в купето MK3 ?
по принцип стандартното осветление на парното на голф 3 е доста оскъдно направено според мен
точно заради това ги преправям

точно заради това ги преправям

- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
the_tupan написа:ahhi написа:колеги,а как да ги накарам и 3те врътки да светят ? в момента свети само средната и тази в дясно, и то половината от тази в дясно, свалих капачето гледах гледах и ми изглежда вс изрядно ? и нищо не измислих..
Ами колега ставаме двама!Днес аз също разглобих всичко и нещата изглеждаха наред,но продължава да свети само средната врътка!
И аз го имах същия проблем.Едно приятелче ми даде някакав препарат(които незнам как се казва) и с него измих всички светлопроводи и сега и трите врътки си светят с еднаква светлина
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
И при мен беше така, но след като смених крушката(само балончето) и измих хубаво светловодите сега си светят идеално и трите врътки. За да не ви светят и трите, а само средната най-вероятно е както каза nkpenkov, нещо не сте сглобили светловодите както трябва...При мен даже и надписа за климатика си свети
- ReD_LiNe
- Автомобил:
- Двигател:
А някой да знае диодчето което осветява пепелника къде се намира че ми направи впечатление че и то е изгоряло 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Това дето "виси" е лампата
Ето по едър план

И за съжаление върви комплект цокъл + лампа,не съм намирал такава(не съм и търсил много),удължавам крачета,усуквам..ред дивотии и свети.Тая работа е закрепена на светловодна пластинка(вероятно е вече жълто-кафява),та се позамива малко.Ушенцата са чупливи,ваденето на пластината е особено.Пепелника се сваля за целта
Ей го "светловода"

Ей тъй някак се вади

Ето по едър план
И за съжаление върви комплект цокъл + лампа,не съм намирал такава(не съм и търсил много),удължавам крачета,усуквам..ред дивотии и свети.Тая работа е закрепена на светловодна пластинка(вероятно е вече жълто-кафява),та се позамива малко.Ушенцата са чупливи,ваденето на пластината е особено.Пепелника се сваля за целта
Ей го "светловода"
Ей тъй някак се вади
- ReD_LiNe
- Автомобил:
- Двигател:
Голямо БЛАГОДАРЯ колега
утре ще го правя

Най-накрая и на мойто Гоуф му светят всичките врътки. Разглобих всичко(естествено счупих един светловод
) и внимателно измих всички светловоди.Странно защо, но отзад на панела, който се слага върху врътките, точно върху надписа Air Conditioner имаше залепено черно фолио. След като го махнах дори и надписа свети!

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, по никакъв начин немога да махна световодната пластмаса на централната врътка. Дърпам дърпам, клатушка се нагоре надолу, но не излиза. Данеби да е на някакви щипки? Става въпрос за голф 3 96-та( с по-новите копчета съм).
Wish_Master написа:Колеги, по никакъв начин немога да махна световодната пластмаса на централната врътка. Дърпам дърпам, клатушка се нагоре надолу, но не излиза. Данеби да е на някакви щипки? Става въпрос за голф 3 96-та( с по-новите копчета съм).
С дърпане не става. Натисни я малко по- силно по посока на клатушкането и ще излезе.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”