Прoблем с оборотите na golf 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Re: Прoблем с оборотите na golf 2

Мнениеот alex_zazy » Пон 07 дек 2009 17:56

Че тоя пишок трябва да натиска планчицана на студен двигател и като позагрява постепенно да се свиса и планката се се връща в нормалко положение. + това оборотите за тоя двигател са много високи. Има проблем в карба. Трябва чистене и центровка може би.

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Пон 07 дек 2009 20:04

Изпарителя наистина беше вързан към нея,но още миналата седмица му сменях мембраните и др неща и го преместиха и сега е добре,но не че има някакв ефект де.Ампулата я продухвах пак миналата седмица,преди малко сложих и нов термостат.Ходих във представителството на VW и от там ми дадоха Валер 87 гр-такива трябвало да са градусите на този модел голф-гледаха там по каталози,а тоя термостат е същия като стария ми и всичко е по старо му,поне имам и нов термостат.Явно проблема е в тоя пишок .Някакви съвети да ми дадете как да го настроя или къде може да му е проблема,защото наистина не допира пластинката едниствено когато изгася колата тогава шръква и я натиска .

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Пон 07 дек 2009 20:42

Да колега имал съм същия проблем и той се оказа от буксата на някакав вакупен клапан. Просто се беше скъсала и от там ми вдигаше обороти като обезумяла ,а за разхода данеговорим. Има 2 еднакви кубси които са от ляво на карбуратора и влизат в някакви ел. вакумни клапи. Провери ги.

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Пон 07 дек 2009 20:50

Мерси колега утре щи ги проверя.Ама този прословут пишок с тези букси ли има някаква връзка?Защото той въобще не се допира до пластинката както се и вижда на снимките,а когато хвана с ръка тази пластинка и я приближа към пишока оборотите падат.На газ също ми държи високи обороти и тя ли е зависима от този пищок?

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Вто 08 дек 2009 9:29

ivaylito написа:Мерси колега утре щи ги проверя.Ама този прословут пишок с тези букси ли има някаква връзка?Защото той въобще не се допира до пластинката както се и вижда на снимките,а когато хвана с ръка тази пластинка и я приближа към пишока оборотите падат.На газ също ми държи високи обороти и тя ли е зависима от този пищок?

Не колега в грешка си. Нормално е да паднат оборотите и на газ и на бензин. Когато е дръпнеш към теб трябва да форсираш мотора принципно.

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Вто 08 дек 2009 17:39

Преди малко запалих колата да я пробвам на извънградско тъй като вчера сменях термостата че да видя дали има промяна,проверих и буксите за които ми каза,бяха добре но все пак ги напръсках с контактен спрей.Загря сравнително бързо за около 10-12 мин,извънградско ми държи около 75-80 гр при пуснато парно на 3 степен и вътре духа доста горещо и става баня,като включа на свободна в движение оборотите падаха на около 1200-1300 което в сравнение с 2000 си е доста добре,а и аз по-принцип още преди и го бях завишил леко за да не предрусва по светофарите.И на бензин и газ беше добре и смукача беше винаги горещ.Пишока все така си беше на разстояние от планката,измъкнах му единия маркуч за да видя какво ще стане и като махна маркуча пишока щръква-не знам дали така е нормално това при запален двигател.Има промяна за мен и то доста добра,не знам дали е от термостата при положение че стрелката за темпер. си показва същото като преди,но може и да ме лъже.Прочетох някъде че проблема може и да е гарнитурата на смукателния колектор имало 1 гумено уплътнение, дето се било свило или полузапушило и оттам ми бил проблема а оттам минавал антифриза и понякога се появява проблем с циркулацията.Как мога да разбера дали е от там проблема и къде въобще се намира това животно?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 20 дек 2009 6:02

100% кокошо дупе е.Сменявай го.Но и карба ти е за центровка.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”