тц...
не е било това проблема!
Другата седмица ще сложа добавка в маслото и ще видиме как ще се държи тогава.
Чак на мене почна да ми става интересно ко е туй нещо?!
2-ра влиза трудно - решено
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: 2-ра влиза трудно - решено
и такааа, да продължим дилемата с щастливата развръзка накрая:
Продължих да карам и постепенно почнаха да измират скоростите една по една, лека полека заминаха всички, под заминаване разбирайте трудно превключване, не вилизат от първия път и темподобни главоболя. Карах на риск 2ве седмици и приятели в готовност. Един майстор я погледна буквално погледна само и каза, че се дължало на пласмасатариите долу на скоростния лост. Купих ги и днес отидох при друг майстор, тъй като този който диагностицира проблема не искаше да се занимава. И какво се оказа в крайна сметка, отдолу при скоростната кутия влиза една метална да го наречем обло желязо(буталце) което е захванато за механизъма който идва от скоростния лост. Та на това буталце има една дупчица която се връзва за скоростния лост посредством болт, който влиза в дупчицата и при превключване на скорост буталцето се завърта и предава усилието вътре в скоростната кутия. Болта се беше отхлабил(развил) и не винаги успяваше да завърти буталцето. След като го стегна майстора, скоростите почнаха да си вилзиат като по масло, без задържане и проблеми, абе като нови... та този ремонт ми струваше крупната сума от 1лв. за адет, че бях сефтето за днеска
п.п. съжалявам за неправилния ъп, но все пак трябваше да дам решението на задачката
Продължих да карам и постепенно почнаха да измират скоростите една по една, лека полека заминаха всички, под заминаване разбирайте трудно превключване, не вилизат от първия път и темподобни главоболя. Карах на риск 2ве седмици и приятели в готовност. Един майстор я погледна буквално погледна само и каза, че се дължало на пласмасатариите долу на скоростния лост. Купих ги и днес отидох при друг майстор, тъй като този който диагностицира проблема не искаше да се занимава. И какво се оказа в крайна сметка, отдолу при скоростната кутия влиза една метална да го наречем обло желязо(буталце) което е захванато за механизъма който идва от скоростния лост. Та на това буталце има една дупчица която се връзва за скоростния лост посредством болт, който влиза в дупчицата и при превключване на скорост буталцето се завърта и предава усилието вътре в скоростната кутия. Болта се беше отхлабил(развил) и не винаги успяваше да завърти буталцето. След като го стегна майстора, скоростите почнаха да си вилзиат като по масло, без задържане и проблеми, абе като нови... та този ремонт ми струваше крупната сума от 1лв. за адет, че бях сефтето за днеска
п.п. съжалявам за неправилния ъп, но все пак трябваше да дам решението на задачката
-
pistarkata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 2-ра влиза трудно - решено
Браво на колегата , че е попаднал на подходящите майстори и е отркил без крупни харчове проблема.За късмет и при мен се появи подобен проблем с 2-ра скорост.Карам предимно градско и често ми се налага да карам на полусъединител в задрустванията.Забелязах ,че след няколко такива тура в пиковите часове скоростите все по трудни влизат.Останових обаче нещо странно.Когато се появи това трудно вкарване ако надигна с крак педала на съединителя (с пръсти го избутвам леко нагоре)- ситуацията се оправя.Скоростите влизат съвсем леко и се забелязва ,че съединителя отделя по високо.Та си мислих дали има някаква прожинка , която оказа усилия обратно на това на натискането с крак и връща педала в изгодно положение - та тя да се е разтегнала много?А проблема със трудно вкарване на втора скорост си е аткуален - но рядко се появява.Един майстор ми каза ,че ако съм се мучил да се изстрелям много бурзо на 1-ва предавка не влизала лесно втора.Почнах да сменям 2-ра на по ниски обороти и май си оказва влияние.Някакви идеи отностно странната ситуация ако имате колеги.Ще се радвам да ми споделите.Благодаря предварително.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”