температурен датчик
-
ivaylito
- Автомобил:
- Двигател:
температурен датчик
Колата ми е Голф 2 1,6 бензин/газ,карбуратор.Значи мисля че стрелката на таблото за температурата ме лъже с около 8-10 градуса,когато показва 80гр термостата отваря,а той отваря на 87(сменян е преди 2 дни),когато се включи перката стрелката показва към 85-87,а перката мисля че се включва на 95.Въпроса ми е този датчик освен да показва температурата на таблото играе ли и друга роля?
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
Re: температурен датчик
щом двигателя ти е с карбуратор - НЕ само за стрелката е.
-
ivaylito
- Автомобил:
- Двигател:
Значи да не му обръщам мн мн внимание да си знам че ми показва 7-8 гр по-малко и това е?Благодаря за отговора.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
ами да
като знаеш колко дава грешка си знаеш колко е реалната температура.
можеш да го оправиш с резусторчета, имаше тема как става потърси.
или с нов,но няма сми и не знаеш новия колко ще показва
и моя е така
ама аз си го знам 
като знаеш колко дава грешка си знаеш колко е реалната температура.можеш да го оправиш с резусторчета, имаше тема как става потърси.
или с нов,но няма сми и не знаеш новия колко ще показва

и моя е така

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Колегата zdravko555 е прав - но си вържи гащите като вземеш един мултицет и си измери на отворена капачка на разширителния съд (без да даваш газ просто на празен ход) колко ти загрява колата и си ги сравни горе долу какви показания ти дава датчика, мултицета трябва да ти дава по-точна информация. А това, че термостата ти е на 2 дена не му пречи да е дефектен няма значение колко пари си дал за него не те убеждавам в никъв случай, че дефектен .
-
ivaylito
- Автомобил:
- Двигател:
Ами и стария термостат така показваше и аз го смених,взех новия от представителството на VW(не знам колко е стока-Валер е).Не вярвам и перката и термостата да ме лъжат,а и стрелката си никога не съм я виждал над 90 така че по-скоро тя е проблема.Оставям нещата така,просто ще знам че ме покава по-малко,но и ше премеря с мултицет все пак да знам точно с колко ме лъже.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
както казах - вържи си гащитите да не лъснеш по гол гъз И от Германия да си вземеш термостат - просто се намират дефектни навсякъде не е задължително но не е и недупостимо не веднъж сме ги коментирали
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”