Проблем с алармата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
reaktor
Автомобил:
Двигател:

Проблем с алармата

Мнениеот reaktor » Нед 06 дек 2009 13:45

Здравеите.от вчера ми изникна проблемче ,когато изключа алармата централното откючва и след секунда заключва почти нямам време да си вляза в колата :screwy шантава работа ,също така при заключване от първия път отказва да заключи вратите трябва да повторя заключването за да заключи,,,голф 3 1.8 ABS .алармата е на половината на кутия за цигари дистанционното е с 2 бутона и имобилаизер.ако някои има напредстава да помогне..... :(

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с алармата

Мнениеот mania » Нед 06 дек 2009 13:48

Ако е оригинална или стара директно я фърляй,ако не на мастер, тия неща за всяка са различни. САм можеш да видиш евентуално да не се окъсява нещо вътре и дали н епрониква вода. Не е много, но...

Потребителски аватар
reaktor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reaktor » Нед 06 дек 2009 14:05

ваакумната помпа разглабях да не би да е получило конденз но няма издарпах кабелите оглеждах но не видях да окасява...намерих един прекъсвач които изкючва алармата....но като я изключа ..после с ключа не успявам да заключа вратата.....забелязах че когато алармата е ужж включена като ритна колата не се задеиства ,,,,,за сега единственото което прави като хората е да се самозакючва...някой ден ще ме лаят кучетата някаде недаи боже изляза за 2 секунди и забравя ключовете на таблото :banghead:

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Нед 06 дек 2009 14:54

провери за окъсяване и в маншоните на вратите... ако искаш откачи буксата на едната врата и заключи с алармата да видиш дали проблема е в тази врата.. после същото пробвай и с другата врата... най-вероятно ключалката ти е заяла в крайно положение .. или има късо.... с откачването на буксата ще разбереш коя от предните врати ти прави проблем

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 06 дек 2009 14:54

Ми резни й жиците. Ако не става с ключа я откачи, би трябвало вакуума, ако е здрав, да си работи нормало. Принципно всяка аларма има възможност з апълно изключване.

Потребителски аватар
reaktor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reaktor » Нед 06 дек 2009 22:11

то хубаво да я откача ама без нея вакуумната помпа не бачка пробвах утре щте пробвам както каза колегата по от горе врата по врата да откачам буксите пак да видим какво ще стане :shock

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 07 дек 2009 9:31

Значи някой неразбирач я е връзвал. Вакуумът трябв ада работи при откачена алама. Но не с епритеснявай де, не е проблем. Щеше да е ако не работеше вкуумът изобщо. Бих т ипрепоръчал това да г оразкараш и да си словиж хубава аларма. Аз съм с Валкор - 160 лв и вече 2 години и нещо безпроблемно. реди това бях с една ефтиния и едва не ми изгоря бордкомпа от нея.

Потребителски аватар
peleto861022
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peleto861022 » Вто 08 дек 2009 1:00

здр. колега . имам венто 1.8 абс с няква аларма нз каква , но имах сходен проблем с алармата . като отключа и ако не отворя вратата колата се заключва , след това като заключвам всичко ок заключва вратите ама след 10 сек. и почва да пищи и трябва да я заключваш 2-ри път . проблема се оказа прекъснат кабел за масата във задна дясна врата . само го свързахме наново към маса и алармата се оправи и почна да се заключва от първия път . дано съм помогнал с нещо . поздрави .

Потребителски аватар
reaktor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reaktor » Вто 08 дек 2009 1:18

определено утре ще замеря с уред жиците мерси за съвета...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”