Въпрос за центровка на горивна помпа?
Въпрос за центровка на горивна помпа?
Здравейте.Реших да си закача голфа (1,9 тди 110к.с.) на vagcom да видя дали има нещо нередно.Оказа се че аванса на горивната помпа е с 1,5 градуса преджарение а трябва да е повече (нешо около 2,0-2,5). Въпроса ми е трябва ли да го коригирам или мога да си карам и така защото корекцията ще ми струва около 50лв. На какво може да се отрази тая разлика в предварението? Поведението на колата е добро: пали винаги без проблеми,разхода е добре (6/100) само от време на време малко ми трепери на свободна.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: Въпрос за центровка на горивна помпа?
khbhy написа:Здравейте.Реших да си закача голфа (1,9 тди 110к.с.) на vagcom да видя дали има нещо нередно.Оказа се че аванса на горивната помпа е с 1,5 градуса преджарение а трябва да е повече (нешо около 2,0-2,5). Въпроса ми е трябва ли да го коригирам или мога да си карам и така защото корекцията ще ми струва около 50лв. На какво може да се отрази тая разлика в предварението? Поведението на колата е добро: пали винаги без проблеми,разхода е добре (6/100) само от време на време малко ми трепери на свободна.
Ами потърси някой колега от форума от твоя град да ти е оправи. Иначе може да не е желателно да се вдигне повече от това. На таблицата на Ваг трябва да е под долната линия, над нея не е хубаво да е.
Това с треперенето може да е от маховик, ако си с демферен, ама си карай колата и не се занимавай щом пали и върви добре.
П.П Това в сервиз ли ти казаха 50 лева за корекция на центровката на помпата. На мен ми се струва много ама във Варна може да е толкова.
Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не си бутай колата дори и да не е на идеалното положение не си струва да даваш 50 лева и пак няма да е идеално Кви са тези цени, спокойно можеш да изчакаш да ти стане ремъка за смяна и тогава да го смениш при човек, който ще ти нагласи и центровката ако има нужда.
Еми ремъка ще стане за смяна след 20000км т.е. след около 2 години
но по вашите постове вземам да се замислям дали да не изчакам. А сега като е със закъснение по малко мощност ли имам? И вибрациите на празен ход които се получават от време на време дали са от това защото демфера ми е добре.
PS: колата не пуши в никакви цветове

PS: колата не пуши в никакви цветове

- banushev
- Автомобил:
- Двигател:
колега къде си я карал тука във варна на диагностика да взема да закарам и аз мойта да видят дали и има нещо 

До меи-то някаде имало.Иначе на мене моя монтьор ми я направи но да му давам данните по форумите затова ще се въздържа 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
banushev написа:колега къде си я карал тука във варна на диагностика да взема да закарам и аз мойта да видят дали и има нещо
Tyk няма да съжеляваш.

viewtopic.php?f=13&t=125832
- banushev
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колеги за инфото.а иначе при иво съм ходил когато сменях ремъците и ролките и трябва да кажа че съм много доволен от работата му.начи ще се обърна пак кам него!
послепис:колата ми е от скоро и понеже съм бос в тая област се чудя някви срещи не се ли правят във варна на хората който са от тука че имам 1200 въпроса....
??
поздрави
послепис:колата ми е от скоро и понеже съм бос в тая област се чудя някви срещи не се ли правят във варна на хората който са от тука че имам 1200 въпроса....

поздрави

Ще ми драснете ли едно ЛС с кординатите на иво защото много съм чел и никаде не съм ги срещал.Адреса на сервиза ще е супер 

- banushev
- Автомобил:
- Двигател:
колега прати му ЛС на ifidik и той ще ти отговори(поне при мене така стана)
Абе днеска ми се стори че запали по-трудно?!? Възможно ли е ГП да е била добре центрована и да се е разцентровала сама? Да е преплъзнала или нещо такова?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може само да ти е мръднала зъбчатката или да и е изтървала гориво.
- doctora88
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги не знам за вас ам мен в Плд ми искат 300лв, да ми центроват помпата колата ми започна да пуши като подавам газ и не варви мн мн .казаха помпата центровка.Ам 300 кинта....Моля помогнете
Каде си ходил ти бе?!? 300лв ми звучат страшно много. На мен 50 не ми се дават - само ме притеснява да нямам проблеми със запалването зимата 

- doctora88
- Автомобил:
- Двигател:
Ми колега бях в бош сервиза там ми иксат 300лв. аз само там знам че правят реглаж на механични помпи.Моля помогнете и кажете каде да ида.Поздрави
Върни се в “Дизелови агрегати”