Продължението с Jarcomputers

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Продължението с Jarcomputers

Мнениеот Zoran » Вто 08 дек 2009 14:39

viewtopic.php?f=60&t=174551
На купената карта 8600GTS от Jarcomputers, вентилатора се раздрънка, а тия вчера ми викат елате утре сутрин ще ви я сменим с нова тъй като картата е на 4 дена. Отивам тази сутрин, чакам 30мин да дойде не знам си кой колега техен, дадох зар защото този не идва и някакъв друг тръгна да проверява да ми я смени и ми заявява: нямаме я вече тази карта. Викам добре дайте да смениме вентилатора, а те викат оставяте я тук и до 20 дена ще я ремонтираме. Изнервих се, теглих им една и си тръгнах. Купих си вентилатор от друга фирма и си го смених. Сега нямам гаранция на картата, ама и повече никога няма да си купя от тях нищо.

Последна промяна от Zoran на Вто 08 дек 2009 15:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Re: Продължението с Jarcomputers

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 08 дек 2009 14:46

Бих направил същото :lol:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 08 дек 2009 14:48

И какво излиза?
Гаранция в българска фирма нещо не върви...

Е, как тогава да не си купувам нещата отвън на двойно по-ниски цени и да не ми дреме хич за гаранция, която ЯВНО в България има ефективността на руло тоалетна хартия? mhihi

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 08 дек 2009 14:51

Има КЗП , която доказано работи,
има и закон, който е безкрайно добър за потребителите

защо не сте се обърнали към тях за помощ ????

лека полека вероятно след 500 години фирмите в бг ще се научат, че клиента се уважава и винаги има право !!!

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 08 дек 2009 15:13

Zoran написа:viewtopic.php?f=60&t=174551
Сега нямам гаранция на картата, ама и повече никога няма да си купя от тях нищо.

Аз затова, ако е нещо ново си го купувам само от една единствена фирма, понеже там момчетата са супер точни, но няма да я споменавам, да не излезе, че и правя реклама.
Иначе колегата правилно се е ориентирал - имаше един лаф - от бензиностанции на Шел и вестник не си купувам - та и от Жар така :wink:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Вто 08 дек 2009 17:02

Zoran написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=174551
На купената карта 8600GTS от Jarcomputers, вентилатора се раздрънка, а тия вчера ми викат елате утре сутрин ще ви я сменим с нова тъй като картата е на 4 дена. Отивам тази сутрин, чакам 30мин да дойде не знам си кой колега техен, дадох зар защото този не идва и някакъв друг тръгна да проверява да ми я смени и ми заявява: нямаме я вече тази карта. Викам добре дайте да смениме вентилатора, а те викат оставяте я тук и до 20 дена ще я ремонтираме. Изнервих се, теглих им една и си тръгнах. Купих си вентилатор от друга фирма и си го смених. Сега нямам гаранция на картата, ама и повече никога няма да си купя от тях нищо.

готови са да я сменят, но я нямат в наличност, а за 20-то дена сервиз...ми кажи ми някъде в бг без връзки да те оправят веднага
не разбирам що се възмущавате толкова, нищо лично ама ти си я купил на сляпо тая карта, мен примерно често ме викат приятели да им купувам стока защото не разбират много и на място в магазина винаги се разопакова и се гледа за какво плащам, ако нещо не ме устройва няма сделка и това е

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 08 дек 2009 17:17

One написа:Има КЗП , която доказано работи,
има и закон, който е безкрайно добър за потребителите

защо не сте се обърнали към тях за помощ ????

Защото според споменатия закон или ти сменят картата, или ти връщат парите или ти я ремонтират в срок до 30 дни :idea:

Кое от тези трите мислиш не са изпълнили Жар?

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Вто 08 дек 2009 17:17

quattro^^ написа:

готови са да я сменят, но я нямат в наличност, а за 20-то дена сервиз...ми кажи ми някъде в бг без връзки да те оправят веднага
не разбирам що се възмущавате толкова, нищо лично ама ти си я купил на сляпо тая карта, мен примерно често ме викат приятели да им купувам стока защото не разбират много и на място в магазина винаги се разопакова и се гледа за какво плащам, ако нещо не ме устройва няма сделка и това е

В Jarcomputers я плащаш първо на каса и след това отиваш и ти я изписват и си я зимаш, преди това никой нищо не ми показа и каза че не върви с кутия.
Парите съм ги прежалил ако изгори, и според мен не е редно едно вентилаторче да се сменя 20 дена. Ако има повреда, няма проблем да я оставя за ремонт и 30 дена, ама за вентилатор, който струва 5лв. да седя без компютър в нас 20 дена, няма как да стане.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Вто 08 дек 2009 18:21

разбирам те напълно :) и смяна на процесор става за минути, но докато го занесат в сервиза, докато го оправят и върнат...иначе си взел най-разумното решение

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 08 дек 2009 18:50

quattro^^ написа:разбирам те напълно :) и смяна на процесор става за минути, но докато го занесат в сервиза, докато го оправят и върнат...иначе си взел най-разумното решение

Колега, за 20 дни ще наемат един китаец да занесе видео картата пеша до София!!!!!!!
Да не говорим, че не е нужен сервиз, сигурно и касиерката може да смени тоя вентилатор!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 дек 2009 19:11

Zoran написа:
quattro^^ написа:

В Jarcomputers я плащаш първо на каса и след това отиваш и ти я изписват и си я зимаш, преди това никой нищо не ми показа и каза че не върви с кутия.
Парите съм ги прежалил ако изгори, и според мен не е редно едно вентилаторче да се сменя 20 дена. Ако има повреда, няма проблем да я оставя за ремонт и 30 дена, ама за вентилатор, който струва 5лв. да седя без компютър в нас 20 дена, няма как да стане.

Можело е да си направиш устата за оборотна карта, докато ти отремонтират (то пък един ремонт :dummy: тази. Преди 2 години, когато работех в най-големия дилър на Мост в Стара Загора - фирма ***** имахме практиката при по-"засукани" ремонти примерно на видео-карти да им даваме оборотни. Е, верно при карта от сорта на Нвидиа 8800ГТ няма как да им дадем такава, понеже тогава си струваха сериозна сума и такива скъпи карти не се държаха в наличност, но им давахме някаква, с която човекът да не седи без компютър, докато му отремонтират неговата. Същото сме правили с дънни платки, монитори и т.н. Определено клиентите бяха доволни, понеже не оставаха "на сухо". Смятам, че това е верният подход към доверието на хората. :012:

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Вто 08 дек 2009 20:13

1но време редовно пазарувах от там но в 1 момент се оказа че има 1 фирма която предлага всеки 1 продукт с 10 лева по евтино от тея на жар и никога не сма имал проблеми като изкл само 1 флашка от тея слимарките дето са като кляодаржатели на пкюай ма те острани се износват и рномално да не не ми я уважат гаранцийката

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Вто 08 дек 2009 20:41

snickers_ написа:кляодаржатели на пкюай

:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Иначе по темата - До сега 3 пъти съм поръчвал от Жар-а във Варна и не съм останал с добро впечатление от обслужването.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 08 дек 2009 21:08

Пазарувал съм и от жар и от няколко други фирми за компютри и навсякъде са ми давали да видя това което взимам, дори и през найлончето.Пък и хората за това са измислили гаранцията и това, че можеш няколкко дни след като я купиш да я върнеш и да ти я сменят ако не работи, или има някакъв дефект. Както и на теб са ти предложили да ти я сменят.Относно опаковките 2/3 от нещата, които се продават в тези фирми са без кутийки не знам какво толкова те претеснява това.

Потребителски аватар
xaxo666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxo666 » Вто 08 дек 2009 22:06

Моя вентилатор на видеото само го смазаха ха викам нали след време пак ще се обади тя няква жена не знаеа за какво става на въпрос ОО сега е добре не шуми няма си понятие.Пак по4на да се обажда вентилатор4ето ама и аз мисля да си купя направо като по4не мн да шуми Еленко Компиутърс са това.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”